Åsa Sjöbergs blogg

Kärt återseende!

Mitt förra blogginlägg försvann visst... gör ett nytt försök:-)

Igår strålande sol, idag snöblask och regn. Precis som vädret ska vara så här års. Men det är vår i luften, och jag älskar´t!

Nu kan man frossa i tulpaner, och det gör jag. Passar på att njuta av dem så länge de finns.

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på länge. En stil i grupp med ett gäng goa tjejer från Västerlösa utanför Linköping. Det här var vardagsmat för mig under tio års tid, när jag jobbade för fullt som stylist med många olika stylinguppdrag, innan det blev sång och tv-program för hela slanten. Sen har tiden liksom inte räckt till för stylingjobben riktigt. Så det var himla kul att damma av kunskaperna och prata kroppsformer, proportioner, stilpersonlighet och hur man får ihop en bra basgarderob. Många skratt och ännu flera klädbyten hann vi med under timmarna tillsammans. Tack alla goa tjejer och Bodil Sjöberg för en riktigt kul em tillsammans med er! 

Dottern lånade min Iphone häromdan. Och tog några bilder på saker hon gillar. Fint va?!:-)

Nya platser och nya tv-gäster!

Nu är vi i full gång! Mitt i högsommaren ska en tredje säsong av tv-serien Åsa i skärgården spelas in! Är så laddad! Några nyheter blir det i programmet! Fokus på en spännande gäst i varje program. Platserna vi ska till i sommar finns i vår östskötska skärgård och är magiskt vackra! Mauritzbergs slott, Arkösunds hotell, Husby Säteri, Kalvholmen, Båtsholms pensionat och Fyrudden. Vilka gäster ni får möta avslöjar jag inte än... men bokningarna är i full gång.

Premiärprogrammet sänds 11 oktober i höst!

Träffade förresten två av mina tidigare gäster i fredags. Var inbjuden på länsmiddag hos vår landshövding Elisabeth Nilsson på Linköpings slott. Där var även biskop Martin Modéus med fru Marianne. Martin stukade benet under inspelningen i somras. Och genomförde ändå inspelningen. Utan gnäll. Och han var inte arg på mig! Vilken tur!

På slottsturné!

Vi har många vackra slott i Östergötland. Och just senaste veckan har jag fått besöka några av dem. Först ut var mina barndomstrakter och Finspångs slott. Sånggig med pianisten Jesper Andersson. En lyxig kväll på alla sätt.

Paus i giget. Plåtning i slottstrappan. Där prinsessan Aurora gått många gånger...:-)

Igår kväll sjöng jag på Mauritzbergs slott. Precis vid havet. Vackert som en dröm. Här ska vi spela in två program av Åsa i skärgården. Det ser jag fram emot!! 

Vid flygeln under själva konserten; Marcus Österlund. Vilken jazzpianist!!! Lyxgig nr. 2.

Ikväll tar jag med mig vännen och kollegan Susanne Werthén, möteskoordinator på Söderköpings kommun, till Linköpings slott. Inbjuden av landshövdingen på länsmiddag! Hur trevligt som helst!

Önskar dig en fin helg! Som jag själv tillbringar där jag trivs allra bäst: hemma i huset i skärgården med barnen, mannen och katterna.

Plötsligt hände det!

På väg hem från konferenicersjobbet i Linköpings Innerstá i lördags ringde barnvakten. "Edvin har kört in med sitt batteridrivna tåg i håret"! Hon var förtvivlad, han också. Till saken hör då att sonen absolut inte velat klippa sig senaste året. Och ingen här har haft nån åsikt om det, mer än att om man ska ha långt hår behöver man vara extra noga att borsta det. (Och det har inte gått helt lätt...). Han ville ha långt hår som lillasyster och mamma.

Men nu, med ett tåg i håret, ville han bli klippt. Kortklippt. Och Marie, barnvakten, gjorde ett suveränt jobb! Hennes dotter hämtade deras hårtrimmer och snaggade nacken. Edvin tittade på sig själv i spegeln hela tiden, och sa: "Så snygg jag blir!"

