• måndag 23 oktober 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Sluta handla på City Gross? Nicklas Lundström (V) Nicklas Lundström (V)
Vädersponsor:

Jenny Elander Ek (C)

Loviseberg, Sörby eller Lötaborg?

Ett regnigt Gryt Från och med den 9 oktober och en liten tid framöver kommer kommunen att ställa ut tre förslag till lokalisering av nya förskolelokaler i Valdemarsvik. Förslagen är helt nya lokaler vid Loviseberg, helt nya lokaler vid Sörby eller helt nya lokaler vid Lötaborg (mittemot Vammarskolan). 

 

Förslagen kommer att finnas utställda i Folkets Hus och det ska finnas möjlighet att lämna synpunkter på plats, via post eller mejl till kommunen. Mer information kommer framöver i media, sociala medier samt på kommunens hemsida. Så håll gärna koll. För mig är det superviktigt att ni som vill kommer med synpunkter på lokaliseringen så att vi får ett bra beslutsunderlag för det fortsatta arbetet. Tack på förhand!

 

Hur kan modern teknik göra det lättare att få vård och omsorg hemma?

Teknikutvecklingen banar väg för en mer jämställd vård genom att vi som bor långt bort från de större sjukhusen på längre sikt ska kunna ta del av mer specialiserad vård på vårdcentralen. Hur då?

Centerkvinnorna Gröna Bönorna och Centerpartiet i Valdemarsvik bjuder in alla er till ett öppet möte med Vårdcentralens verksamhetschef Charlotte Kettle och Valdemarsviks kommuns sektorschef för stöd och omsorg, Marie Schmid, som berättar om det gemensamma projektet "Glesbygdsmedicin i Valdemarsviks kommun".

Tisdagen den 17 oktober kl. 18.00 i lokal Bokö, Sjöhuset, Valdemarsvik.

Vi bjuder på lite tilltugg.

Varmt välkomna!

Oacceptabelt företagsklimat i Valdemarsvik

Gryt I slutet av september presenterades Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i landets 290 kommuner. I år hade Valdemarsvik klättrat tio placeringar till plats 270. Det är en oacceptabel placering. Går man närmare in på de olika frågor som ställts till företagare så går det att urskilja att det som brister är bland annat tillgång till kompetens, tele och IT-nät, service till företag och politiker och tjänstemäns attityder till företagande. Läs mer här http://www.foretagsklimat.se/valdemarsvik/ranking

 

Men alla dessa faktorer går att förbättra. Vi inom Centerpartiet har i flera år drivit frågan om en näringslivssekreterare för att utveckla vad kommunen gör inom dessa områden. Nybyggarnas motion om medborgarkontor tror jag kan vara en väg framåt vad gäller service till företag, särskilt efter vårt tillägg om att en sådan service bör finnas tillgänglig i alla kommundelar och inte bara i tätorten. Inom utbildning- och arbetsmarknadsfrågorna vet jag att det pågår ett spännande arbete inom kommunen som kan bära frukt vad gäller kompetensen. Samtidigt som vi behöver bli tydliga till ungdomar och nyinflyttade kring vilken bredd av arbetstillfällen som faktiskt finns tillgänglig lokalt. IT-frågan är på gång och där behöver vi säkerställa att även företag får del av den utbyggnad som sker/kommer att ske. 

 

Vi har ett fantastiskt näringsliv och en stark företagartradition inom kommunen som jag är stolt över. Det sker så mycket spännande och det roligaste med mitt uppdrag är de företagsbesök som vi gör efter varje kommunstyrelse. Där får man mycket energi kan jag lova. Drar vi alla åt samma håll och hjälps åt så är jag övertygad om att vi kommer att klättra i den här rankingen. Har ni tankar och idéer kring vad som kan bli bättre är ni alltid välkomna att höra av er till mig. 

 

 

Tillfälliga lokaler på Loviseberg

Gryt Idag var det dags för höstens första kommunstyrelse med en förhoppningsvis pigg och utvilad kommunstyrelse. 

 

Ett av ärenden gällde Loviseberg och hur lokalfrågan ska lösas där innan vi får nya skollokaler på plats. Beslut efter förslag från förvaltningen blev att tillfälliga lokaler för två nya avdelningar hyrs in på en tid av tre år och placeras på området. 

 

Vi i Centern hade föredragit att paviljongerna köptes in så att vi har dem i vår ägo och kan disponera dem även efter att den nya permanenta lösningen kommit på plats men enligt förvaltningen kunde en sådan lösning innebära att vi skulle få vänta i över ett år längre på lokalerna. Därtill var vi nödd och tvungna att besluta oss för hyreslösningen. Det ska dock undersökas om vi i vart fall kan köpa loss lokalerna efter hyrestiden.

 

Nu är det bara att hoppas att allt går i enlighet med tidplanen så att de tillfälliga lokalerna kommer på plats strax efter nyår.

 

 

Pride

Igår gick Pride-paraden genom Stockholm. Det är fortfarande en viktig manifestation för alla lika rätt och värde. Att det fortfarande behövs visas av den grupp människor, enligt Expressen medlemmar av Nordisk Ungdom, som försökte att stoppa tåget.

 

Att så många partiledare, representanter från olika myndigheter t ex polisen och överbefälhavaren gick med i tåget och uttryckte att det var en självklarhet för dem att vara med gjorde mig stolt över att vara svensk. Det är det Sverige jag vill leva i och verka för.

 

Och inlägget nedan från Försvarsmakten måste väl ändå vara veckans bästa? 

 

Jag heter Jenny Elander Ek och jag är vice oppositionsråd samt ledamot i kommunfullmäktige samt kommunstyrelse i Valdemarsviks kommun där jag representerar Centerpartiet. Arbetar till vardags som biträdande jurist på Advokatfirman Glimstedt i Norrköping. Just nu är jag dock föräldraledig.  

  • Twitter
  • Jenny Elander Ek

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se