• måndag 23 oktober 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Sluta handla på City Gross? Nicklas Lundström (V) Nicklas Lundström (V)
Vädersponsor:

Martin Lindgren & Niclas Lekander

Hästenbloggen

Kappvändar-VM

Norrköping På tisdag är det äntligen dags att slagskotta igång den Hockeyallsvenska säsongen anno 2017/2018. Vi är många som har krigat oss genom en vår och sommar. Det såg mörkt ut länge, men nu börjar ljuset i tunneln att blända. ÄNTLIGEN! För Norrköpings och Vita Hästens del så innebär det en nätt liten bussresa till Timrå, ja det ligger ett stenkast från Sundsvall (för er som inte har koll). Buss, buss och så lite mera buss. Fint så! 

 

Men det där kan vi prata om senare. För dagens inlägg handlar tyvärr mer om märkliga uttalanden från föreningsstyrelsen genom Conny Gyllander. Den 13/9 lät det så här i NT angående avslutat samarbete med SHL-klubben Örebro:

"Styrelsen har bestämt att föreningen inte ska ha någon samarbetspartner" Vidare:"Det blev inte så bra. Vi kunde tappa spelare mitt under säsongen när Örebro fick skador. Vi hamnade lite i knät på dem"

Sanningen är den att det sista året som samarbetet mellan Örebro och Vita Hästen pågick var väl inte den som gynnade Vita Hästen mest. Det är då givetvis inget felbeslut att avbryta samarbetet där och då. Vita Hästen hade provat på det där med samarbete och det fungerade ju inget vidare. Bättre då är ju att försöka stå på egna ben såklart. Jag tror nog att det inte var säsrskilt många som höjde på ögonbrynen över det beslutet.

Sedan gick det två dagar och kappan vände fortare än jag han sätta morgonkaffet i vrångstrupen. NT:s rubrik 2017-09-15:

"Gyllander efterlyser samarbete med LHC"

Vad i he....e!?

Innan vi börjar bena i eventuella meningsskiljaktigheter mellan föreningarnas supporterskaror och svunnen rivalitet föreningarna emellan, så kan vi väl ändå ställa några nyktra frågor:

Ett samarbete mellan en hockeyallsvensk förening och en SHL-förening avslutades för att det inte var speciellt fördelaktigt för den hockeyallsvenska föreningen. På vilket sätt skulle ett nytt samarbete fungera annorlunda?

Man avslutade samarbetet för att man inte vill hamna i knät på en SHL-förening.

På vilket sätt ska man undvika att hamna i knät på en SHL-förening om man provar igen?

Jag blir som många andra ganska förvirrad när ett samarbete med en SHL-förening sågas av Vita Hästens styrelse, för att i nästa andetag föreslå ett annat. Det är väl knappast så man bygger en egen identitet. Oavsett Gyllanders vurmande känslor för grannstadens ishockeygäng så tycker jag nog att man hade kunnat vänta mer än två dagar innan man pratar om nya samarbeten med SHL-föreningar, det blir inte direkt trovärdigt. Dessutom så har jag svårt att tro att speciellt många av Vita Hästens supportrar har lika ömmande käslor för linköpingslaget som nyss nämnda styrelsemedlem.

Ur NT 15/9:

"De som inte platsar i LHC skulle gå in i Vita Hästen. Alla parter skulle vinna på det, då kunde de ju åka mellan städerna samma dag". Nja det fungerade ju inget vidare med Örebro. Örebro ligger ca 110 km från Norrköping, det går faktiskt att ta sig mellan de städerna på en och samma dag. Jag har svårt att ta det där: åka mellan städerna på samma dag-argumentet på allvar. Eller var det ironi?

På frågan om varför det inte redan finns ett samarbete blir svaret:

"Jag vet inte. Förra året pratade vi med Mäki. Nu är det inga aktuella samtal"

Är LHC över huvud taget intresserade av ett samarbete?

 

Jahopp! Själv hoppas jag att det hela bara är ett missförstånd. Vita Hästen behöver hitta en egen identitet, ett eget arbetssätt, en egen struktur. Då ska man nog inte blanda in SHL-föreningar, framförallt om man siktar uppåt.

 

På tisdag vinner Vita Hästen mot Timrå med 4-1. Målskyttar: Eriksson, Lögdahl, Eriksson och Palmberg.

