Maria, Robin, Mattias & Malin

Evenemangsbloggen

Nöjes- och idrottspalats

Norrköping Ännu en helg har passerat och det säkraste måndagstecknet (för mig) är att det är min bloggdag! Helgen har varit bra där jag bland annat besökt två av Norrköpings stora nöjespalats, åtminstone för en idrottsnörd, Himmelstalundshallen och Östgötaporten!

På fredagen var det Sabaton i Himpa och jag och Maria var där och headbanga! Måste säga att jag är positivt överraskad av Himmelstalundshallen som konsertarena där arrangören fick till det riktigt bra! Man vet ju att den funkar utmärkt till hockey men att den skulle passa bra till konsert var överraskande. Skulle vilja passa på att tacka vaktmästarna på PEMA, Borgia och Vita hästen för all hjälp med omställning av hallen, utan er hade det inte varit möjligt!

Igår var jag också uppe på Östgötaporten och kolla på semin i svenska cupen. Tycker det är riktigt kul med slutspelet då jag tillhör den skaran som tycker att uppehållet mellan På spåret-finalen och att den allsvenska premiären drar igång är lite för långt. Där är svenska cupen ett perfekt komplement i min vardag! Riktigt kul med seger och riktigt kul med final, synd bara att det blev bortamatch, hade varit häftigt om den landat i Norrköping! Hoppas såklart så många som möjligt åker upp, men det är en tung resa där jag kan tänka mig att tåg och flyg redan är fulla då många vill fira påsk i Åre!

Scenkonstvadå?

Norrköping Scenkonstbiennal - stava till det om du kan! 23-28 maj kommer Scenkonstbiennalen, Sveriges största festival och branschmöte för scenkonst, till Norrköping. Värdar är Östgötateatern och Upplev Norrköping. Vad är då en biennal? Jo, ett möte, konferens, kongress, utställning eller liknande, som återkommer vartannat år. Ordet biennal kommer från latinets biennalis som löst översatt betyder just "tvåårig". Konst- eller filmbiennaler är det vanligaste.

Under Scenkonstbiennalen spelas ett urval från Sveriges scener på olika platser i Norrköping. 1200 personer beräknas resa till Norrköping för att delta. Vill man ha tillgång till hela utbudet under biennalen, alla föreställningar samt workshop- och seminarieprogram, då är det inköp av biennalpass som gäller. Flera föreställningar är publika, de kan du läsa mer om och köpa biljetter till här! Invigningsföreställningen är i De Geerhallen kl 19 imorgon, den 23/5. Det är en samproduktion med Östgötateatern, Norrköpings Symfoniorkester och artister från hela Sverige. Det bjuds på allt från opera och musikal till Bowie och cirkus.

Scenkonstbiennal Norrköping Gatufestival

Foto: Einar Kling Odencrants

Samtidigt som Scenkonstbiennalen, anordnas Gatuteaterfestival. 25-27 maj kommer amatörer och professionella grupper att uppträda på stadens gator och torg. Du hittar dess Infopoint vid Stadstornet tors 12-17, fredag 12-19 och lördag 12-17. Program finns här. Det kommer bli en härlig stämning på stan!:)

Under veckan kommer vi göra nedslag och intervjuer från Scenkonstbiennalen här på Evenemangsbloggen, välkommen både här och live, på Norrköpings scener!

Ses vid någon av scenerna!

/Malin

 

Vintern rasat...på ett kottesäkert sätt

Norrköping Då har april blivit maj och som ingen kan ha missat vid det här laget så anordna vi på Upplev Norrköping traditionsenligt valborgsfirande i Folkparken:) Som ni kanske vet var tryckfelsnisse framme och på ett par reklamskyltar runt om i stan stod det att valborg inföll på lördag men det var ju faktiskt på söndagen. Personligen tycker jag det tyder på lite nyhetstorka men i slutändan så hittade ju vårt valborgsfirande ut utanför Östergötland och det blev nog svenskt rekord i uppmärksammat valborgsfirande vilket är kul! Syns man inte så finns man inte!

Varje år brukar vi få in frågor om vi tänker på igelkottar och andra djur som kan tänkas bo i majbrasan och självklart gör vi det! Allt ris vi använder till majbrasan samlas under en lång tid utmed kyrkomuren i Folkparken till Valborgsmässoafton. Tidigt på morgonen flyttar vi rishögen till grusplanen där vi eldar och sedan vaktas brasan ända tills den tänds, så den ska vara kottesäker, och bara ett glatt firande av våren!

På återhörande

/Robin

Valborgsfirande i Folkparken, Norrköping

Ute på äventyr!

Norrköping Nu är det dags! Vi är ute på äventyr för att hitta nya roliga uppslag till Norrköping.

Idag ska jag och Magnus besöka ...... för att se om det kan passa att ....... i Norrköping. Vi spanar nu för att göra en kickstart i Norrköpings evenemangsutveckling där vi båda tror mycket på att just ......-kopplingen kan tillgodose och engagera hela regionen. Liten som stor har nog någon gång använt sig av ...... eller sett en ......

