Bloggar
Löfsveds Valdemarsviksblogg
Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Gryt, har fyra barn och fem barnbarn. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Gryt sedan mer än 9 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 40 år tillbaka. Sitter också i styrelsen för Gryts Sockenförening. Vill se positivt på livet och vår miljö!
Demokratin är viktig
Valdemarsvik - den 26 september 2010, kl 19:39

Efter en vecka i ett för mig mycket positivt Polen är man hemma i vardagens Valdemarsviks kommun. Med besök i Auschwitz och Birkenau och fått uppdatering på Polens historia så blir man mycket berörd ända in i hjärtat. Då vet man hur viktigt det är med demokrati och människors lika värde. Det är bara att gratulera Nybyggarna till en valframgång som går till historien.

Nu kommer dock vardagen även till vinnarna, som måste visa att man håller vad man lovat kommuninvånarna. Socialdemokraterna, som tillhör förlorarna, precis som oss i fp,  måste nu också visa om man kan ta rodret i kommunen och vilka man vill dela detta med. Att vi fått "stryk" är bara att acceptera men givetvis kommer fp även i fortsättningen att jobba för en bättre kommun

En månad med NT-bloggen
Valdemarsvik - den 18 september 2010, kl 08:06

förstora

Idag är det en månad sedan jag började blogga i NT. Då lovade jag mig själv att blogga varje dag fram till valet och det löftet har jag infriat nu. Jag tänker också försöka infria allt jag varit med och lovat i vårt valmanifest också. Detta givetvis under förutsättning att Ni kommuninvånare ger mig  och Folkpartiet, förtroendet att påverka kommunes utveckling för framtiden!

Nu är det Ditt val!

Blogga kommer jag ändå att göra i NT i fortsättningen! Ha en härlig helg!!!

Slutspurten har börjat på detta Maratonlopp
Valdemarsvik - den 17 september 2010, kl 19:27

Nu är det bara i stort sett lördagen kvar innan den stora valdagen. Men många har redan förtidsröstat, även undertecknad. I dagens NT läser man resultatet i skolans val och blir mycket skrämd och konfunderad. Är det skolan som inte talar óm demokrati och människors lika värde, är det föräldrarna som inte informerar sina barn om samma saker eller är det vi poliltiker som inte vänder oss till ungdomar i tillräckligt hög grad. Givetvis kan det var en kombination av alla tre men likfullt är det en skrämmande utveckling om det är så över hela landet. Människors lika värde har alltid varit en grund hos folkpartister. Får vi fortsatt förtroende både i kommunen och på riksplanet finns mycket att jobba på för trevligare tillvaro. Valet är Ditt! Slutspurten är här på valrörelsens maratonlopp.

Efter en intensiv vecka, både på jobbet och i valrörelsen, är det nu semester!! 

Vackrare kommun på gång i Valdemarsvik
Valdemarsvik - den 16 september 2010, kl 20:54

Nu vet vi att det kommer att jobbas för att Valdemarsviks kommun ska bli vackrare. I Ringarum, Gusum Gryt och Valdemarsvik. Centrum i Ringarum, centrum och bruksområdet i Gusum, delar av Gryt och Fyrudden samt Valdemarsvik, där nu saneringen av Valdemarsviken blir början till ett rent och förskönat centrum. Folkpartiet kommer hela tiden ligga i framkant för att saker och ting blir verklighet. Förutsättningen är också att Ni lägger rätt röst i valurnan.

Ikväll blev det ett extra kort blogginlägg, mycket beroende på ordinarie jobbet tar mycket tid av dagen. Men det är ett inspirerande jobb där bokningskurvan hela tiden stiger. Men nästa vecka är det semester så då gäller det att ge järnet nu både på jobb och i valrörelsen

Mycket bra information
Valdemarsvik - den 15 september 2010, kl 22:14

förstora

Idag har jag gjort min plikt och röstat. Gjorde det i samband med dagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott. Ikväll har jag varit på information om Valdemarsviksprojektet. En mycket bra  och saklig information som gavs av projektets Tomas Örnberg, Annette Källman, Pär Elander samt från Conny Jansson, teknisk chef i Västerviks kommun som informerade om ett liknande projekt som genomförts för 5 år sedan.

