Åsa Sjöbergs blogg

Kärt återseende!

Mitt förra blogginlägg försvann visst... gör ett nytt försök:-)

Igår strålande sol, idag snöblask och regn. Precis som vädret ska vara så här års. Men det är vår i luften, och jag älskar´t!

Nu kan man frossa i tulpaner, och det gör jag. Passar på att njuta av dem så länge de finns.

Igår gjorde jag nåt jag inte gjort på länge. En stil i grupp med ett gäng goa tjejer från Västerlösa utanför Linköping. Det här var vardagsmat för mig under tio års tid, när jag jobbade för fullt som stylist med många olika stylinguppdrag, innan det blev sång och tv-program för hela slanten. Sen har tiden liksom inte räckt till för stylingjobben riktigt. Så det var himla kul att damma av kunskaperna och prata kroppsformer, proportioner, stilpersonlighet och hur man får ihop en bra basgarderob. Många skratt och ännu flera klädbyten hann vi med under timmarna tillsammans. Tack alla goa tjejer och Bodil Sjöberg för en riktigt kul em tillsammans med er! 

Dottern lånade min Iphone häromdan. Och tog några bilder på saker hon gillar. Fint va?!:-)

Julshow och sommar-tv

 

 

Hoppas du haft en fin påsk! Med julkänsla... det fick i alla fall mina barn när snöflingorna föll som bäst. Därför känns det ganska rätt ändå att redan planera för årets julshower;-)

De här fyra underbara och proffsiga artisterna har jag förmånen att få jobba med i år! Killen till vänster såg ni säkert i både Idol och Melodifestivalen. Norrköpingskillen Axel Schylström är på tapeten nu och det är han verkligen värd! Ruskigt bra pipa, supertrevlig och jordnära. Och så världens goaste tjejtrio, som var med i julshowen på Linköping Konsert & Kongress förra året, som jag hade förmånen att vara med och producera: Elin Saanum, Eleonor Léone och Melanie Taylor! Vilka tjejer! Löjligt stolt över dem! De här fyra tillsammans med Barbados producerar jag julshow med i år! Och vi ska få jobba i bästa Norpan och Flygeln! Där smäller det i december! 

Och här är gänget som jobbar med showen bakom kulisserna; Liselott "Lottis" Andersson, jag, Johan Jansson, Malin Singelsö och Eleonor Léone. Vi hade ett himla trevligt och produktivt möte på Louis De Geer Konsert & Kongress.

Men det är ju ett tag kvar till jul... först blir det en ny härlig sommar med nya tv-inspelningar av "Åsa i skärgården"! I år möter jag spännande gäster i Arkösund, Gryts skärgård, Sankt Anna skärgård och vid Mauritzbergs slott. Vilka inspelningsplatserna och gästerna är bloggar jag om under våren. Nu ska här bokas gäster! 

All we need is love

Hemma igen efter en helg i vackra Visby. Jobbat som konferencier på Resemässan för fjärde året i rad. Alltid lika kul! Visby är bedövande vackert, gotlänningarna trevliga och vädret strålande. Det är Norrköpingsprofilen Bert Ferin som är arrangör, och han gör ett suveränt jobb med mässan.

Men den här helgen har överskuggats av det fruktansvärda och totalt oacceptabla terrordådet i Stockholm City. Det som inte fick hända har hänt. Mitt i hjärtat av vår huvudstad. Oskyldiga människor, barn och vuxna, som dött p g a detta totala mörker som råder bland mänskligheten. Går sönder när jag tänker på den elvaåriga tjejen som inte fick fortsätta leva. Jag grät när jag lämnade mina barn på förskolan i fredags. För att jag skulle åka bort över helgen. Men här finns en familj som ALDRIG mera får träffa sin dotter. Hon kom inte hem efter skolan. Eller den 39-årige pappan som inte får komma hem till sina barn igen. ALDRIG mer. Och alla andra drabbade, döda och skadade. 

Men samtidigt blir jag så rörd och berörd av all kärlek som visat sig de senaste dagarna. Medmänsklighet och empati mitt i allt detta vidriga. Vi som älskar är starkare än de som hatar. Kärlek föder kärlek. Hat kan aldrig föda något annat än hat. Vi behöver stå tillsammans, oavsett nationalitet, i en värld som ser ut att vara i ett fullständigt kaos. Tillsammans mot all terrorism. För ett öppet samhälle!! Där vi kan leva trygga. Där våra barn får växa upp utan att vara rädda för vad de ska möta. Som Beatles sjöng: All we need is love. Love is ALL we need.

Alltså de här två...

Mina barn. Våra barn. Classes och mina älskade ungar. De lär mig nåt nytt varje dag. Utmanar mig. Utvecklar mig. Testar gränser. Gör mig helt sluuut! Men mest av allt gör de mig så lycklig. Ja, jag skriver ofta om barnen. Varför då? De är viktigast i mitt liv. Helt klart. Min största och viktigaste uppgift i livet är attälska de här två och att hjälpa dem att bli trygga och lyckliga människor. Med stark självkänsla. Och mycket empati. Jag blir galen, förtvivlad och förbannad på de som inte ser eller prioriterar sina barn. Det är så orättvist!! Barnen har inte valt sina föräldrar. Vartenda barn är värt få bli älskat och att få känna sig tryggt. 

Jag misslyckas ofta. Känner mig otillräcklig. Men kärleken räcker. Edvin och Elsa ska få allt av mig. Och jag ska finnas vid deras sida så länge jag lever. Punkt.

Tvära kast!

Jag är s k gräsänka, inne på dag åtta nu. Sambon är på turné med sitt dansband, först nio dygn, sen hemma i ett dygn, och så på turné igen i sex dygn. Hemma är Edvin, Elsa, jag och så våra tre katter. Hur orkar du? undrar en del. Ibland är jag som en urvriden trasa, bara att erkänna. Men jag älskar att vara med barnen! Och jag väljer att ta det lugnare under de här perioderna för barnens skull. De är viktigast. Sen måste man ju leva, tjäna pengar och allt det där. Men de är fortfarande viktigst<3 Och så är det rätt mysigt att få längta efter varann. Efter Classe alltså...!

Idag har jag varit hos supertrevliga Anna-Karin Lodin på Radio Östergötland och pratat om vårmodet. Det blir ett återkommande inslag på radion varje tisdag under våren. Har ju pratat så mycket mode under åren, först hos Tv4 Mälardalen, sen i egna tv-programmet Åsas Mode på 24nt och 24corren. Kul att plocka fram kunskaperna igen. Och kul att de vill ha en 43-årig tvåbarnsmamma:-) Jag gillar ju det där med att plocka fram personligheten hos varje individ, även när det gäller kläder. Att våga hitta sin egen stil. Min son kör verkligen sin egen stil. Så skönt med en stark personlighet och vilja. Han vill inte klippa sig. Han ska ha lika långt hår som lillasyster och mamma. Så det så. Här i bästa klätterträdet hos mormor och morfar där vi höll till i helgen.

Härom dan fick jag besök av två små tomtar. De var sugna på att vara tomtar. Underbart att få besök av tomtar i mars.

En av de viktigaste sakerna för mig senaste veckan var att sjunga på en av min mammas bästa vänners begravning. En fantastisk person som dog alldeles för tidigt. Tacksam för förtroendet att få sjunga, även om det var svårt. Känner mig ledsen för hennes familjs skull, man, barn och barnbarn. Livet är skört. Gäller att leva så länge man har det. Sen är det för sent.

Tack för den fina blomman<3

 

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se