Maria, Robin, Mattias & Malin

Evenemangsbloggen

Nöjes- och idrottspalats

Norrköping Ännu en helg har passerat och det säkraste måndagstecknet (för mig) är att det är min bloggdag! Helgen har varit bra där jag bland annat besökt två av Norrköpings stora nöjespalats, åtminstone för en idrottsnörd, Himmelstalundshallen och Östgötaporten!

På fredagen var det Sabaton i Himpa och jag och Maria var där och headbanga! Måste säga att jag är positivt överraskad av Himmelstalundshallen som konsertarena där arrangören fick till det riktigt bra! Man vet ju att den funkar utmärkt till hockey men att den skulle passa bra till konsert var överraskande. Skulle vilja passa på att tacka vaktmästarna på PEMA, Borgia och Vita hästen för all hjälp med omställning av hallen, utan er hade det inte varit möjligt!

Igår var jag också uppe på Östgötaporten och kolla på semin i svenska cupen. Tycker det är riktigt kul med slutspelet då jag tillhör den skaran som tycker att uppehållet mellan På spåret-finalen och att den allsvenska premiären drar igång är lite för långt. Där är svenska cupen ett perfekt komplement i min vardag! Riktigt kul med seger och riktigt kul med final, synd bara att det blev bortamatch, hade varit häftigt om den landat i Norrköping! Hoppas såklart så många som möjligt åker upp, men det är en tung resa där jag kan tänka mig att tåg och flyg redan är fulla då många vill fira påsk i Åre!

Äpplen och päron!

Norrköping Det är ganska oundvikligt att man som ’ny’ i Norrköping jämför och ser de olikheter som finns mellan hemorten Linköping och Peking, den första är nog spårvagnarna. De två syskonstäderna, tillika rivalerna. Akademikerstaden och arbetarstaden. Staden med många små attraktioner och staden med både Sveriges största musikfestival och nordens största djurpark.

Det finns sådana styrkor i dessa två kommuner, men väldigt olika sådana. Som ny ’nollelva’ kan man verkligen ta på den närhet och värme som Norrköping utstrålar. Det bubblar idéer och engagemang i varenda gathörn. Kulturlivet och den jordnära viljan från entreprenörer och idésprutor är påtagligt annorlunda än fyra mil västerut. Infrastrukturen är helt annorlunda och nämnde jag spårvagnarna?

Den sista veckan har varvats mellan VAB:ande med rinniga barnnäsor till att träffa massor av trevliga människor i jobbet. Det händer mycket i Norrköping för tillfället, mycket som kommer främja den djupt rotade kultur och den vilja och entreprenörskap som återuppbyggt Norrköping sedan 50-talets mörka dagar. Jag längtar efter att kunna konkretisera och plocka ner några av de bollar som vi precis skickat upp i luften, istället för att blogga om väder och vind. Jag längtar efter att få bombardera er med roliga upptåg istället för opreciserat prat om de två städerna som båda smakar så gott, som äpplen & päron.

Idag är Norrköping en av landets bästa evenemangsstäder, nyliga svenska mästare i fotboll och långt fram i både teknologi och utveckling. Det är fantastiskt roligt att få vara en del av detta.

Jag ska förövrigt gå på min första säsongspremiär på Östgötaporten den 2:a april. Det är visst något omtalat fotbollslag som ska sparka boll mot Bajen. Jag tror att jag ska ta spårvagnen till matchen…

Vi lär höras och ses i vimlet!

//Mattias

Vatten, stan är full av vatten!

Norrköping Förra veckan hade vi storbesök i Norrköping! Nu tänker ni kanske på Sabaton, men jag tänker på den nationella konferensen Vatten Avlopp Kretslopp, VAK 2017 bland de initierade. Ca 600 deltagare reste in till Norrköping för att mötas, nätverka, skapa nya kontakter och lära sig mer om ämnet. Vill du veta mer om konferensen hittar du dess webbsida här.

Som alltid när vi har konferenser och mässor i huset så slås man också av hur mycket kunskap det finns på alla områden, och sådant som man själv inte har någon koll på, sådant som "bara ska fungera", är någon annans stora intresse, expertis och yrke. Jag kan dessutom garantera att de var oerhört trevliga, från arrangörer till gäster. Tack VAK2017, VA-guiden och lite extra tack till Mattias Mattsson som var ok med en spontan intervju mitt i mässarbetet!

Det är så fantastiskt roligt att få välkomna så många inresande till Norrköping och höra hur imponerade gäster faktiskt blir av vår stad. Att dessutom veta att många affärsturister kommer tillbaka som privatturister till platser de besökt i jobbet, gör det ännu mer motiverande. Att locka inresande till Norrköping är en så oerhört viktig del av arbetet för oss. Inresande genererar arbetstillfällen, underlag för affärsidkare såsom hotell, butiker, kaféer, restauranger. Skattepengar, som ska driva välfärden. Visste ni att besöksnäringen är en av världens snabbast växande näringar? Tror bestämt jag ska dela en video om det här någon dag. Men idag blir det två andra klipp! Först ut ovan nämnda Mattias Mattsson från VA-guiden som får några frågor om konferensen, och sedan allas vår Reidar Svedahl, som berättar mer om vikten av besöksnäringen. Ni skulle hört hur härligt han beskrev vår stad för den 600 huvuden stora publiken på invigningen! Jag säger det igen, vi <3 Norrköping!

