I värmens månad... Jonas Andersson (V) Jonas Andersson (V)
Vädersponsor:

Åsa Sjöbergs blogg

Politikern Sophia Jarl på besök vid Kalvholmen!

En solig eftermiddag mötte jag politikern och Norrköpingstjejen Sophia Jarl vid natursköna Kalvholmens camping i Sankt Anna skärgård. En färgstark tjej med hjärta för barn och ungdomar. Vi pratade om mycket mer än politik! Att ofrivilligt förlora en nära anhörig som Sophia gjorde när hon var bara 11 år, det tog verkligen tag i mig. Och hennes resa i livet fram till idag, som varit allt annat än självklar. Tack för att du ville medverka i programmet Sophia!

Stort tack till Lennart och Britta Andersson, nya entreprenörer och ägare till Kalvholmen Event & Camping och till Söderköpings kommun! Det här är ett av mina och barnens favoritställen hemma i Sankt Anna skärgård. 

Programmet "Åsa i skärgården" med Sophia som gäst sänds imorgon på 24nt och 24corren från kl. 18 i slingan! Repriser i helgen! Det finns även att se på webben, på nt.se, corren.se och mvt.se. 

Peter Samuelsson i Barbados besöker Åsa i skärgården!

Båtsholms pensionat på Norra Finnö i Sankt Anna skärgård är en liten pärla. Pensionatet har snart funnits i hundra år och drivs av paret Hans och Gunilla Andersson. Här spelade vi in ett program i början av juli med basisten och artisten Peter Samuelsson i bandet Barbados. Han har en speciell anknytning till Båtsholm, där han firat flera midsomrar och somnat vid trummorna som barn. 

Programmet med Peter sänds idag, onsdag, på 24nt och 24corren, från kl. 18 i slingan. Det repriseras i helgen och finns även att se på nt.se, corren.se och mvt.se.

Givetvis blir det en hel del musiksnack, mellon, turnélivet, dansband och rock´n roll. Men också om hur livet som nybliven pappa är, om blöjbyten och sömnlösa nätter.

Missa inte programmet med Peter Samuelsson! Killen som växte upp i Norrköping och som gjort karriär med Barbados. En glad och sprallig kille med båda fötterna på jorden.

Vi tog en tur med sambons och min båt.

Producenten Tomas Petersson och min sambo Classe som fick köra lite båt i programmet.

 

Ari Riabacke vid Arkösunds hotell!

Imorgon sänds ett nytt avsnitt med "Åsa i skärgården". Den här gången med föreläsaren Ari Riabacke som gäst. Vi sågs i slutet av juni vid Arkösunds hotell en frisk och blåsig sommardag. Att det blåste brydde sig inte Ari om. Han hade med sig en kajak och gav sig ut en sväng efter inspelningen. Det är så han är. Ari vet hur livet är när det stormar. Han ger sig ut ändå. Och är en av de mest livsglada personer jag mött. Han har gått några tuffa ronder i livet. Ett starkt möte med en fantastisk person. 

Ari var extra glad för att tv-inspelningen var just i Arkösund. Där har han tillbringat många somrar. 

Programmet sänds imorgon på 24nt och 24corren, från kl. 18 i slingan. Repriser i helgen. Programmet går även att se på nt.se, corren.se och mvt.se.

Stort TACK till Arkösunds hotell och Upplev Norrköping för möjligheten att göra några program i vackra Arkösund!

Arkösunds hotell

Fotografen och producenten Tomas TP Petersson

Tur att det finns gaffa-tejp när det blåser:-) Blommorna är från Ängens Blommor i Söderköping.

 

 

Meterologen Lisa Frost hälsar på vid Fyrudden!

Nu på onsdag är meterologen och radioprofilen Lisa Frost gäst hos Åsa i skärgården. En underbar tjej som man bara tycker om på en gång! Många av er känner helt säkert igen henne från P4 Östergötland där hon presenterar vädret. Vi sågs vid Fyrudden och Fyruddens Mat & Logi en skön sommardag i början av juli. 

Ett självklart snack var ju vädret förstås. Och om hon valt efternamnet utifrån sitt yrkesval:-) Men vi hade mycket annat att prata om! Titta på programmet med Lisa nu på onsdag i 24nt och 24corren! Ligger ute i slingan från kl. 18. Repriser sänds i helgen. Och du hittar även programmet på nt.se, corren.se och mvt.se.

Om Lisa själv får välja vill hon ha tio grader kallt, strålande sol och massor av snö. Kan tänka mig att hon trivs nu!

Stort tack till Lise-Lott och Ola på Fyruddens Mat & Logi för förtroendet att göra programmet! Tack till Valdemarsviks kommun och Göran Trysberg! Och till Ängens Blommor i Söderköping som fixade så fina blommor till varje program.

Lisa Frost!

Micke Hellström på Teknomedia och jag inför inspelningen. 

Den här superbegåvade tjejen och make up-artisten Gabriella Holmgren fixade både make up och hårstyling inför varje inspelning. 

 

Bengt Baron på besök!

Det var speciellt för mig att få möta OS-medaljören och numera företagsledaren Bengt Baron. Han simmade hem OS-guldet på 100 m ryggsim i Moskva 1980. Hela Finspång gick man ur huse för att hylla honom och Pär Arvidsson när de kom hem till lilla Finspång igen. Då var jag sju år. Jättestort för Finspång så klart! Två OS-medaljörer i samma OS, en makalös prestation.

Nu, 37 år senare, är Bengt med som gäst i ett av mina sommarprogram. Det är stort för mig. Han kom till Kalvholmen Camping, som drivs av entreprenörerna Lennart och Britta Andersson, en mulen förmiddag i början av juli. Det gick inte att ta miste på glädjen i hans ögon över att komma just dit. Här hade han campat med sin familj flera gånger under uppväxten, och kom fortfarande ihåg vilka klippor han dök ifrån. Det visade sig också att Britta gått i samma klass som Pär Arvidsson i Finspång. Världen är rätt liten ändå.

Bengt är inte en person som vill vara offentlig hur som helst. Han har tackat nej till flera stora tv-produktioner. Därför var jag så klart extra glad att han ville gästa vårt program. En genuin och varm intervju, som speglar precis den fina själ Bengt är.

Tack för förtroendet Bengt! Trevlig tittning! Hoppas ni gillar programmet!

 

Åsa Sjöberg är sångerska, programledare och utbildad stylist.                                                                                                 Kul att just du hittat hit till min blogg! Jag heter alltså Åsa Sjöberg. Mamma till Edvin och Elsa, sambo med sångaren & musikern Claes Lövgren. Min blogg är en salig blandning av både allt jag pysslar med och hur livet ter sig för övrigt.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se