 

 

Conny: Du har tröjan i taket, du är en av min bardoms stora idoler. Jag förlåter dig den här gången.

 

//Martin

Plötsligt händer det

Norrköping Pang, bom krasch. Som hämtat ur en hollywoodproducerad katastrofrulle. Allt gick på röven, bokstavligt. Det började med Lindmans snubbling och slutade med smått förnedrande 2-8(!). Nu är ju inte Lindman på något sätt ensam bov i dramat. Det var liksom inte Vita Hästens kväll i kväll, det var väl mera den almänna idrottsklubbens kväll. Allt var ju inte dåligt, även om de mindre dåliga sakerna tyvärr hamnar i skuggan av allt det där andra. Jag tänker närmast på Sjögrens benparader som hans med innan det var dags att lämna över spaden till Kokman. Det var mästarklass! Men en solig minut gör ingen sommar. 

En märkbart irriterad tränare Johnson stod i spelargången och gav intervjuer efter matchen. Han konstaterade torrt att "Det var för dåligt". Som läktarexpert är jag benägen att hålla med. Kapten Samuelsson svarade rakt och ärligt "det är bara att gå vidare" och det skulle vara bra att spela en match direkt så att man kan glömma skiten.

Till en början tyckte väl jag att det såg rätt så skapligt ut ändå, även om försvarsspelet visade på brister redan inledningsvis. Men det har ju ordnat sig förut tänkte jag glatt och njöt av underhållningen (som ishockey ändå är). Sedan blev det 2-4 och ett lag som spelade ishockey medans det andra laget gjorde andra saker. 

Kåsastul sänkte en motståndare med vad som såg ut att vara en armbåge i huvudet, och där får nog Vita Hästen räkna med att vara utan sin norrman ett gäng med matcher framöver. 

Googlar man plattmatch så hamnar nog den här matchen ganska högt upp. Men vad fan, det kan ju bara bli bättre!

Att sedan hollywoodproducerade katastrofrullar har någon typ av hjälte som räddar världen på slutet, skiter vi i den här gången.

 

Nästa match, nästa match, nästa match, nästa match, nästa match, nästa match, nästa match, nästa match, nästa match, nästa match.

Adjö!

 

/Martin

25:12

Norrköping Hampan, Himpan. Whatever floats your boat!

Det är is innomhus, det är linjer, cirklar, plastglas, gummi, stål, Zamboni, klocka, bildskärm, mikrofoner, komposit, tejp och en massa annan bråte.

Mitt i allt detta står Jens Hellgren, en riktig back. Stor, tung, trygg och stabil. Det är inte i rampljuset han står, det är en bit bakom. För visst var det August Gunnarssons kväll i kväll. En inrakad puck på en sargretur, en styrning precis där där det händer, framför mål. Himmelstalundshallen visade sig från sin bästa sida den här fredagen den 13:e. Bra tryck från läktarna genom hela matchen. Spelet var kanske inte det vackraste, men det var underhållande. Stundtals grinigt, få avbrott och jävligt mycket hit och dit. Började hemmaspelet darra lite som det gör då och då så fanns det en Hellgren som stod där bak och samlade upp förlupna puckar och förvirrade motståndare. Hit men inte längre. Tack för det Jens! 

Hellgren spelade mest av alla den här kvällen och klockade in på 25 minuter och tolv sekunder. Där kan Vita Hästen ha hittat något att luta sig mot.

Rickard Palmbergs självförtroende är förlösande stort, Marcus Erikssons blick skarp och kapten Samuelssons pannben tjockt. 

Det kan vara bra saker på gång.

 

Ishockey är världens bästa sport! 

 

Näst väntar hemmamatch mot ett pånyttfött Södertälje redan på söndag. För er som inte orkar vänta tills dess så kan jag varmt rekommendera ett besök i Stallet redan imorgon kl 17:00. Där är det nämligen match mellan Vita Hästen U12 och Finspång U12. Det är ishockey på riktigt!

 

23:58, Wilhelm Westlund. 

 

/Martin

 

Cirkusfasoner

Norrköping Hur f*n gick det där till? Är det ens möjligt? Ja, det är en beskrivning av känslan när slutsignalen ljöd i Himmelstalundshallen efter mötet mellan Vita Hästen och BIK Karlskoga.

