Logga in
Logga ut
Kluvet Land, tokfeminismen Anders Bockgård (LPo) Anders Bockgård (LPo)
Vädersponsor:

Sanna Dahlström

Hälsocoachen

Hälsocoachen Sanna Dahlström bloggar om hälsa, kost och träning. Du får praktiska tips och råd och en del recept!

Vackert i Norrköping

Norrköping Just nu är min favoritårstid. Förutom kall vinter, det gillar jag lika mycket. Och hösten, med alla färger. Sommaren är ju också härlig….

Alla årstider har helt enkelt sin charm, enligt min mening. 

Här är två bilder tagna under en promenad i Norrköping City.


Repslagaregatan


Strömsparken

Tips från coachen: Ta dig en härlig promenad, cykeltur eller löptur för att kolla in våren. Gör gott för både kropp och själ.

Vem vet, vi kanske ses!
/Häslocoach Sanna Dahlström

Norrköpings stadslopp 2018

Norrköping Hej på er! I veckan gick Atea Norrköpings Stadslopp av stapeln. Det är mitt tredje av detta lopp - ett mycket trevligt arrangerat sådant. Distansterna 5km och 10km finns att välja mellan.

Vi var som vanligt på plats med jobbet och erbjöd massage till alla löpare! På bilden ser ni Åsa, Frida, Lina, Helene, Åsa och jag.

Ibland smakar en medalj extra bra, trots att tiden inte var i närheten av nåt personbästa. Då jag fick kramp och var tvungen att stanna och gå en bit av loppet så är jag mycket nöjd att jag slutförde det, det var riktigt nära att jag bröt! Men men, nästa gång tar jag revanch!

Höstens planerade lopp är:
- Sofialoppet
- Bråviksloppet
- Lididngö halvan
- Höstmilen

Jag hoppas vi ses, i spåret eller längs med banan!

/Hälsocoach Sanna Dahlström

 

Efter en lång och varm semester..

Norrköping ..är jag äntligen tillbaka! Taggad till max för att bita tag i nya spännande projekt, träffa nya människor och fortsätta inspirera till en mer hälsosam livsstil! Ni hänger väl på?

 

Jag hoppas du också har haft en skön sommar, precis som jag. 

 

 

För min del har det blivit mycket sol och bad, men också en del renoveringsarbete (nybliven husägare), träning och matlagning (mina två största intressen). Här kommer en liten lista som sammanfattar min sommar.

 

Favoritträningen denna sommar: Simning

Favorit-träningsplats: Skiren i Åby

  

Har nog aldrig varken badat eller simmat så här mycket som detta år. Det hela började med att jag ställde upp i Vansbrosimningen i juli, som jag givetvis även tränat en hel del inför Det var fantastiskt roligt och gav mersmak. Därför har jag i sommar fortsatt att simmat. Jag har passat på att packa med mig simglasögonen så fort vi åkt till stranden! Men våtdräkten har jag lämnat hemma, den har knappats behövts i denna hetta.

Favoritgodis denna sommar: Alla slags BÄR - jordgubbar, björnbär, hallon, smultron! Mums!

  

Att stoppa dem direkt i munnen, äta dem ihop med iskall mjölk, baka något på dem, göra sylt.. jag älskar allt det! Och en sak som jag har märkt - plockar man sina bär själv, då smakar dom ännu bättre. Ja, det är sant!  

 

Favoritmaten denna sommar: Sallad med jordgubbar och getost! 

Ja, den gamla sommarklassikern blir nog aldrig uttjatad! Eftersom det inte blivit så mycket på grillfronten pga grillförbudet så har man ju behövt ta till lite andra smarriga maträtter. Andra rätter som gått varmt hos mig har varit: bakad potatis med olika röror, fisk- och skaldjursrätter, "plockmat" med melon, ost, grönsaker och frökex och olika slags sallader! 

Sommarens favoritvy: Alla fantastiska solnedgångar!

Glöm inte att följa mig på instagram för tätare bilduppdateringar: @sannadahlis

/Hälsocoach Sanna Dahlström

På promenad genom Europa

Auxerre, Frankrike
Det här är min klient Elisabeth, som jag tidigare presenterat här på bloggen. För lite över ett år sedan gav jag henne en utmaning i syfte att målfokusera träningen. Jag föreslog att hon skulle vandra genom Europa (fast på hemmaplan). Hon antog utmaningen!

Hon har nu promenerat först från Norrköping till Rom och sedan till Neapel. Därefter från Neapel, via Rom igen, till Nice och vidare mot Paris. Denna vecka är hon i Auxerre, fantastiska kvinna! Och det som har hänt med måttbandet, det är belöningen. Fortsätt kämpa på din resa nu Elisabeth, inte långt kvar till Manchester! Jag är så imponerad och stolt. 

/Hälsocoach Sanna Dahlström

Vågar du utmana den klassiska jordgbbstårtan?

Norrköping Klart du gör! Här kommer mitt förslag!

 

 

Klicka här för recept

 

Glad midosmmar! 

/Hälsocoach Sanna Dahlström

 

 

Ni kan kalla mig "Loppan"

Norrköping, Göteborg Tänkte lämna en kort rapport från mina senaste lopp. Ett större och ett mindre. Jag börjar med det stora.

Inte vilket lopp som helst utan VÄRLDENS STÖRSTA HALVMARATHON!

Göteborgsvarvet! Ja det är sant. Nästan 60 000 deltagare i år. Snacka om masspsykos 😅

Det var mitt första Göteborgsvarv och det var precis lika underbart som jag föreställt mig!

Massvis med folk längs med banan som hejade, underhållning, fina miljöer, en salig blandning av folk. Hur härligt som helst!... och lite jobbigt så klart! Men mest härligt.

Sedan körde jag ett väldigt mycket mindre lopp förra veckan, men minst lika trevligt. Norrköpingsstafetten. Jag har aldirg kört stafett förut så det var roligt att testa det. 

Laget som jag körde med var ett gäng från kankse världens bästa tidning. 

/Hälsocoach Sanna Dahlström

Om Sanna: Hälsocoach och Certifierad Massör som brinner för att inspirera och motivera andra till att leva ett hälsosammare liv. Älskar att laga mat och att träna. Tränar helst varierande, gärna inför en specifik utmaning. Ställer gärna upp i ett terränglopp, en hinderbanetävling, triathlontävling eller varför inte en Svensk Klassiker. Jobbar extra som gruppträningsinstruktör. Är i grund och botten rid-tjej. Har tidigare tjänstgjort som Insatsgruppbefäl inom Marinen.


Till vardags håller vi till i en av Norrköpings friskvårdskliniker.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se