Fastighetsgåva slutar med betalningsansvar... Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Jenny Elander Ek (C)

Grundskola och förskola på Loviseberg och Sörby?

Gryt Nu finns det ett nytt beslutsförslag på gång gällande förskolelokaler i Valdemarsvik. Denna gång föreslår majoriteten att ny förskola ska byggas både på Loviseberg och Sörby med 4+1 avdelningar på respektive plats.

Jag tycker det är bra att förslaget om en stor förskola om 10 avdelningar har dragits tillbaka och att tanken nu är mindre enheter.

Men mot bakgrund av att tanken nu är förskolor på två olika platser skulle vi i Centerpartiet vilja att det genomfördes en utredning kring möjligheterna att ha grundskola och förskola på både Loviseberg och Sörby. Då skulle barnen kunna gå kvar på samma plats fram tills de börjar fjärde klass och får byta till Vammarskolan. Om det är möjligt och vilka lokaler som då skulle behövas byggas till samt byggas om skulle en utredning kunna svara på. En sådan skulle kunna genomföras omgående för att inte fördröja processen ytterligare. 

Tyvärr fick vi i Alliansen inte gehör för detta förslag i kommunstyrelsen. Men vi försöker igen i fullmäktige. 

Nytt år och nya krafter

Så blev det 2018. Efter en intensiv jul och nyår med släkt och vänner där vi även klämde in ett dop av vår lilla kille, är det nu åter vardag. På måndag kör vi igång det politiska året med kommunstyrelsens första sammanträde för våren. I år är det dessutom valår och jag ser framemot att få debattera framtidsfrågor med mina kollegor från de andra politiska partierna men framförallt med er. Om nio månader är det ni som bestämmer vilken riktning vår kommun ska ta de närmsta fyra åren. Jag hoppas ni grillar oss ordentligt fram till valdagen. 

Önskelista med lokala julklappar

Gryt It´s the most wonderful time of the year! Ja, inte snökaoset alltså utan decembermyset. Glögg, pepparkakor, lussekatter, julkalender, tända ljus, lucia, hyacinter, julmusik och inte minst julklappar. En av vår familjs mysigaste jultraditioner är att vi en dag innan jul handlar julklappar tillsammans i Valdemarsvik. Strosar Storgatan fram i lugn och ro och avslutar med en fika. Vi tar bilen ut till Holmbo och en tur i Marias Hus och Idas Syster Sofie. Vi passar även på att åka till Svenska Presenter för man måste ju bara älska en omvandlad ladugård full med svensk design, smycken och porslin. I år får vi heller inte missa att besöka Lilla Stallet i Syltvik och Sko- och Klädladan i Gusum. Jag har även spanat in att Järn och Fritid bland annat har leksaker till de minsta så om bebisen är snäll ska han få en julklapp i år.

 

Jag kan, av förståeliga skäl, inte rabbla upp alla härliga julklappar som går att införskaffa i Valdemarsvik men utbudet är fantastiskt stort. Så skippa turen till Norrköping eller nätet, och välj att handla lokalt. 

 

Jag passar därmed på att önska er alla en god jul. 

 

 

Näringslivssekreterare och ersättning till Tryserums friskola

Gryt Under måndagens kommunfullmäktige togs kommunens budget för 2018. Inför de budgetförhandlingar som förts under hösten beslutade vi i Alliansen att koncentrera oss på att få igenom två viktiga frågor: anställandet av en näringslivssekretare och att Tryserums friskola ska ersättas för de kostnader för skolskjuts som uppstått efter nedläggningen av busslinje 535. Till vår stora glädje så lyckades vi få majoriteten att gå med på att skjuta till medel till näringslivssekreteraren. Förhoppningsvis ska denna person kunna stärka kommunens kontakter med näringslivet. 

 

Tyvärr fick vi inte igenom att friskolan i Tryserum ska ersättas för sina kostnader så det går väl att konstatera att bevarandet av en friskola på landsbygden inte är prioriterat hos det nuvarande styret. 

 

 

Inspiration och gott värdskap

Gryt I torsdags bjöds det in till Inspirationskväll i Folkets Hus. Kvällen hade tema kommunikation och Kicki Grunditz föreläste för oss om gott värdskap. Föreläsningen väckte många tankar kring hur vi kan välkomna nyinflyttade och besökande men även hur vi ska bete oss mot varandra, det vill säga med nyfikenhet och respekt. 

 

Stort tack till kvällens värdar Valdemarsviks Sparbank, Företagarna och Valdemarsviks kommun och grattis återigen till kvällens pristagare: Titanix som årets ambassadörer, Fredrik Törnborg Årets tjänsteman, Cecilia Schultz (Bepart AB) Årets unga företagare och Johan Nyberg (Mekonomen) Årets företagare. Ni är grymma! 

Jag heter Jenny Elander Ek och jag är vice oppositionsråd samt ledamot i kommunfullmäktige samt kommunstyrelse i Valdemarsviks kommun där jag representerar Centerpartiet. Arbetar till vardags som biträdande jurist på Advokatfirman Glimstedt i Norrköping. Just nu är jag dock föräldraledig.  

  • Twitter
  • Jenny Elander Ek

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se