Alla flyr Allra

Thomas Bodström, före detta justitieminister i en Socialdemokratisk Regering, har dragit iväg ifrån styrelseuppdraget i Allra.

För bolaget måste det ha varit ett bra namn att ha i styrelsen. Det ingav säkert ett stort förtroende för dem som placerade pengarna i deras fonder. För en advokat måste väl vara en säker garant?

Nu är Allra utsparkat ifrån PPM-systemet och polisanmält.

Det finns säkert före detta styrelseledamöter, i Allra, som tar sig en funderare om varför de tackade ja till styrelseuppdraget.

 

Kilometerskatt

Den tänkta kilometerskatten för tunga lastbilar, har Regeringen kastat i papperskorgen och där bör den förbli.

”Det vore ju väldigt dumt att genomföra förslag som inte är bra”, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Det är bara att hålla med.

Men varför kom den upp, som förslag, om den är dålig?

 

Raggarröj

Jag kan läsa i NT, att Rejmyre kommer att få ett nytt musikaliskt evenenmang; Raggarröj i maj månad. Det låter ju trevligt och jag hoppas att det kommer mycket folk till orten.

Skolan

På en pressträff i går, 28/9-16, presenterade Anna Kinberg Batra (M) satsningar som stärker kommunernas ekonomi med uppemot 60 miljarder kronor under den kommande budgetperioden fram till 2020. Reformer för att fler ska kunna lära sig mer i skolan, fler och skickligare lärare, en mer tillgänglig förskola samt nolltolerans mot dåliga skolor är prioriterat. Ambitionerna för den svenska skolan ska höjas och välfärden ska stärkas genom mer resurser till kommunerna.

http://www.moderat.se/nyhetsartikel/nolltolerans-mot-daliga-skolor-starkt-valfard

Lena Mellin, Aftonbladet, tar fram stora motorsågen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/lenamellin/article22656628.ab

 

Klockan halv ett gjorde statsministern entré i presskonferensrummet på Rosenbad. Han meddelade att Mehmet Kaplan begärt att få lämna regeringen. Och att han, Löfven, hade accepterat det.

Löfven hade gjort samma bedömning som Kaplan, sade han. Nämligen att det från och med nu skulle vara svårt för Kaplan att verka som bostadsminister.

Inte ett ont ord om att Kaplan jämfört Israels behandling av palestinier med nazisternas agerande mot judarna på 1930-talet. Inget påpekande om Kaplans samröre med organisationen Milli Görüs, av Mona Sahlin kallad antisemitisk. Inte en tillstymmelse till förklaring till varför han inte tycker att Kaplan kan fortsätta som statsråd.

Ett par timmar senare kommenterade Miljöpartiets språkrör, Gustav Fridolin och Åsa Romson, Kaplans uttåg.

Enligt dem är Mehmet Kaplan världens bästa människa. De prisade hans kamp för demokrati, för humanism och mot rasism.

Vad är det som händer? Tänk dig in i situationen att inrikesminister Anders Ygeman (S) ertappats med att delta i högerextrema möten. Eller att han jämfört svenska högerextremister som strider i Ukraina med tanklösa pojkvaskrar (Kaplan har jämfört svenska IS-krigare med deltagare i finska vinterkriget då Finland anfölls av Sovjet)

Hade Stefan Löfven då låtsas som om Ygeman frivilligt lämnat regeringen? Med största sannolikhet inte. Då hade han, förhoppningsvis, passat på tillfället att säga att det finns värden som ett svenskt statsråd måste stå bakom. Värden som man varken i ord eller handling kan vika från.

Regeringen använder sig alltså av dubbla måttstockar och det intressanta frågan är varför den gör det.

Den mest sannolika förklaringen är att Miljöpartiet ligger illa till och att Mehmet Kaplan är mycket populär i sitt parti.

Den kombinationen ledde till att Stefan Löfven lät som en konflikträdd papegoja. Och att språkrören hyllade den fine Kaplan.

Det var genant att lyssna till eftersom det uppenbart är en lögn. Hade han varit så fin hade han suttit kvar i regeringen. Inte gått därifrån med 1,5 miljoner kronor i fallskärm.

Miljöpartiet ligger illa till i väljarbarometrarna. Förtroendet för Åsa Romson är bottenlågt och i utförsbacke för Gustav Fridolin.

De gröna har fått stryk i flera av sina hjärtefrågor. Bromma flygplats blir kvar tills arrendekontraktet med Stockholms stad löper ut om 22 år. Förbifart Stockholm byggs. Och Vattenfalls tyska brunkol, både kraftverken och gruvorna, kommer att säljas till ett tjeckiskt företag.

Kolet kommer alltså inte att stanna i marken som Gustav Fridolin krävde i valrörelsen medan han viftade med en kolbit.

Det sviktande väljarförtroendet och de uteblivna politiska framgångarna har gjort MP-ledningen strykrädd. De vill inte utmana den interna partiopinionen mer än de redan gjort genom sina bleka arbetsinsatser.

De vill inte tillstå att de varit med och sparkat poppis-Kaplan, därför ägnar sig Löfven och språkrören åt illa spelad teater. Löfven såg närmast plågad ut. Romson och Fridolin övertygade inte heller när de enligt MP:s milimeterrättvisa svarade, eller snarare lät bli att svara, på varannan fråga.

Självklart är Mehmet Kaplan inte en genomusel människa. Men vissa av hans aktiviteter och uttalanden gör det omöjligt för honom att vara statsråd i Sveriges regering. Svårare än så är det inte.

 

 

Inge Jacobsson är moderat politiker i Finspång.

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se