Den information vi fick uppdaterad ikväll stärkte verkligen känslan att vi tagit rätt beslut i vår kommun. Vi måste satsa på framtiden, för en miljö som våra barn och barnbarn ska njuta av. Det blir några år av störningar, men det blir det alltid när något ska byggas, renoveras eller renas för framtiden. Folkpartiet är glada över att projektet nu kommit så långt, som till en upphandling.

Jag gläder mig också åt  att Åtvidaberg tog tre viktiga pinnar mot Djurgården ikväll. Nu skrev du väl fel, tänker vän av ordning som vet att jag är djurgårdare av födsel ohejdad vana. Nej, inte i detta fallet. DIF kan inte ta guld i år och de åker knappast ur och då är det viktigare att ÅFF klarar sig kvar i Allsvenskan. Jag är ändå östgöte!!

Dags att rösta
Valdemarsvik - den 14 september 2010, kl 20:59

I morgon är det sista KSAU, kommunstyrelsens arbetsutskott, innan valet. Det återstår nu bara fyra dagar till valsöndagen, men redan i morgon ska jag själv rösta, eftersom jag inte har någon möjlighet på söndag. Tror att det är extra viktigt att alla röstberättigade lägger sin röst. Många har uppfattningen att det spelar ingen roll hur jag röstar, men i kommunvalet kan en enda röst avgöra vem som ska styra kommunen de kommande fyra åren. En enda röst kan också avgöra om ett parti ska få ett mandat eller inte. Tänk på detta de här sista dagarna och ge Din röst på det parti och den person Du vill ha med i politiken. Givetvis tycker jag att Du ska lägga rösten på Folkpartiet, men viktigast av allt är att Du röstar!!!

Fler tomter att exploatera
Valdemarsvik - den 13 september 2010, kl 21:22

förstora

Det känns i kroppen att det varit en intensiv helg i valarbetets tecken, men så ska det kännas så här dagarna för valet. Trevligt att möta människor som spontant säger "Jag har redan röstat på folkpartiet". De som lägger sin röst på folkpartiet ska inte ha gjort det förgäves. Att lägga sin röst på oss ska göra skillnad. Ju fler mandat det blir desto bättre blir det och inte minst inom skolans värld.

Håller också med Anders Carlsson att vi behöver fler tomter att exploatera  i vackra lägen och gärna sjönära. Gusum och Ringarum behöver sådana områden i första hand. Det är dom orterna som kan expandera mest när vi lyckats få bort proppen i Söderköping!

Härlig sista söndag
Valdemarsvik - den 12 september 2010, kl 20:44

Idag är det sista söndagen innan Dagen V. Dagen val eller Dagen Viktory. Sent nästa söndagkväll får vi se vilka som kan göra V-tecknet. För egen del känns det som om vindarna blåser i medvind efter en dag med många samtal med väljare. Men verkligheten får vi om en vecka.

En dag som började med jobb mellan 04.00 och 10.00, sedan tipspromenad med många trevliga motionärer i folkpartiets regi. Sedan väntade Vammarhöjden och Karbasen med valsedlar till dagens val på respektive enhet inom äldrevården. Trevliga samtal även där.

Efter arbete med egna huset kunde man sedan fira Djurgårdens fjärde raka seger. Kan också glädja mig åt SIFO-mätningen idag och nu får man lyssna på Reinfelt och Sahlin

Din person är viktig i valet
Valdemarsvik - den 11 september 2010, kl 20:00

Lördagkväll och ännu en dag närmare valet! Idag har vi varit på Sparbankstorget samt bostadskvarter i Valdemarsvik. Trevlig att träffa människorna på deras hemmaplan. S, MP och NB hade debatt på torget också, men publiken saknades. Det var bara vi mest invigda som lyssnade när vi inte pratade med vår presumtiva väljar.

