• lördag 18 november 2017
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Lokus
  • XTRABONUS
  • Lohts
  • JobbPlus - Östergötlands nya mötesplats för dig som söker jobb och nya möjligheter
Fegt bara förnamnet Lasse Stjernkvist (S) Lasse Stjernkvist (S)
Vädersponsor:

Göran Löfsved

Löfsveds Valdemarsviksblogg

Härliga tipspromenader

Valdemarsvik    Jag måste slå ett slag för motion av bästa klass, nämligen promenader, eller i detta fall tipspromenader. Detta ger inte bara motion utan också en härlig och rolig social gemenskap, där alla kan vara med. Barn såväl som äldre, pensionärer och även rullstolsburna.

Idag hade vi, Korpen Valdemarsvik, tipspromenad i Fyrudden, där det deltog 63 personer, varav 15 var barn. Mycket trevlig stämning utmed banan och när alla kommit i mål på restaurangen. Fika, lotterier, diskussioner hör till innan det är dags för redovisning av de rätta svaren på frågorna, som sker när alla nått målet. Sen kommer ytterligare spänning när vinnarna ska redovisas. Dagen till ära så fick alla barn pris och givetvis också de som var bäst på tipsfrågorna och skiljefrågan. Men även bland vuxna lottas ett pris ut oavsett hur många rätt man har. Korpens motto är att alla som deltar ska ha chansen att vinna pris, bara genom sitt deltagande.

Korpen Valdemarsvik har tipspromenader varje söndag under höst, vinter och vår i Fyrudden och Valdemarsvik. I Västertryserum är det tipspromenad varje lördag året om, med undantag av röda dagar. 

P-kaos vid VIN

Valdemarsvik    Att besöka Vrinneviksjukhuset i Norrköping är inte lätt. Det finns knappast inga parkeringsplatser och det är rent kaos där!

Vi var till Norrköping igår för ett besök på VIN. Som tur var så kom vi drygt en timma innan den tid vi hade för vårt besök. Efter snurrande på de vanliga parkeringsplatserna framför stora ingången utan resultat, så fortsatte vi till fältet bakom VIN. Inga skyltar om att det bara var för personal fanns där. Bara när vi kom fram till den parkeringen.

Javisst, bara att återvända till besöksparkeringarna, både gratis och betalningsplatserna. Efter mycket snurrande fram och tillbaka så hittades en plats. Snabbt in till receptionen för "incheckning"! Sen snabbmarsch till rätt avdelning, där sköterskan stod och väntade. Hade vi planerat normalt, d v s att vara vid VIN en halvtimma innan kallelsetiden, då hade vi kommit försent.

Skärpning Region Östergötland! Och inte nog med att vi som besökare inte hittar någon parkeringsplats, de som jobbar på lasarettet måste också LETA parkering VARJE dag och dessutom BETALA parkeringsavgift, för att de ska kunna ta hand om såväl akuta sjukdomar som vård av patienter!! Kanske inte lustigt att det fattas läkare och sjuksköterskor! Bedrövligt är ett milt ord i detta sammanhang!!

Äntligen rätt med Radio&TV-licens

Valdemarsvik    Äntligen har förnuftet segrat, när det gäller radio och TV-licenserna. Förnuftet brukar för det mesta segra men i det här fallet har det tagit ett stort antal decennier.

   Det här har jag tjatat om i så många år, men helt utan resultat. För mig har det varit en självklarhet att ta avgiften via skattsedeln. Hur svårt kunde det vara??

Licensjagare har gått runt i trapphus, kanske stått och spanat i trädgårdar, allt för att få in licenspengar till Sveriges Radio & TV. Mycket bråk och elände, helt i onödan. Dessutom, förmodar jag, stora kostnader för ingenting.Äntligen nu en enkel "indrivning" av licenspengar från alla som betalar skatt.

Ja, ännu är förstås  förslaget inte klubbat. Men jag förmodar (hoppas) att det godkänns utan återremisser och krångligheter.

Jobbig politikerdebatt

Valdemarsvik    Jag ser på politikerdebatten på TV ikväll! Inte konstigt att det finns politikerförakt med sådan oordning. Skriker till varandra, pekar, avbryter och är allmänt otrevliga!

Hur ska partierna lyckas få nya väljare i det kommande valet nästa år? Alla partierna är lika goda "kålsupare"! Ja, jag vet att vi får de politiker vi väljer, men frågan är om det inte blivit sämre under den här perioden. Varför kan inte politiker tala om den egna viljan och det egna valmanifestet? Som det är ikväll så skäller man från höger och till vänster och pratar väldigt lite om vad det egna partiet och partiledaren själv vill. Nej, skärpning nu alla partier, och speciellt ni på riksdagsnivå så att vi gräsrötter verkligen vet vad ni egentligen vill med vårt fina Sverige. 

 

Går som tåget

Valdemarsvik    Förr sa man när något gick bra, att det "går som tåget"! Idag har det en helt annan betydelse eftersom tågen inte alls går bra.

Enligt min och många andras åsikt så vet vi vad det beror på. Alldeles för många som jobbar med tåg och tågbanor, d v s att den ena vet inte vad den andra gör! Eller kort ocn gott som uttrycket " ju fler kockar desto sämre soppa"!

Trots utveckling med modernare teknik på alla plan så funkar inte tåg, tågtider och tågbanor. De moderna tågen klarar inte av vinter med snö och kyla. På 40-talets kalla krigsvintrar, liksom den långa, kalla och snörika vintern 65-66 så var det inga större problem i järnvägstrafiken. Nu räcker det att det kommer några snöflingor (lite överdrivet kanske) för att det ska bli problem!

Detta vittnar helt klart om att det är dags för en huvudman för all järnvägstrafik. En som har ansvar för både tågen och spåren och det snarast, innan allt spårar ur! Sen om denna huvudman är Statens Järnvägar (SJ) eller har ett annat namn spelar ingen större roll, men det måste vara EN huvudman!

Välkommen till Göran Löfsveds Valdemarsviksblogg. Jag bloggar på nt.se. Bor i Paradiset Fyrudden, gift och har fyra barn och sju barnbarn. Har bott i Valdemarsviks kommun sedan födseln. I Gusum, Valdemarsvik och nu i Fyrudden sedan 12 år tillbaka. Gillar motion och hälsa. Jobbar ideellt i Korpen sedan mer än 45 år tillbaka. Sitter också i styrelsen för Gryts Sockenförening. Vill se positivt på livet och vår miljö!

  • Mest lästa bloggar
Östgötahockey

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se