Han var så lycklig över sitt nyklippta hår! Och framför allt att han vågade och fick bestämma själv. Han är håröm och har lika tjyvtjockt hår som mig. Gillade inte att få hår i munnen och i ansiktet senast han blev klippt. 

Senare, på kvällen, precis innan han somnade, så sa jag: Har du tänkt på att vi aldrig har tjatat på dig att du skulle klippa dig? Du var superfin i ditt långa hår och nu är du superfin i ditt korta hår. Du fick bestämma själv. (Han kunde ju bara ha velat klippa bort tåget i håret...). Då pussade Edvin mig och sa: Jag vet, mamma. Det kändes så gott ända in i hjärteroten. För just nu är det viktigt som fem-åring att få vara med och bestämma saker. Och att förstå vad mamma och pappa måste bestämma över. Men att tjata om petitesser som att klippa håret eller inte, nej tack:-)

Och här är några bilder från jobbet i lördags. Det är utan att överdriva alltid lika kul att få vara konferencier!

Och jag älskar Linköping! Ett riktigt bra och lyckat event i Linköpings Innerstá med bästa Jessica Stille och Mötesfabriken som uppdragsgivare. Finalen svängde gött! Med Putte Nelssons nystartade kör i Linköping! Underbart!

Dansens vecka och internationella dag uppmärksammades under en timme på Stora Torget. Med suveräna dansare från ett tiotal olika dansföreningar i Linköping. Och så FOLKs fina vårvisning! 

Redan fem år!

Och vips så har vi en femåring i huset! Som alla föräldrar verkar tycka, VART tar tiden vägen?! 

Vi firade Edvins fem-årsdag med buller och bång! Och med dinosaurier överallt, t o m en "livs levande" T-Rex som busade och sjöng med alla barnen. Edvins pappa älskar att spexa och klä ut sig, så att leka T-Rex satt som ett smäck.

Edvin sammanfattade sin födelsedag med orden: helt fantastisk. Det värmer ett mammahjärta. 

Sen sa han i nästa andetag: Nästa gång är det du som fyller mamma! Blir du tant då?! 

Nu ska blivande "tanten" bita tag i lördagens jobb som blir på Lilla och Stora Torget i Linköping! Ser jag fram emot! Trevlig dag!

Julshow och sommar-tv

 

 

Hoppas du haft en fin påsk! Med julkänsla... det fick i alla fall mina barn när snöflingorna föll som bäst. Därför känns det ganska rätt ändå att redan planera för årets julshower;-)

De här fyra underbara och proffsiga artisterna har jag förmånen att få jobba med i år! Killen till vänster såg ni säkert i både Idol och Melodifestivalen. Norrköpingskillen Axel Schylström är på tapeten nu och det är han verkligen värd! Ruskigt bra pipa, supertrevlig och jordnära. Och så världens goaste tjejtrio, som var med i julshowen på Linköping Konsert & Kongress förra året, som jag hade förmånen att vara med och producera: Elin Saanum, Eleonor Léone och Melanie Taylor! Vilka tjejer! Löjligt stolt över dem! De här fyra tillsammans med Barbados producerar jag julshow med i år! Och vi ska få jobba i bästa Norpan och Flygeln! Där smäller det i december! 

Och här är gänget som jobbar med showen bakom kulisserna; Liselott "Lottis" Andersson, jag, Johan Jansson, Malin Singelsö och Eleonor Léone. Vi hade ett himla trevligt och produktivt möte på Louis De Geer Konsert & Kongress.

Men det är ju ett tag kvar till jul... först blir det en ny härlig sommar med nya tv-inspelningar av "Åsa i skärgården"! I år möter jag spännande gäster i Arkösund, Gryts skärgård, Sankt Anna skärgård och vid Mauritzbergs slott. Vilka inspelningsplatserna och gästerna är bloggar jag om under våren. Nu ska här bokas gäster! 

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

  • Senaste blogginläggen

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se