Trevligt att läsa din blogg idag, Bror-Tommy! Det är viktigt att vara den man är, även om man haft det kämpigt i livet. Jag känner likadant, men att gå vinnande ur kriser stärker  och man vill då också kämpa för det man tror på. Och jag tror på den här kommunen! Det är så jag vill förändra den för att det ska vara ännu trevligare att bo och leva här!

Nu är det sängen som väntar tidigt ikväll då jag ska upp och jobba vid 3-tiden i natt! I morgon bjuder vi på tipspromenad på Banvallen med utgångspunkt Banvallsstugan, ett led i folkhälsan. Ingen politik då och alla är välkomna 09.30-11.00

Fredag och fritidspolitiker
Valdemarsvik - den 10 september 2010, kl 21:52

förstora

Nio dagar kvar till valdagen. Det är fredag. Tio timmar på jobbet, sedan ut bland postlådor, trevliga människor, trappor och duggregn. Men valiformationen ska ut till så många som möjligt och i år har vi beslutat att personligen dela ut den. Det är ett ideellt arbete som ger motion och bra och trevliga samtal. Belöningen kommer, när man efter tolv timmar, denna fredag, kommer hem och öppnar dörren. Ett rum fyllt av tända ljus, god mat och ett glas rött innan Dobbidoo tar vid.

Vi är många i år i Folkpartiet som har denna vardag nu fram till nästa söndag. Sen får vi skörda frukten ...  eller bita i gräset. Att ha fria val ska vi vara stolta över och vår rättighet ska vi också se som en skyldighet.

I morgon, elfte september, ska vi återigen vara på Sparbankstorget i Valdemarsvik och på söndag slår vi ett slag för folkhälsan med tipspromenad vid Banvallsstugan. Banvallsstugan och motionsleden Banvallen är ett exempel på vad man på ideell basis kan åstadkomma i en kommun. För 20 år sedan togs första spadtaget på den 14 kilometer långa motionsleden, på vilken många fötter trampat och många cykelhjul rullat sedan dess.

Utarmning av Valdemarsvik
Valdemarsvik - den 9 september 2010, kl 22:31

förstora

Läser i NT att alla protester mot nedläggning av polisstationen i Valdemarsvik var förgäves. Man blir verkligen nedtryckt av sådant handlande mot folk, mot 4000 namnunderskrifter, mot alla debattartiklar och mot all relevans. Det är bara att dra en cirkel från Söderköping och jämföra den med en cirkel dragen från Valdemarsvik. Under minst en femtedel av året är det bara i Valdemarsviks kommun runt 30.000 invånare. Närheten finns till Söderköping från två håll då. Från utgångspunkt Valdemarsvik och från Norrköping.

Ge det här föslaget en chans säger man då förstås från polisstyrelsen! Nej säger jag, inte när det är så stor skillnad mellan förslagen. Nu vill man bara styra allt till större städer. Landsbygden får klara sig själv och kunna bli mer och mer laglös. Det är dock fortfarande polisen som ska svara för människors trygghet i vårt samhälle i HELA Sverige! Dessa förslag går åt motsatt håll. Jag kommer att kämpa med näbb och klor mot sådana vansinniga förslag och beslut!

Bonusar, nej tack
Valdemarsvik - den 8 september 2010, kl 21:19

Hörde och läste att socialdemokraterna i Norrköping vill ge bonus till de rektorer som "lyckas" med bra betyg i sin skola. Man bara gapar när man hör något sådant!!! Är det inte uppgiften att se till att barnen får utbildníng och så bra betyg som möjligt och dessutom rätta betyg. Oavsett på vilken arbetsplats man jobbar så ska man väl göra sitt bästa!

