Arkivet
Benjamin Jacob, 8 år, Jonathan Nison, 8 år, Fanny Hansson, 6 år, Isabelle Jacob, 9 år och Johannes Altun, 7 år har nyss tagit sina simmärken tillsammans med hjälp av simlärarna Lisa Ohlsson och Camilla Hoffner. Nu väntar saft och bulle.
Laddar...

Guldfiskar och baddare i Ensjön

Ensjön

Två veckors slit var över igår för barnen i Ensjöns simskola. Få elever, men fin avslutning med märkestagning och diplom.

Med bulle och röd saft sitter Fanny, Benjamin, Isabelle, Johannes och Jonathan i ring på gräsmattan vid badet i Ensjön. Inte en geting i sikte och lugnt kan de koncentrera sig på det viktiga som simskoleläraren Camilla Hoffner har att säga.
- Ni har varit jätteduktiga allihop! Och därför ska ni få ett fint diplom av mig, men då vill jag också ha något av er. Vet ni vad?
- En kram, ropar barnen, och kramar om Camilla och kollegan Lisa Ohlsson.

<span class="mr">Alger endast en dag
</span>Det är avslutning i simskolan. Ensjön krusar sig lätt och vattentemperaturen ligger någonstans runt 20 grader. I två veckor har Camilla Hoffner och Lisa Ohlsson från Norrköpings Kanotklubb (NKK) lärt barn mellan 5 och 10 år att bli riktiga hejare i vattnet. Endast en dag fick man ställa in på grund av alger i sjön.

<span class="mr">Gjort stora framsteg
</span>En del av barnen har vana sedan tidigare och kan redan simma en del, medan andra tycker att vatten är ganska otäckt. Att doppa sig kan vara nog så svårt och bara det är värt ett simmärke. Då får man Blå baddaren. Sedan följer en mängd märken. I den här klassen har barnen klarat alla upp till Järnmärket. Då kan man simma 50 meter bröstsim.
- Jag har tagit 10 märken, berättar 6 åriga Fanny Hansson och visar stolt upp sina märken tillsammans med pappa Leif Hansson. Pappan har följt Fanny under de här två veckorna, och är mycket imponerad av de framsteg som Fanny har gjort.
- Utan de här tjejerna skulle det aldrig funka. De är jätteduktiga! säger han och pekar på de två simlärarna.

<span class="mr">Sen information
</span>Simskolan i Ensjön är ett samarbete mellan NKK och Eon. Eon har sponsrat så undervisningen har varit helt gratis. Trots de diskussioner som har funnits den senaste tiden om barns försämrade simkunnighet, har det inte varit någon rusning till de 90 platserna. Endast 35 barn har deltagit i simundervisningen.
För Leif Hanssons del är det viktigt att Fanny får lära sig simma. Viktigare än att det är gratis.
Det var däremot en av anledningarna till att Anna Lindström anmälde sin son Kalle till Ensjön.
- Eftersom skolan inte har simundervisning är det bra att det är gratis. Jag hade nog valt Centralbadet annars, eftersom sjön blommar ibland, säger Anna Lindström.
En av anledningarna till det låga deltagarantalet kan vara att informationen om den fria simskolan kom ut väldigt sent. Eon har avtal med NKK om fri simundervisning i ytterligare två år.  

Eva-Lena Askling

Dela och kommentera

sdds

  • Publicerad
  • 2006-07-22 04:00

Arkivet - Guldfiskar och baddare i Ensjön - Norrköping den 22 juli 2006 - Välj artiklar:


Tillbaka - Nytt datum - Ny kategori
 
Sortera på:
 
Datum:

Kategori:


Tillbaka
Nytt datum
Ny kategori

 
Handläggare


Ekonomiadministratör
E