 

//Malin

 

Tillstånd & samarbeten

Norrköping Fredag igen och Olofssonskans tur att blogga, å hej vad det går. Veckan har sprungit iväg fortare än vanligt men så går det ju när man har kul på jobbet och ingen dag är den andra lik. Denna vecka har kantats av tillstånd. Eventuella platser och tillstånd för framtida evenemang samt beviljade tillstånd för det som är bokat, klart och komma skall. I jobbet som evenemangskoordinator har vi tät kontakt och goda samarbeten med polis och räddningstjänst. Hemvärnet är en annan stöttepelare i ett flertal av våra evenemang såsom Nyårspromenaden, Augustifesten och Valborgsfirandet i Folkparken.

Det sistnämnda ligger näst på tur och som vanligt känns det extra tryggt att ha proffs med mig när det ska tändas och släckas brasor samt skjutas fyrverkerier. Det är en samling goa gubbar och trevliga tjejer som alltid gör en strålande insats trots väderlek. Det är ju ibland svårare än annars… Som tex förra nyåret då 6000 marschaller skulle tändas till vår Nyårspromenad och det blåste stormbyar. Jösses vad gänget slet!  Men väder är väder och inget vi kan påverka överhuvudtaget, även om man önskar det ibland. Men lika jäkligt som det kan vara när det regnar snett och blåser snålt, lika fantastiskt kan det vara när solen går ner över Norrköping en ljummen kväll i augusti och Vasaparken är full av människor på filtar och i brassestolar som njuter av Symfoniorkestern i det gröna. 

På tal om det är det bara 152 dagar kvar till årets Augustifest sätter igång! Planeringen är i full gång och har ni några tankar, tips och idéer kring den så hör gärna av er till mig! Min e-post är maria.olofsson@norrkoping.se. Det är dock mycket som händer innan augusti och redan ikväll blir det konsert i Himpahallen med Sabaton & Accept. Jag kom precis därifrån och allt är under kontroll. Scenen är på plats, pyrotekniken placeras och där ismaskinen brukar stå finns numera ett par glada kockar som fixar käk till crew och band… det blir Taco Friday!

Önskar er en härlig helg och glöm inte å skratta när ni kan!
Jag ska headbanga:)

//Maria

Hurra Hurra hurra!

Norrköping Veckan började med en födelsedag, min närmare bestämt. För den 36:e gången var det min tur att blåsa ut ljusen, börja på tårtan och bli väckt lite tidigare än vanligt.

Genom åren har man lyckats samla på sig en del kunskap om evenemang i stort och smått. Allt från planering, logistik och teknik till lokalbokningar, scenuppbyggnad och koordinering mellan olika parter. En av de roligaste bitarna är ändå att det vid varje tillfälle finns något nytt att sätta tänderna i. Ingen tillställning är den andra lik. Idag har jag fått ta del av hur vi genomför omställning från hockeyarena till evenemangsarena i Himmelstalundshallen samt de viktiga parametrar som vi måste ta hänsyn till.

Himmelstalundsområdet är ett fantastiskt område där jag hoppas att vi kan tillföra fler roliga tillställningar framöver. Inte bara konserter som Sabatons konsert nu på fredag utan även ännu fler mässor, idrottsevenemang och andra roligheter. Dra gärna iväg ett mail till mig om vad du önskar att vi tittar på framåt. Min mailadress är mattias.persson@norrkoping.se.

Måndagen, också benämnd ’min födelsedag’, innebar enormt mycket onyttig tårta men satte också bra möten inför Bråvalla och andra roligheter. Man börjar så smått varva upp och jag kan lova att det är en enormt laddad evenemangsavdelning som smider planer inför framtiden. 

//Mattias

Kul att just du vill läsa vår Evenemangsblogg! Här kommer du att få följa vårt arbete med att genomföra evenemang och utveckla Norrköping som evenemangstad, för invånare och inresande. Vi tycker själva att vi har världens roligaste jobb!


Vilka är vi?


Jo, Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med många år i underhållnings- och eventbranschen med stort hjärta för djur, natur och Vikbolandet.


Robin Bohlin, vår nya evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med ett stort intresse för idrott.


Mattias Persson, Evenemangsansvarig och vårt senaste tillskott på Upplev Norrköping, som kommer från en bakgrund från musik, evenemang och senast fotboll.


Malin Singelsö, marknadsansvarig på Louis De Geer som tycker att det går att hitta något intressant och en berättelse som berör i det mesta, och nördar hästsport på fritiden.


Vår gemensamma nämnare är att vi alla älskar Norrköping och brinner för evenemang i alla dess former!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se