• måndag 01 september 2014
Finnkampen! Naprapat Hast Naprapat Hast
Vädersponsor:

Bygg fler bostäder i Norrköping

Jag gillar bostadspolitik. Och jag skriver ganska ofta om just bostadspolitik. Framförallt för att en bostad är en så pass elementär och påtaglig del av människor liv. De flesta har någonstans att bo. Eller vill ha någonstans att bo.

I Norrköping är det just nu väldigt svårt att få någonstans att bo. I alla fall om du vill bo i en hyreslägenhet. Och det vill många.

Hyresbostäder räknar med att ha en uthyrningsnivå på 99 % av sina lägenheter de kommande åren. Det är ett tecknen på framgång för Hyresbostäder, men även en tydlig markering mot kommunen att någonting måste göras. Norrköping behöver en aktiv bostadspolitik. En bostadspolitik som tar steget ur graven och faktiskt löser problem.

Ett av problemen är att det byggs för lite. Norrköping behöver ungefär 400 nya bostäder per år under de kommande åren. Det är mycket. Hyresbostäder raknar med att bygga runt 50 stycken. Det är för få allmännyttiga hyreslägenheter.

Norrköping ett social hållbart, miljövänligt och prismedveten byggboom för att överleva. Det är dags att ta politiskt ansvar för bostadspolitiken.

Jag skulle gärna se att kommunstyrelsen, över alla politiska gränser, tar ett gemensamt omtag om bostadspolitiken och tillsammans med Hyresbostäder och andra bostadsbolag faktiskt planerar att bygga hyreslägenheter. Stora, små, centrala och ute på landet. Radhus med trädgård och ettor med fransk balkong. Klimatsmarta och moderna. Med utgångspunkt att lägenheterna ska passa Norrköpingsborna.

Alltså, inga Stockholmshyror eller lyxiga bostäder i våra parker. Utan vanliga lägenheter för vanligt folk. Det behöver Norrköping.

För att lyssna på fler av Vänsterpartiets idéer om bostadspolitiken är ni välkomna på bostadsseminarie på ABF Bergslagsgården kl 18:30 på torsdag.

Publiksuccé på Vs Kartellenkonsert

Igår spelade Kartellen inför 1500 personer i Trädgårdsföreningen i Linköping. Det var väldigt mäktigt och en bra och solig eftermiddag. Pauls Lindvall var särskilt inbjuden för att avnjuta konserten, men han dock inte upp.

Corren skriver mer här.

Stoooooor publikmassa.

Vänsterpartiets Rosanna Dinamarca var på plats och pratade om Vs arbete för att all kultur ska vara fri.

Ordförande tilika landstingspolitikern för V Linköping Emil Broberg som arrangerade konserten.

Jag bjöd Paul Lindvall på kaffe och mazarin. Han kom inte.

 

Debattboxning match 2

Igår fightades jag och Mathias Sundin i match 2 av debattboxningen, i ett lagom slammrigt café i Linköping. Efter vår match boxades landstingspolitikerna Emil Broberg och Anita Jernberg. Jag tror att de allra flesta åt en god lunch och lyssnade på skillnaderna mellan V och FP.

Snecker mot Sundin.

Broberg mot Jernberg.

Efter debatten stod jag ett pass i Linköpings fina valstuga. Många skolklasser som är ute på stan och gör skolarbete om de olika partierna- skoj!

Linda Snecker är fritidspolitiker i Norrköping och etta på Vänsterpartiets riksdagslista i Östergötland. Ordförande för Vänsterpartiet Östergötland och partistyrelseledamot. 

Sport

Kultur- & nöje

Livsstil

Opinion

Övrigt

Politiker