Maria, Robin, Mattias & Malin

Evenemangsbloggen

Augusti...va?!

Att tiden går fort när man blivit gammal, det har man fått höra sedan barnsben. Tänk min förvåning när man inser att det passerat en hel sommar, 14 veckor eller närmare bestämt 100 dagar sedan det senaste inlägget.

 

Vad har då hänt sedan dess? En hel del skulle man kunna säga. Det har passerat en nationaldag, en skolavslutning, midsommarafton, Bråvalla Festival, semester, en fantastisk upplaga av Augsutifesten och ett månadsskifte från sommar till höst. Med detta inlägg vill jag enbart avisera att; -Ja, vi lever! Men eftersom att vi har jobbat så enormt hårt, tagit lite längre semester och njutit lite extra av en sällsynt lugn (arbetsmässigt för Upplev Norrköping) sommar.

 

Vi lovar att inom det kortaste (snabbare än 100 dagar) återkomma med en uppdatering om Augustifesten, en enormt lyckad tillställning med sisådär några hundratusen besökare. Ni kanske märkte av lite roliga grejer som hände inne i stan och att det sprang om kring personer med röda jackor och tröjor som verkade lite förvirrade? Precis, just det återkommer vi kring snart.

 

Ha nu en bra vecka så hörs vi snart!

 

//Mattias

Bakom kulisserna på Biennalen

Norrköping Scenkonstbiennalen är inne på sin fjärde dag, och jag möter upp Adam Knapasjö från Östgötateatern! Adam har hand om alla funktionärer under biennalen.

Hej Adam! Vad styr ni funktionärer med, och hur många är ni?

Vi servar arrangemanget på alla sett, från att ha packat de turkosa påsar som alla bär omkring på och hjälpa till med insläpp, till att ge information och finnas till hands. Värdskapet är viktigt. Vi är ungefär 90 stycken, de flesta från Östgötateatern, men även från Marieborgs Folkhögskola samt vår vänförening. Från oss är det allt från skådespelare och rekvisitörer till administrativ personal som hjälper till som funktionärer. Våra funktionärer är oerhört viktiga för att det ska fungera.

Vad är det egentligen i de turkosa påsarna? 

Haha - ja, vi har packat 1300 stycken och i dem så finns matnyttig info - program, broschyr, en Erika Tubbin-disktrasa och så. 

Hur känner du personligen inför Scenkonstbiennalen?

Jag tycker det är kul att den kommer hit igen! Förra gången det var här var det både i Linköping och Norrköping, men det är klart att det är lättare med logistiken när allt är i en stad. Norrköping har ju dessutom många scener på en liten yta, så det är lätt att ta sig till fots mellan de olika arrangemangen. Det som möjligen saknas är de mellanstora scenerna. För mig är det den femte biennalen jag är med på, och jag hoppas hinna uppleva en hel del av den med. Jag är mån om att åka på Scenkonstbiennalen, den är en viktig temperaturmätare för hur scenkonstsverige ser ut idag. Till viss del är den intern, men också en folkfest. 

När började du jobba med arrangemanget?

Vi började planera så smått i höstas, men sedan årsskiftet har det blivit lite mer och från mars, april har vi jobbat mycket med det. Jag jobbar som produktionsledare och har andra projekt att hålla igång samtidigt. Men vi känner oss väl förberedda så nu hoppas vi bara att det går som det ska. Jag är trygg med mina funktionärer.

Vad skickar du med läsarna såhär under biennalen då?

Jag hoppas att Norrköpingsborna känner att den är för dem med. Att det inte är ”konstigt och svårt”. Förhoppningvis får alla se något de inte sett förut. Bra eller dåligt, bara det triggar något. Det är väldigt kul att ta emot besökare till staden med, alla säger ”gud så fint det är i Norrköping”! Så kom ner på stan helt enkelt!

Tack Adam, vi ses i vimlet!

//Malin

Scenkonstvadå?

Norrköping Scenkonstbiennal - stava till det om du kan! 23-28 maj kommer Scenkonstbiennalen, Sveriges största festival och branschmöte för scenkonst, till Norrköping. Värdar är Östgötateatern och Upplev Norrköping. Vad är då en biennal? Jo, ett möte, konferens, kongress, utställning eller liknande, som återkommer vartannat år. Ordet biennal kommer från latinets biennalis som löst översatt betyder just "tvåårig". Konst- eller filmbiennaler är det vanligaste.