Det finns mängder med termer för att beskriva vändningar och speciella händelser i alla sporter. Jag hittar inte riktigt någon bra för att beskriva det som skedde i gamla "Himpan" den här aftonen. Därav rubriken. Rena rama cirkusfasoner! För om vi ska vara ärliga så hade BIK matchen redan från början. Det fanns fart, kraft, energi och finess. Precis allt det där som inte fanns hos hemmalaget. Tränare Johnson kände väl samma sak, fick nog och kallade på time out. Vita Hästen stod på hälarna och uppträdde minst sagt förvirrat. Klapp, krash, bom och handen för pannan. Det blir en lång kväll tänkte jag där och då. Inte bara en lång kväll. Även en lång kall vinter. Vintern 17/18. Minusgrader, snöglopp, blixthalka, stormbyar och fantasilös ishockey. Det är inte utan att man ifrågasätter sitt val av favoritidrott i stunder som dessa. Visst har jag ju den amerikansta fotbollen att falla tillbaka på, men det är lite pyssel att kunna följa den live i samma utsträckning. Så, jag håller nog kvar vid ishockeyn ändå. 

Det finns ju trots allt en trio i Vita Hästen som kan leverera, men det gänget kan ju inte vara på isen en hel match. Såvida man inte inför någon form av EPO-program eller motsvarande. Det är givetvis helt uteslutet. Nu var det väl inte så att någon var särskilt bra den här kvällen heller, men man fick ändå till det och kunde inkassera två poäng. Välbehövligt var ordet, sa någon. 

Nyförvärvet Patrick Nilsson var generös nog att bjuda sin nya (åtminstone för en match) hemmapublik på ett mål. Bokfört i kategorin "smålustigt". Han hade i övrigt bra fart på stålet och ville mycket och ofta. Energiknippet Alexander Pettersson försökte att vara svinjobbig mot sina motståndare. Något han gjorde ganska bra tills han åkte ut på en 10+2 för huvudtackling. Jag saknade Simon Mitman ganska mycket den här kvällen. Visst var han med där ute på isen, men ändå inte på något sätt. 

Nu ska jag sluta med ordbajseri och ta välbehövlig nattvila. Men jag undrar fortfarande hur BIK lyckades att tappa den här matchen. Det gör man nog även i en buss med destination Karlskoga.

Hatten av Hästen, och tack för föreställningen!

 

P.s

Vad gör Joe Labero på tisdag?

D.s

 

In Häst Signo Vinces

Norrköping Det blir SM-Guld!

 

Det är väl en rimlig analys av helgens cup i Västervik? Eller kanske inte. Men nog är det bättre att träna på att vinna än att träna på att förlora. Att förlora suger, det vet vi. Bucklan ska hem orerade Lindman, och hem kom den.

Att Vita Hästen har ett målvaktspar som är bra fick vi bekräftat, att Vita Hästens nyförvärv kan producera fick vi bekräftat, att Palmberg fortfarande vet var målet står fick vi bekräftat. Så nu är det väl bara att sparka igång säsongen, luta sig tillbaka på läktaren och njuta av framgångarna. Det är en dröm som jag unnar alla supportrar. 

Efter att ha läst diverse tips på hur den hockeyallsvenska säsongen ska sluta så hittar man Vita Hästen i botten av tabellen i majoriteten utav tipsen. Jag kan förstå att Vita Hästen hamnar där, för om man tittar på lagen i hockeyallsvenskan så är väl inte Vita Hästen det laget som spänner ut spandexen mest, om man säger så. Det är "på pappret" ett ganska grått gäng. Färgklickarna stavas Eriksson, Palmberg, Sjögren och Samuelsson. Å andra sidan så finns det god potential i Elgestål, Lögdal, Westlund, Tholander och Haag. Själv så tror jag inte att det kommer vara den tråkigste hockesäsongen någonsin i vinter, snarare lite mer åt det andra hållet. Det är ett gyllene läge att överraska och övertyga. Kan dessutom klubben hålla sig ifrån de stora tråkiga rubrikerna vid sidan av rinken så är mycket vunnet redan där.

Helgens tråkigaste var skadan på Emil Eriksson. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande för den reslige centern.

 

Vi hörs!

 

//Martin

Martin Lindgren och Niclas Lekander bloggar om Vita Hästen.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se