Insändare Sverigedemokraterna i Norrköping vill ha en folkomröstning om byggandet av en moské i Norrköping. Nu torde de vara för sent ute. Bygglovsansökan har behandlats och beviljats i laga ordning av Norrköpings kommun.

SD är bland annat oroliga för att böneutrop skall ske ifrån moskéns minaret. Byggherren, Bosniska muslimska församlingen, säger dock att böneutrop inte skall företas. Muslimska församlingar i Europa brukar för övrigt inte företa offentliga böneutrop i länder där majoritetsbefolkningen inte är muslimer.

Personligen tycker jag att det inte skulle vara så hemskt med böneutrop från moskéns minaret. Vi lever numera i ett mångkulturellt land. Det beslutades av Riksdagen 1975. Varför inte anamma det fullt ut? Tänk vad effektfullt det skulle bli när Falkarna, Östersunds Fotbollsklubbs supportergrupp, jublar när deras lag slår in segermålet emot IFK Norrköping till ackompanjemang av ”Allahu akbar!” från grannfastigheten.

Allahu akbar lär betyda: ”Gud är större – det finns ingen Gud förutom Gud och Muhammed är hans profet”.

Andra som också skulle behöva bli påminda om att Gud är större och besinna sina platser på jorden är kommunalråden Lars Stjernkvist och Kikki Liljeblad som med sina kommunala storsatsningar på himlafärder, i alla fall inte kommer längre än till München.