Under Scenkonstbiennalen spelas ett urval från Sveriges scener på olika platser i Norrköping. 1200 personer beräknas resa till Norrköping för att delta. Vill man ha tillgång till hela utbudet under biennalen, alla föreställningar samt workshop- och seminarieprogram, då är det inköp av biennalpass som gäller. Flera föreställningar är publika, de kan du läsa mer om och köpa biljetter till här! Invigningsföreställningen är i De Geerhallen kl 19 imorgon, den 23/5. Det är en samproduktion med Östgötateatern, Norrköpings Symfoniorkester och artister från hela Sverige. Det bjuds på allt från opera och musikal till Bowie och cirkus.

Scenkonstbiennal Norrköping Gatufestival

Foto: Einar Kling Odencrants

Samtidigt som Scenkonstbiennalen, anordnas Gatuteaterfestival. 25-27 maj kommer amatörer och professionella grupper att uppträda på stadens gator och torg. Du hittar dess Infopoint vid Stadstornet tors 12-17, fredag 12-19 och lördag 12-17. Program finns här. Det kommer bli en härlig stämning på stan!:)

Under veckan kommer vi göra nedslag och intervjuer från Scenkonstbiennalen här på Evenemangsbloggen, välkommen både här och live, på Norrköpings scener!

Ses vid någon av scenerna!

/Malin

 

Vintern rasat...på ett kottesäkert sätt

Norrköping Då har april blivit maj och som ingen kan ha missat vid det här laget så anordna vi på Upplev Norrköping traditionsenligt valborgsfirande i Folkparken:) Som ni kanske vet var tryckfelsnisse framme och på ett par reklamskyltar runt om i stan stod det att valborg inföll på lördag men det var ju faktiskt på söndagen. Personligen tycker jag det tyder på lite nyhetstorka men i slutändan så hittade ju vårt valborgsfirande ut utanför Östergötland och det blev nog svenskt rekord i uppmärksammat valborgsfirande vilket är kul! Syns man inte så finns man inte!

Varje år brukar vi få in frågor om vi tänker på igelkottar och andra djur som kan tänkas bo i majbrasan och självklart gör vi det! Allt ris vi använder till majbrasan samlas under en lång tid utmed kyrkomuren i Folkparken till Valborgsmässoafton. Tidigt på morgonen flyttar vi rishögen till grusplanen där vi eldar och sedan vaktas brasan ända tills den tänds, så den ska vara kottesäker, och bara ett glatt firande av våren!

På återhörande

/Robin

Valborgsfirande i Folkparken, Norrköping

Ute på äventyr!

Norrköping Nu är det dags! Vi är ute på äventyr för att hitta nya roliga uppslag till Norrköping.

Idag ska jag och Magnus besöka ...... för att se om det kan passa att ....... i Norrköping. Vi spanar nu för att göra en kickstart i Norrköpings evenemangsutveckling där vi båda tror mycket på att just ......-kopplingen kan tillgodose och engagera hela regionen. Liten som stor har nog någon gång använt sig av ...... eller sett en ......

Nu får det vara nog med avslöjanden för idag;)

G'day & Cheers

//Mattias

Kul att just du vill läsa vår Evenemangsblogg! Här kommer du att få följa vårt arbete med att genomföra evenemang och utveckla Norrköping som evenemangstad, för invånare och inresande. Vi tycker själva att vi har världens roligaste jobb!


Vilka är vi?


Jo, Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med många år i underhållnings- och eventbranschen med stort hjärta för djur, natur och Vikbolandet.


Robin Bohlin, vår nya evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med ett stort intresse för idrott.


Mattias Persson, Evenemangsansvarig och vårt senaste tillskott på Upplev Norrköping, som kommer från en bakgrund från musik, evenemang och senast fotboll.


Malin Singelsö, marknadsansvarig på Louis De Geer som tycker att det går att hitta något intressant och en berättelse som berör i det mesta, och nördar hästsport på fritiden.


Vår gemensamma nämnare är att vi alla älskar Norrköping och brinner för evenemang i alla dess former!

  • Mest lästa bloggar
Östgötahockey

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se