Logga in
Logga ut
Frågor rörande bevisbörda och beviskrav Juristbloggen Juristbloggen
Vädersponsor:

Almedalen och Islamiska staten

Sverige - Gotland  

Noterar att ”Islamiska staten” (IS) har fått demonstrationstillstånd i Almedalen under politikerveckan!

Hur tänkte man där?
Åsiktsfriheten är absolut, men det finns tid och plats för allt, varför släppa fram en sekt som bland annat står för detta:

* Demokratin ska avskaffas.
* En elit ska styra allt, utan att behöva acceptera protester.

* Utbildningen ska minskas och bara utvalda ska få studera efter godkännande.

* Straffen ska öka rejält, inklusive införande av dödsstraff.
* Avvikande åsikter är förbjudna att yttra, folk, inklusive familjemedlemmar, ska anmäla sådant.
* Kvinnosynen är ”tveksam” och kvinnans uppgift är primärt att föda barn.

* Judar ska fördrivas eller utrotas.

* Homosexuella har inga rättigheter att visa sin sexuella läggning, och förväntas hålla sin läggning hemlig för att undvika repressalier.

* Sverige som egen nation ska avskaffas.
* Sektmedlemmarna ska inte bidra till Sveriges välbefinnande, skatteflykt och bidragsmottagande uppmuntras, infiltrering inom viktiga områden uppmuntras (t ex Polis, Militär, Media).
* Internet ska utnyttjas maximalt, medlemmarna ska delta aktivt med att sprida ”Fake News”, använda flera alias, infiltrera motståndargrupper, delta mycket aktivt under flera namn i enkätundersökningar.
* Sektens finansiering håller hemlig, sekten accepterar bidrag från alla, oavsett givarnas agenda, så länge det gemensamma målet finns, att Sverige som nation splittras.
* Medlemmarna förväntas använda våld då detta anses behövas.

 

Det finns mera, men kontentan är, IS borde enligt min åsikt inte få demonstrera i Almedalen under politikerveckan!

Förlåt?

Vadå ”Inte IS” ..?

”Nordiska Motståndsrörelsen, NMR” ..?

Hur fan skiljer man dom åt, när de står för samma saker?

Jaha, ”NMR avskyr muslimer, och IS är muslimer!”

Då är det lugnt, den svenska mötesfriheten är ju absolut, då kan de springa runt på Gotland hur mycket de vill med sin IS-, förlåt, NMR-agenda och hota folk med att de ska dö så fort sekten får tillfälle att mörda folk kollektivt utan efterräkningar.

Fast är det för mycket begärt att de potentiella mördarna åtminstone lär sig knyta sina slipsar först, innan de reser galgarna för att hänga folk?

Utkastad av SD Valdemarsvik!

Valdemarsvik, riks  

 

Facebook är ett spännande område.

Man kan göra reklam, sprida sanningar, lögner, skvaller, hålla kontakt med släkt och vänner eller ordna grupper av alla de olika slag. Går även att använda som arbetsredskap.

Partier så här före valet satsar stort på FB, såsom SD Valdemarsvik. Valdemarsvik har en stor plats i mitt hjärta. Jag lyckades nyligen med konststycket att bli spärrad på Sverigedemokraternas Facebooksida. Inte för att jag var oförskämd, utan för att jag ställde de där jobbiga frågorna.


Saken är så att de hoppas få 20 procent av rösterna, en inte helt omöjlig siffra teoretiskt sett. Men vid 20 % räcker det inte att använda allmänna vallöften, som ett obskyrt lokalt missnöjesparti. Ett parti i den storleken måste kunna svara på de frågor som kopplas ihop med vallöften.

Över huvud taget, så kommer Sverigedemokraterna alldeles för billigt undan. De har populistiska budskap, men vill samtidigt vara ett styrande parti. Att envisas att enbart kalla dom ”rasister” är korkat, för även om många av deras kärnväljare utan tvekan är rasister och partiet småflirtar ständig med dessa, så får man inte fokusera enbart på detta.

Saken är så, att oavsett ifall SD är skogstokiga rasister eller tvärtom, kommer de få makt att påverka kommuner, landsting och riksdag de närmaste fyra åren. Det måste man förhålla sig till.

Och då måste man se vad de påstår sig vilja göra. Det är därför jag har ställt de svåra frågorna till SD Valdemarsvik. Givetvis hade jag gjort samma sak om jag haft kärlek för Ödeshög, Grums eller Mordor.