Hur vore det om en städerska städade rent, skulle hon då få bonus, eller en bilmekaniker som lagar bilen så den fungerar bra igen. Ja listan kan göras hur lång som helst. Konsekvensen måste då också vara att om rektorerna misslyckades med eleverna, då skulle det bli avdrag på lönen!! Nej tack, inga bonusar. Däremot uppmuntran är viktigt i arbetslivet!

I går fick vi uppmuntran av att se Sveriges landslag spela så trevlig fotboll från början till slut, även om motståndet, San Marino, inte var så bra. Här gjorde man sitt bästa även om det räckt med 2-0. Den inställningen kan räcka långt i nästa match mot Holland. Det är just det bästa man ska göra i alla lägen, på arbetsplatsen, i idrotten och i allmänhet som människa. Man ska göra sitt bästa efter sin förmåga. Nu ska jag sova för att kunna göra mitt bästa efter min förmåga i morgon

Det är i Förskolan det börjar
Valdemarsvik - den 7 september 2010, kl 18:27

Det är glädjande att det är just Folkpartiets hjärtefråga som blev den stora frågan i årets valrörelse. Utan kunskap ingen framgång vad det än gäller. Men det är redan i Förskolan allt börjar. Det är där personalen upptäcker svagheter och styrkor och det är då bästa hjälpen kan sättas in för de barn som är senare utvecklade eller har andra svårigheter. Just här bygger man grunden för hela livet och som vi vet så är det alltid grunden och grundpelarna som är viktigast på alla områden. Det är från grunden allt formas för ett framgångsrikt liv, vart man än hamnar i det vuxna livet.

Läste idag en bra artikel i tidningen Förskolan som jag kommer att citera här. Den är skriven av en förskollärare i Kristianstad och handlar om "Tankar från en småbarnsavdelning". Den påminner mig mycket om tiden som jag hade som förälder på förskolan i Valdemarsvik.

"Välkommen in, lilla barn, i ditt förskoleklassrum! Här finns jag för dig med all min kunskap, allt mitt tålamod och min uppmuntran. Här är också dina vänner. Fulla av förväntan inför dagens lärandeäventyr.

Har Du sett snön utanför fönstret? Iskristaller med sex kanter, lika olika men unika som du och dina vänner. Idag erbjuder jag dig språkliga kullerbyttor, matematik, demokrati, inflytande, naturvetenskap och glädje, som du kan luta dig mot. Jag finns här som stöttepelare i lekens värld. Vad sa du? Svårt att ta på byxan själv? Försök en gång till, sen hjälper jag dig gärna. Jag vet att du kan. Jag tror på dig. Är det någon som är ledsen? Så bra att du kallade på min hjälp. Kom så tröstar vi. Du är hjälpsam och empatisk! Mitt lilla tvååriga kompetenta förskolebarn. Välkommen till förskolan som finns för dig?" Det är en del i hur man får en bra start i livet!

Skolan är den stora frågan
Valdemarsvik - den 6 september 2010, kl 21:22

förstora

Först ett stort välkommen till Stig Svensson (kd) som valbloggare!

Nu till Förbifart Söderköping som jag fick ytterligare belägg för att proppen hindrar folk att bo i vår kommun. Två lämnar kommunen med ett skäl, att det tar alldeles för lång tid att passera Söderköping och särskilt fredagar och söndagar. Preliminär start är 2016 men kommer man bara överens om överfarten av kanalen så kan den starten flyttas fram minst två år. Två år av bättre miljö  och säkrare väg, vilket också sparar liv och lem. Jag kommer inte att vara tyst i den här frågan förrän första spadtaget är gjort.

