Logga in
Logga ut
Varför inte dra åt skogen Anders Bockgård (LPo) Anders Bockgård (LPo)
Vädersponsor:

Åsa Sjöbergs blogg

Min sambo håller kurser i öschööötska!

Jag har förmånen att leva med en skojfrisk kille. Han är rolig helt enkelt. Lik sin far som var en hejare på att leverera vitsar.

Elsa frågade häromdan när hon såg den här bilden: Vad viskar pappa för nåt?! Ärligt talat kommer jag inte ihåg. Men givetvis drog han ett skämt för att få igång mig på den här plåtningen.

För drygt en vecka sen när han kom hem från en spelning, hur trött som helst, bara sovit några timmar, fick han lite feeling. Rufsade till håret, hittade en barnbok om Konrad och kalaset (som Elsa lånat på biblioteket), och spelade in ett klipp. 

Kurs i öschööötska. Han har gjort två tidigare för rätt länge sen. Som många garvade åt. Men den här gången tog det verkligen skruv. Han delade klippet på facebook. En vecka senare hade det visats över 100000 gånger, och hade ca 1200 delningar. 

Nu har NT uppmärksammat hans kurs i vår vackra dialekt. Skrivit ett reportage och lagt ut klippet på 24nt. Hur kul som helst tycker jag. Om jag gillar hans kurs? Jag var den första som fick se klippet. Skrattade så tårarna sprutade. Han har talang för det här helt enkelt, den där Lövgren. Hoppas på att han får lite ny feeling snart och kör en ny kurs i öschööötska. 

Vad våra barn tycker? Att pappa är roligast:-)

Livet pågår!

Imorgon jobbar jag i en av mina favoritstäder. Linköping. Som har gått till final och har chansen att vinna utmärkelsen "Årets Stadskärna 2018". Vinner Linköping så blir det tredje gången gillt. 

Det är Innersta-dagen imorgon och hela stan kokar av upplevelser och aktiviteter. Jag är konferencier för fjärde gången. Tacksam för förtroendet! Hoppas på en solig lördag med massor av folk ute på stan! Det händer saker på varje torg och nästan i varenda gatuhörn:-) Jag håller till på Stora Torget och Lilla Torget. Hoppas vi ses!

Bilden är en annons från Corren.

 

Imorgon är det exakt en vecka sen vår Edvin fyllde 6 år. Vart tog de åren vägen?! Sex år av total lycka och tacksamhet över att få vara hans mamma. Kloka, finurliga, underbara unge! Han fick sin cykel som han verkligen önskat sig. Och ett piratkalas med massor av kompisar, vackert väder hemma i skärgården och massor av bus i trädgården. TACK alla ni som kom!

Fick nys om en suverän tjej som gör tårtor så man baxnar! Emelie Regnart från Norrköping. Boka tårtan hos henne! Så här blev Edvins pirattårta! Med chokladmousse-fyllning. Viktig detalj:-)

Mössa av sen ett tag tillbaka! NU är våren här! Wohoo!!!

Önskar dig en fin helg!

Leva livet!

Det sjöng en av våra mest folkkära artister. Lill-Babs. Hon var helt utan konkurrens som nån skrev.

Igår somnade hon in efter en tids sjukdom. Lill-Babs hann fylla 80 år. Hälsningarna och hyllningarna till henne nu är många och fantastiska. Det säger rätt mycket om henne som människa. Varm, öppen och sprudlande av kärlek till mänskligheten.

Hon har funnits med hela min uppväxt. Kommer ihåg när hon gästade i "Här är ditt liv" och alla hennes män kom in på rad!

En av dem friade till henne igen. Jag förstår att de föll som furor för henne. Snacka om karisma!!

Lill-Babs levde verkligen livet. Hon är en sån förebild på så många olika sätt. One of a kind.

Nu tänker jag plocka fram några av hennes låtar. Helt klart.

Vila i frid<3 Du är vår tuffaste brud i lyxförpackning.

(Bild från Lill-Babs official.)

 

Tacksam för en skön påskhelg med familjen<3

Här är mina två små tuffingar i lyxförpackning:-)

Trött tröttare tröttast...

Är inne i en trött period nu. Men det går över! Nån gång:-) Livet är lika fantastiskt som det faktiskt kan vara tufft.

Har inget behov att måla upp ett rosa skimmer runt tillvaron. Det är ju oftast vardag. Rutiner. Upp i ottan, fullt ös hela dan, och så dimpa ner i sängen varje kväll (eller läs natt) när klockan är alldeles för mycket och jag borde sovit för länge sen.

Är inte negativ. Bara trött. Glömmer saker. Slänger äggkoppen i papperskorgen och ställer in ägget i köksskåpet. För att ta ett av mååånga exempel. Men jag älskar livet lika mycket ändå. Och älskar mina barn så det gör ont i hjärtat. Jag är bara en vanlig småbarnsmamma, företagare, sambo med en turnerande musiker. Livet på en pinne. Eller hur var en av låtarna i mellon?!

Love is all we need<3

 

Livet som mamma!

Den här perioden så här i början av året "ligger jag lite lågt". Sambon turnerar mycket och jag vill vara tillsammans med våra barn så mycket det bara går. Och laddar för nya projekt som väntar. 

Att vara mamma är min viktigaste uppgift i livet. Fantastiskt. Underbart. Och inte alltid så lätt. Kan känna mig otillräcklig.          Jag kan också vara trött och gnällig. Är själv med barnen nästan varje helg när Classe är på turné. Det är intensivt med barn. Känner mig som en urvriden trasa mellan varven. Och får samtidigt så mycket energi av barnen. Skulle gärna velat prata med min farmor Ina som fick sju barn. Hon lever inte längre. Hur gjorde hon? Hon är min stora idol! 

Det är mycket musik hemma. Framför allt rock och hårdrock. Edvin spelar gitarr så fort han vaknar. Antingen på gitarren eller på nåt annat som liknar en gitarr. Elsa sjunger. Och dansar. Med den största inlevelse jag sett. Hon gillar "Bon Jobi", och Edvin kan ett gäng låtar med Jovi utantill. "Jag vill ha ett eget band mamma. Jag vill också sjunga på en riktig scen. Med en riktig publik." Så kan det gå;-)

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se