En enkel sak som att de vill ha fler poliser i Valdemarsvik är en ofarlig åsikt. Tänker inte argumentera mot åsikten som sådan. Fast jag satt i polisstyrelsen för 20 år sedan och polisproblemet var känt redan då. Har hållit mig á jour inom området, så jag ställde helt enkelt frågan hur de tänkte ordna detta. Alla andra har gått bet på frågan, så vad har dom kommit på? Det kryllar säkert av småkommuner med samma behov som vill veta sådant.

Ökat boende för 55+ är inte alls orimligt. Men eftersom inte kommunen bygger hus, ville jag bara fråga om SD tänker börja bygga hus i kommunal regi, om de tänker sälja tomter billigt eller gynna privatföretag att skapa dessa boenden. Bostadsbolag bygger boenden om det är lönsamt, så hur tänker SD göra detta lönsamt för bolagen? Annars är det bara en åsikt som vem som helst kan ha.

De vill ändra en del hastighetsbegränsningar i kommunen. Sådant kan alltid vara värt att justera, ingen märkvärdigt med det. Men man undrar förstås ifall de vill höja, sänka, eller ändra vägstandard och annat som påverkar?

Två timmar gratis hemtjänst för äldre och subventionerade/gratis kollektivtrafik för åldringarna är ingen ointressant fråga, det kan många gilla. Problemet är att sådant är dyrt.

Svindyrt faktiskt!
Hur finansierar man sådant? Självklart kan man svara ”spara på invandrarna”, vilket är ungefär lika kostnadstäckande som att sälja Bingolotter, hembakade kakor eller loppisverksamhet. Ett parti som räknar med 20 procent i kommunalvalet måste kunna bättre.


Och eftersom de är Sverigedemokrater, måste de flirta med kärnväljarna, alltså: ”
minimera kostnaderna för nyanlända”, och man undrar stillsamt vad de tänkte spara på (jag frågade givetvis). Jag undrade om besparingarna skulle underlätta integrationen eller försvåra den. Integration är ju viktigt för att få folk i arbete, så om man sparar på fel sätt, kommer de nyanlända få än svårare att få arbete, vilket ger högre kostnader och mindre skatteintäckter (dumsnålt?). Givetvis vill SD på riks kasta ut en massa, men det ska väl knappast vara något som ska tas med i kommunal politik?

De måste utgå från den verklighet som är, inte verkligheten som de hoppas på, den som inte lokalavdelningen kan påverka.
Och ska man vara realistisk, Valdemarsvik har väldigt många äldre, och i slutet av mandatperioden kommer sextiolisterna, de som går i pension redan vid 61, att sluta. De närmaste mandatperioderna kommer kommunen ha än större problem, bland de värsta i länet, med antalet äldre i förhållande till unga arbetsföra. Detta kommer visa sig i form av mindre skatteintäckter, fler anställda i kommunal regi (direkt eller genom företag) alltså högre kostnader och en brist på arbetskraft. Detta kommer driva upp lönerna i konkurrens med städernas behov. Rent praktiskt ska alla i kommunen vara djupt tacksamma för alla arbetsföra personer som vill bo och arbeta i Valdemarsvik, oavsett etnicitet.

Så är läget. Sverigedemokraterna spelar politik på känslor, det är en uttalad taktik, alltså tjatar man om att gamla mamma svälter (fast vi har bättre än de allra flesta EU-länder), sjukvården har ”rasat” (tillhör de världsledande inom många områden), mord sker jätteofta (fast inte lika ofta som på 80-90-talet, men då lyftes ju inte sådant fram på internet), och allt har gått åt helvete, vilket partiet och de med likasinnade åsikter i frågan mer än gärna baktalar landet om (att Sverige trots allt tillhör världens absolut mest framgångsrika för företag, miljö, brottslighet, demokrati och annat är en ointressant petitess). Dessa sverigeälskare skäms för landet och blir bara stolta över det, om vi försämrar det som andra länder uppskattar mest med Sverige.

Så de som vill rösta på partier, strunta i känslorna, använd hjärnan och ställ frågorna hur man ska göra saker, och inte bara vad de vill göra. Ju större parti, desto högre krav.
Och även om man är en extrem egoist med svagt utvecklat konsekvenstänkande, kanske man ska fråga sig, ”är ett parti med 'ok' åsikter, men utan ha särskild koll på hur saker ska göras, är det verkligen något som verkligen kommer gynna mig?”.
Jag kan inte ställa frågorna åt er på Facebook, för SD Valdemarsvik spärrade mig, så ni får tänka själva.

Vi andra försöker rädda planeten så gott vi kan, inklusive Valdemarsvik!