Skolan var frågan i kvällens SVT-debatt. Helt klart att det är resurserna som ska användas rätt i skolan. Det fattas inte resurser, som de rödgröna hela tiden påpekar både lokalt och på riksplanet. Vi har hög lärartäthet men dåliga resultat. Alla måste jobba åt samma håll. Det här med att åter förstatliga skolan tycker jag är bra. Skolan ska vara lika i Jokkmokk som i Valdemarsvik. Det är bra att nu betyg införs från sjätte klass. Vore inte fel att även ha betyg i ordning och uppförande. Finns ingen arbetsplats som tolererar dålig ordning och dåligt uppförande. Bild från Wikipedia

Två veckor kvar
Valdemarsvik - den 5 september 2010, kl 18:39

Nu är det två veckor kvar till valdagen. Man känner att temperaturen stiger när det gäller valet men också i kroppen. Har åkt på en ordentlig förkylning.

Men Sifo-siffrorna idag ser mycket positiva ut, både för Alliansen och Folkpartiet. Men vi ska ändå ge gärnet de här två sista veckorna. Mycket folk möter vi när vi är ute i bostadskvarteren och delar ut vårt valmanifest och valsedlar. Våra valsedlar finns givetvis också där kan man förtidsrösta samt i vallokalerna på valdagen. Vi kan inte nog påpeka att vår största valfråga är skolpolitiken. En skola där alla samarbetar för bättre resultat hos eleverna.

Har varít i Norrköping idag och sett våra partikamrater mellan varuhusen utdelandes valpropaganda. Mathias Sundin har verkligen varit i elden denna valrörelse och slagit rekord i dörrknackning. Om två veckor får vi se resultatet av allt engagemang både i Norrköping, Valdemarsvik och på riksplanet. Och föstås även i alla andra kommuner

Ensam är inte stark
Valdemarsvik - den 4 september 2010, kl 12:59

Helt riktigt Lars Beckman, ensam är inte stark. Däför varvar vi i folkpartiet på de olika valdebatterna. Vi är också  det enda partiet i vår kommun med en kvinna, Helena, i topp. Av våra nio kandidater är vi fyra kvinnor och fem män, vilket inte kan bli så mycket mer jämställt!

Idag har vi varit i centrala Valdemarsvik och träffat väljare, och även andra politiker. Men tyvärr var det nog fler fullmäktigekandidater än personer i allmänhet, trots att det var en härlig höstdag. Kanske svampen och lingonen lockar fler? På måndag hoppas vi att många kommer till min "hemmaplan", Ringarums Värdshus kl. 19.00. Jag vet inte om Lars Beckman och Helen ska ha en egen debatt kl. 18.00 men jag hoppas att Helen är kvar till den allmänna debatten börjar 19.00.

Nu fortsätter vi och njuter av denna första hösthelg!

Vi är beroende av föreningslivet
Valdemarsvik - den 3 september 2010, kl 22:19

förstora

Man njuter av att ha sett Sveriges fotbollslandslag slå Ungern i EM-kvalet på Råsunda med 2-0. Då kommer man osökt in på att föreningslivet är viktigt för landet och givetvis också för Valdemarsviks kommun. Nu menar jag inte att vi ska jämföra med idrott på så här hög nivå utan vanliga föreningar, både kulturella och idrottsliga.

Vi har många föreningar i vår kommun och de är guld värda för kommunen. För folkhälsan, för det sociala ungänget, för kulturell verksamhet, för tävlingsverksamhet och för utvecklingen av kommunen. Många föreningar är också remissinstanser i viktiga frågor. Givetvis är också de politiska föreningarna viktiga för demokratin i vårt samhälle och för att föra utvecklingen vidare. I morgon ska vi vara på Sparbankstorget för att visa vad vi vill och vad vi tror på. Vi hoppas att många kommuninvånare kommer och pratar med oss och ger sin syn på politiken. Vi lovar att som vanligt vara lyhörda.

Idag är det 43 år sedan vi bytte sida i trafiken. I år kan det vara många som byter sida i politiken. Då hävdar vi att man ska hålla lite till höger om mittlinjen. Då gör man ett bra val för frihet under ansvar!

