Insändare NT hade ett utmärkt resereportage om den fantastiska turiststaden München i lördags (26/8). I den lilla rutan om hur man reser dit får man veta att det går flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Men alla de Norrköpingsbor som är NT:s läsare får inte veta att det går direktflyg till München sex dagar i veckan två gånger per dag från deras egen hemstad Norrköping!

Jag förstår att detta är ett inköpt reportage som inte bara går i NT, men NT måste väl kunna korrigera så uppenbara brister som att det inte framgår att läsarna kan flyga till resmålet från sin egen hemstad. Det är inte konstigt att det är svårt att få flyglinjer från små regionala flygplatser att bli riktigt stabila när till och med medvetandet från lokala medier är så lågt.

Svagt NT!

NT svarar:

Självklart vet vi att Lufthansa flyger sträckan Norrköping-München men våra leverantörer av resereportage känner uppenbarligen inte till det eftersom uppgiften saknades i lördagens tidning. Vi är väl medvetna om kritiken och den är befogad. Från och med måndag ändrar vi våra rutiner så att vi i framtiden undviker den typen av informationsmissar.

Mvh Mikael Sundgren Printchef Östgöta media