Jens Lindell, Personvalskandidat till Regionfullmäktige (landstinget)

Moderaternas felaktiga självbild gentemot SD

 


Moderaterna har ändrat kurs sedan deras mest framgångsrika partiledare någonsin försvunnit, Reinfeldt.

Han lyckades förmedla gamla åsikter på ett mer tilltalande sätt och förnyade partiet, även om namnet "Nya" fanns långt innan det fanns något nytt, ett konservativt parti förnyas inte lätt. Oavsett åsikter om politiken han drev igenom, ska han uppskattas för att han talade om redan innan vad han skulle göra (även om inte alla lyssnade), och han var inte en konfrontationspolitiker, han kommunicerade både med Allianspartier och opposition.

Han regerade sig trött och försvann, och nu är han: "Han-vars-framgångar-inte-får-nämnas-i-positiva-ordalag-offentligt" inom Moderaterna.

Och de konservativa i partiet kom tillbaka, med moderna, populistiska, inslag. Att partiledaren Ulf Kristersson sett hur SD gör för att framgångsrikt framföra budskap, med en partiledare som verkar lugn o saklig, och under sig med folk som kan hitta på dumheter, exempevis Hanif Bali (M? SD?) eller Björn Söder (absolut SD!) är smart. Torpeder som kan framföra extrema åsikter och beteenden, utan personligt ansvar för deras ledare. Möjligen lite symboliskt smisk eller "förtydliganden" och sedan får de fortsätta.

Men Moderaterna har missat något. De har nu skrämt bort Allianskamrater som inte uppskattar ständiga tjuvnyp, vare sig på riks, eller lokalt som i Norrköping. Deras sociala kompetens har minskat rejält de senaste åren i sin desperation att få tillbaka makt.

Jag tycker det är synd, för det behövs ett oppositionsparti som kan betraktas som statsbärande. SD är (oavsett deras åsikter) inte detta genom sin partikultur, för de har ett svårartat självskadebeteende genom att placera in genuina tomtar (eller betydligt värre) på sina valsedlar, som skapar ständiga inbördeskrig. Fler mandat är knappast ett sätt att minska antalet av uppsendeväckande tidningsrubriker.

Men Moderaterna kanske ska inse vilket läge de hamnat i genom sin förmåga att smådjävlas med andra partier, och stöta bort dessas intresse att samarbeta, och deras flirt med SD blir till sist det enda alternativet för dom.

 

SD vet vem som har makten av dom två, så då kan det vara klokt att justera sin självbild lite ...

 

M/SD varg

(Milo Winter, Aisophos sägner 1923)

Svenska traditioner är klimatsäkrade

Norrköping
Efter de senaste årens varma somrar och nu med märkliga majvädret, börjar folk acceptera att klimatförändringarna existerar och påverkar oss i vardagen.
En del vill inte göra miljö- eller klimatinsatser i alla fall, och förnekar problemets existens.
 
Ganska många av dessa, skriker dessutom högt att "Svenska traditioner är hotade!".
 
Sicket nonsens!
Midsommarhelg, 12 grader varmt, blåst och regn.
 
En del traditioner är så etablerade, att inte ens klimatförändringar rår på dom!
 
Glad midsommar på er alla!

Blod!

Östergötland  


Ok, ska nog skriva mig livs kortaste blogginlägg på NT

14 juni är det "Internationella Blodgivardagen".

Vi har blodbrist i Sverige!

Med lite blod, kan du rädda ett trafikoffer, en mor under förlossning, ett litet barn som drabbats av olycka eller något annat, livet du kan bidra till att rädda, kan vara en total främlings, en bekant eller kanske till och med ditt eget!

Var en hjälte, ge blod!

Det är du som kan göra skillnaden!

Jens Lindell


Personvalskandidat till Regionfullmäktige 2018.


Facebook:


Jens Lindell MP


 


Informationssekreterare för Miljöpartiet Östergötland. Sitter i Norrköpings kommunfullmäktige och är ersättare i Östergötlands Regionfullmäktige. Sitter i socialnämnden. Nämndeman i Förvaltningsrätten. Jag är intresserad av sociala frågor, sjukvård för de absolut mest utsatta i samhället. Aktiv i rättsfrågor och långsiktiga politiska lösningar.
Privat seriesamlare/älskare, modellbyggare, Macanvändare, Science Fiction-biten och gillar motorcyklar, i synnerhet italienska. Betraktar mig som en obotlig nörd med samhällsengagemang. http://twitter.com/#!/LindellJens

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se