Vi möter allmänheten på Sparbankstorget
Valdemarsvik - den 2 september 2010, kl 20:40

förstora

Precis hemkommen från Adelövs marknad, en marknad som verkligen är värd namnet. Minst 40.000 besökare i lilla Adelöv och alla etablerade partier var också med bland alla marknadsstånd. Givetvis träffade jag mina fränder där. Stämningen var på topp  även där. Folkpartiet är på väg uppåt!!!

Det ska vi visa i Valdemarsvik på lördag förmiddag då vi är på Sparbankstorget. Vi har en mycket bra och jämställd "laguppställning" i år med Helena von Schantz i topp. Helena gjorde en mycket bra debatt i Radio Östergötland idag. Vi vill visa att det inte bara är snack hos oss utan att det blir mycket verkstad också. Annars är det lätt att bara prata positivt om saker och ting men det gäller att ha båda fötterna på jorden. Kostnader är måste hållas ner och inkomster måste hållas upp.

Efter radiodebatten kommenterades den med att Valdemarsvik borde få in skatter av alla sommarboende. Något som jag själv efterlyst hos mitt riksparti. Bor man t ex 3 månader i sommarhuset i vår kommun så borde man givetvis betala 25% av skatten i vår kommun. Kan inte vara tekniskt svårt att fixa detta och det vore dessutom mycket rättvist. Ett enkelt och relevant sätt att få fler skattekronor till vår tärda budget.

Skolan i fokus
Valdemarsvik - den 1 september 2010, kl 22:35

Det blev skolan, folkpartiets stora valfråga, som kom i fokus, när Radio Viks ordnat valdebatt i Valdemarsviks folkets hus. Mycket trevligt att vi får sådant genomslag på vår politik! Övriga kommentarer om debatten överlåter jag till media.

Idag började förtidsröstningen i Valdemarsvik, Gusum och Ringarum, varför det blev extra jobb med att få ut våra röstsedlar på respektive ort. Det är nämligen upp till varje parti att förse vallokalerna med namnade valsedlar.

Kvällen blev sen varför jag stannar här i min blogg. Ska upp 04.45 i morgon för att köra buss till Adelöv, en av de större marknaderna i Sverige. En dag utan politik.

Fördelar med Valdemarsviks kommun
Valdemarsvik - den 31 augusti 2010, kl 21:54

förstora

I bland gnäller man för ingenting, man är inte nöjd och försöker hitta syndabockar. Men idag ska jag inte gnälla någonting utan tvärtom.

Det förstat berömmet går till Svensk Bilprovning i Valdemarsvik. Vilka trevliga killar, det är rena fröjden av få bilen besiktad. De är mycket noga också och ger tips om bilens skötsel. Framför allt möts man av leenden. Bilprovningen i Valdemarsvik kan verkligen rekommenderas!

Nästa beröm går till Solskenssångarna som förgyller tillvaron för många i vår kommun och inte bara i vår kommun, de är bra ambassadörer för kommunen när de gör sina turnéer. Ett extra hurra för ledaren Rigmor Carlsson.

Vi har ett trivsamt badhus i Gusum, en ishall i Valdemarsvik, ett av Sveriges godaste dricksvatten i Gusum och Ringarum, en underbar kust i Gryt och Skeppsgården. Våra vandringsleder är en stor tillgång för folkhälsan. Och vi har fria parkeringar. Detta var bara ett litet axplock i allt positivt! I morgon är det september och valdebatt i Valdemarsviks Folkets hus. Välkomna dit!

Vision Ringarum
Valdemarsvik - den 30 augusti 2010, kl 22:30

Ikväll avslutades dagen med kommunfullmäktigemöte i Ringarum. Ett välbesökt möte av allmänheten. Barbro Wållberg i publikum ville veta vår vision om hur Ringarum ser ut 2020?