Nu får det vara nog med avslöjanden för idag;)

G'day & Cheers

//Mattias

En rosa och glad kanin

Norrköping

Efter all rapportering, alla åsikter, och andra inlägg i debatten angående fredagens hemskheter försökte jag verkligen rensa bort allt sådant från mina tankar. Jag tänkte att jag skulle skriva om regnbågen, röda rosor och kanske t.o.m. en och annan rosa, glad och skuttande kanin. Det misslyckades totalt. Jag har så oerhört svårt att acceptera alla dessa tråkigheter som sker runtomkring oss. Under min uppväxt talade samhället om att de vardalgiga farorna var bl.a. ”okända farbröder”, den avlägsna ryssen och att man inte får gå mot röd gubbe…

Idag kan inte en dag få passera utan att det rapporteras om våld, extremism och annat trams från både huliganer, terrorister och allmänt korkade individer. -KAN DET INTE BARA VAR NOG NU?!

 Lägg ner all j-vla SKIT! PUNKT!

Det finns en hög med "tillsammans-armband", enligt bilden ovan på mitt kontor. Vill du ha ett av dem eller möjligtvis skänka pengar till någon organisation som gör världen bättre? Swisha organisationen och kom förbi och hämta ett hos mig i Värmekyrkan, eller kom bara förbi och hämta ett för att visa att världen är bättre tillsammans! Bor du långt bort? Maila mig på: mattias.persson@norrkoping.se så skickar jag iväg ett i mån av tid och tillgång. :)

 ——

Efter några andetag och lite filosoferande med två underbara barn i knäet ska jag försöka avrunda med något mer positivt.

-    Allsvensk premiär på Östgötaporten • CHECK

-    En hel arsenal med nya spännande uppslag till evenemang • CHECK

-    Påfylld kalender • CHECK

Snart är det dags för VALBORGSFIRANDE. Jag hoppas innerligt att alla rycker tag i sina paraplyer (eller solstolar) och firar Valborg med oss om ett par veckor. Lär bli fantastiskt har jag hört.

Jag lovade i ett tidigt skede i olika forum att jag skulle återkomma med lite roligare info än klyschor, så snart jag hunnit bli varm i kläderna. Det kanske sker förr eller så sker det senare, men jag kan lova att när det sker så kommer det vara värt väntan. Vi på evenemang har börjat värma upp den nya konstellationen, så håll i hatten!

Förövrigt så sade en vän till sin fru att hon målat sina ögonbryn för högt.

-    Hon såg förvånad ut…

Glad påsk!

 

Yours sincerely

//Mattias

Gatuteaterfestival

Norrköping Våren är en hektisk tid … ”häcken full” är ett begrepp man använder när det finns mycket att stå i och så är fallet i allra högsta grad på evenemangsavdelningen. Dagarna flyger i väg och det är ingen risk för tristess. Många bollar i luften och det känns bitvis som jag skulle kunna ställa upp i vilken cirkusföreställning som helst. På tal om cirkus så har jag i veckan haft besök av Magali från Östgötateatern som är just en sådan, cirkusartist av rang!


Hon, jag o några till smider planer inför den kommande Gatuteaterfestivalen som går av stapeln 25-27/5 i centrala Norrköping. Det kommer bli hur häftigt som helst med cirkus, teater, dans och happenings från lokala artister men också gästspel bl a ifrån Madagaskar. Allt detta händer mitt i Norrköping och är alldeles gratis! Ett kul och ytterst sevärt evenemang som passar hela familjen.


Vad innebär det för mig då som evenemangskoordinator? Jo, jag söker tillstånd som behövs, bokar och planerar scener, gör tillsammans med bästa Susanne på marknadsavdelningen programfolder samt affischer och annan citybranding, förmedlar kontakter, sätter ihop programmet mm mm. Håll utkik efter Norrköpings Gatuteaterfestival v 21 för det vill du inte missa!

Kul att just du vill läsa vår Evenemangsblogg! Här kommer du att få följa vårt arbete med att genomföra evenemang och utveckla Norrköping som evenemangstad, för invånare och inresande. Vi tycker själva att vi har världens roligaste jobb!


Vilka är vi?


Jo, Maria Olofsson, evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med många år i underhållnings- och eventbranschen med stort hjärta för djur, natur och Vikbolandet.


Robin Bohlin, vår nya evenemangskoordinator på Upplev Norrköping, med ett stort intresse för idrott.


Mattias Persson, Evenemangsansvarig och vårt senaste tillskott på Upplev Norrköping, som kommer från en bakgrund från musik, evenemang och senast fotboll.


Malin Singelsö, marknadsansvarig på Louis De Geer som tycker att det går att hitta något intressant och en berättelse som berör i det mesta, och nördar hästsport på fritiden.


Vår gemensamma nämnare är att vi alla älskar Norrköping och brinner för evenemang i alla dess former!

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se