År 2020 är Ringarum den ort i Valdemarsviks kommun som växer allra mest! Jonas Andersson och alla ringarumsbor har fått en ny gympahall. Vid Strolången har ett villasamhälle vuxit upp med ett 50-tal villor. Sörbyområdets östra del är till stor del bebyggt. Där gamla affären låg i korsningen Åtvidabergsvägen-Gamla landsvägen har ett hyreshus byggts med 30 lägenheter. För Ringarums busstrafik återstår ett år av avtalet med Östgötatrafiken innan det är dags för ny upphandling. De tomter som togs fram vid Åsvägen är sedan länge bebyggda och en hästgård är fullt verksam. Allt detta mycket tack vare att kommunen tagit fram en översiktsplan, ÖP, efter mångårigt påtryckande av bl a Bror-Tommy Sturk. För tre år sedan blev förbifarten klar runt Söderköping med en högbro över kanalen vid Dockan. Avståndet till Norrköping kortades då med 10 minuter.

Folkpartiet har bästa skolpolitiken
Valdemarsvik - den 29 augusti 2010, kl 18:26

förstora

Tre veckor kvar! Idag har det varit härligt väder fram till 16-tiden, vilket har gjort att man hunnit med gräsklippning både vid Snäckudden och vid Bygdegården. Men sedan 16-tiden har det verkligen ösregnat.

Nu till det kommande valet. Kan glädja mig åt att läsa SIFO:s undersökning när det gäller skolpolitiken. Enligt denna så är skolfrågan den hetaste frågan i valet och folkpartiet har den bästa skolpolitiken. Skolan har alltid varit en stor fråga för oss, så också i Valdemarsviks kommun. Vi har en bra skola och skolmiljö men visar inga bra kunskapsresultat. Där måste vi bli mycket bättre!!! I kväll ser vi på SVT:s utfrågning av Jan Björklund, vår partiledare och skolminister, som hittills drivit en bra skolpolitik som givit resultat.

Ett svar också till "Ebbotten": Självklart gäller det hela Valdemarsviks kommun från Tallberga i norr till Skeppsgården i söder!

Ett vackert Grännäs
Valdemarsvik - den 28 augusti 2010, kl 23:46

förstora

Sista lördagen i augusti är i stort sett till ända. En lördag med mycket bra innehåll. Kulturdag i Valdemarsvik, vinst för ÅFF i allsvenskan och umgänge med barn, måg och barnbarn.

Grännäs kommer att bli ännu finare och bättre när Valdemarsviken kommer att vara en ren vik av Östersjön. Att rena denna vackra fjord är inget påhitt av kommunpolitiker. Det är heller inget försöksprojekt utan många liknande projekt har gjorts på många håll med mycket gott resultat, bl a i Hultsfreds kommun. Mig veterligt har inget sådan projekt gått snett, så varför ska man, som vissa människor gör, oroa sig för något som inte hänt. Resultatet av denna rening kommer att sätta Valdemarsvik ännu mer på kartan och givetvis även Grännäsområdet. Går sedan Drömstuganprojektet i lås så kan vi glädja oss ännu mer i den sydöstra delen av Östergötland.

Bert-Åke Warg sa att en enda negativ människa kan förstöra för minst 30 personer. Därför är jag positiv!

BLOGGAR

POLITIKERBLOGGAR


PRENUMERERA/LÄS E-TIDNINGEN
 
Läs mer i dagens NT!
 

Nya inlägg
07:45  Stefan Kemle, M
LINA ÅTERSPEGLAR TOVERUM PROJEKTET
02:30  Åza Diaz Mägi (MP)
Växa på vårt egna vis
01:46  Spelbloggen
Från bordet till fickan, gratis!
16/4  Thomas Idenås (S)
Om svar anhålles
16/4  Lotta Källströms blogg
Assistent på Nya Parken
16/4  Ur Classes Synvinkel
Får vi lov? sa djurparken
16/4  Ur Classes Synvinkel
En vacker tillställning
16/4  Ur Classes Synvinkel
Vad legitimerar det ena framför det andra?
16/4  KFUM:s ungdomsblogg
Friplats på sommarläger, för dom som behöver det mest
16/4  Reidar Svedahl (FP)
Livet är vad som händer under tiden du planerar framtiden !
16/4  Spelbloggen
Ni fick mig tillslut
16/4  Michajlovs blogg
Med osäkerheten som vapen
16/4  Naprapat Hast
Vi hjälper till på Vårruset!
16/4  Mathias Sundin (FP)
Here we go again
16/4  Linda Snecker (V)
För en solidarisk och antirasistisk EU-kritik
16/4  Linda Snecker (V)
Efter 8 år med borgerlig regering
16/4  Lotta Källströms blogg
Det är långt mellan stolparna
15/4  Ur Classes Synvinkel
Snabbvisit på sjukhuset
15/4  Ur Classes Synvinkel
Hur mycket ska kvinnor, eller i detta fall snarare flickor, behöva tåla?
15/4  CG:s speedway
Jonsson: Vargarna kan göra bra ifrån sig
15/4  CG:s speedway
Tv-pengar, "Lindgren-gate" och regler
15/4  Anita Jernberger (FP)
Vårdval hörsel med rätt att välja!
15/4  Thomas Idenås (S)
Nuon och trovärdigheten
15/4  CG:s speedway
Röster från upptaktsträffen
15/4  Olle Johansson (S)
Politik är att vilja
15/4  Teresa Carvalho (S)
Varm i hjärtat
15/4  Naprapat Hast
Fotbollslandslagets Naprapat på besök!
15/4  Bengt Cete (MP)
Skola på barnens villkor
15/4  Evenemangsbloggen
När man ser tillbaka - Så har vi gjort ganska mycket! Yeeaahh!
15/4  Anita Jernberger (FP)
Stanna upp en stund.. Se dig om ...vem där?
14/4  Lasse Stjernkvist (S)
Tidiga insatser
14/4  Bakom kulisserna
Påsklov - åter 22/4
14/4  Ur Classes Synvinkel
Det är platsbrist redan i dagens äldreboende i Norrköpings kommun enligt Norrköpings Tidningar
14/4  Ur Classes Synvinkel
Det är tydligen inte bara kommunen som kan röta avfallet!
14/4  Film- & tv-bloggen
London-Baby!
14/4  Mathias Sundin (FP)
Idrottslagen levererar, tack till alla ideella krafter bakom segrarna
14/4  Markus Wiechel (SD)
En usel kvinnosyn
14/4  Linda Snecker (V)
Välfärden är inte till salu
14/4  Naprapat Hast
Bålstabilitet hos Tjalve!
14/4  Linda Snecker (V)
Jönköping är på g!
14/4  Sophia Jarl (M)
Valrörelsen har startat för Alliansen
14/4  Evenemangsbloggen
En månad kvar....sen kommer Amerikanerna!
14/4  Ur Classes Synvinkel
Slips, ett djävulens påfund?
13/4  Mathias Sundin (FP)
Ser man inte problemen...
13/4  Evenemangsbloggen
När media kan vara avgörande...
13/4  Lasse Stjernkvist (S)
5-0, en statistisk sanning
13/4  Jockes fiskeblogg
Blåsigt skärg
13/4  Mathias Sundin (FP)
Hellre enögd än blind
13/4  Lasse Stjernkvist (S)
Farlig rädsla
12/4  Inge Jacobsson (M)
Dubbla gruppmöten, dubbla ersättningar
Nya bloggar
20/3 
Jessica Häggroth, M
3/3 
Reidar Svedahl (FP)
13-12-04 
Naprapat Hast
13-11-12 
Anita Jernberger (FP)
13-11-12 
Jenny Ek (C)
13-09-10 
Michael Kauppi (SD)
13-07-17 
Alexander Höglund (FP)
13-06-05 
KFUM:s ungdomsblogg
13-06-04 
Emils Fotboll
13-04-25 
Libbie Haag (M)
Information och tjänster från mediehuset Norrköpings Tidningar

Idag serveras:

Original Text:
Visa alternativa översättningar

Original Text:
Visa alternativa översättningar

Original Text:
Visa alternativa översättningar