Tre år till? Ingrid Westlund (V) Ingrid Westlund (V)
Vädersponsor:

Stefan Carlsson (V)

Polis, polis, potatismos.

Är det okej att en polis offentligt uttrycker att journalister ska utplånas? Naturligtvis inte. Hur länge ska polisledningen låta detta passera utan åtgärd? Det handlar om trovärdighet för hela rättsstaten. 

Klara, färdiga, Gå!

Finspång jag skrev om konsumtion i min förra blogg, det tänker jag göra nu också - fast utifrån en helt annan synvinkel. Läser om Klara Cornefelts initiativ att få finspångare att "upptäcka" finspångs centrum. Jättebra! Det är nämligen du och jag som bor i Finspång och en och annan förbipasserande som kommer vara avgörande om vi kommer att ha ett mer eller mindre levande centrum i framtiden. Det är inte något fastighetsbolag, kommunen eller någon annan som gör det om det inte finns några som faktiskt utnyttjar cenrtrum som mötesplats och handlar, fikar och äter och gör det levande. Vi har valmöjligheten att var och en påverka finspångs centrums framtid. Ett sätt är att börja göra något är att gå tipspromenaden genom centrum. Klara! Vi är färdiga, klart vi ska Gå!

RED FRIDAY vs BLACK FRIDAY

Finspång Tidningarna är fulla av annonser för att vi kan och ska köpa ännu mera prylar. Packeterat på ett sätt som ska göra att vi ska känna oss lyckligt lottade och tro att vi tjänar på att spendera (lite mindre) pengar på saker vi oftast inte behöver. Ett överutbud som måste locka oss att handla mycket mer än vi behöver. Det är inte ökad konsumtion som kommer göra människor i västvärlden lyckligare. Det som däremot kommer att göra så att vi mår bättre är en hållbar miljö, rättvisa, jämlikhet, mer fritid och tid för våra barn, nära och kära. Därför tycker jag att det är mycket lätt att i stället för att trängas med mäniskor i månglarnas tempel välja att träffa partikamrater hela fredagseftermiddagen för att planera inför nästa val. Planera för hur vi på bästa sätt kan göra Finspång, Sverige och världen lite bättre för människor, miljö och kommande generationer. Präktigt och pretantiöst? Javisst, men nödvändigt.

Bibliotek är inte ett rum med böcker.

jag har sagt det förut. Ett rum med böcker är inte ett bibliotek. Inte i modern bemärkelse. Det finns så mycket mer som gör ett bibliotek till ett bibliotek. Kunniga bibliotekarier, olika former av media, en mötesplats och så givetvis böcker. Nu kan man också ta del av en ny tjänst, titta på film hemma, via dator, padda eller vad man föredrar. Via Götabibioteken och pinkoden till ditt lånekort klickar man enkelt på länken "Cineasterna" och vips kan man strömma flera hundra filmer, gratis och lagligt. Nu har Götabiblioteken blivit ännu lite bättre och mer bibliotek, i modern bemärkelse. För att undvika missförstånd hoppas jag att rummen med böcker aldrig försvinner, men bibliotek är så mycket mer än det oacsett om det handlar om folkbibliotek eller skolbibliotek. Bra jobbat Götabiblioteken!

Flaggan i topp i Hällestad

Idag hade jag, som kontaktpolitiker, glädjen att få vara med när Hällestads skola firade Grön flagg-certifiering. Fler och fler skolor och förskolor hissar den "gröna" flaggan. Det glädjer mig. När jag i min ungdom engagerade mig politiskt berodde det på miljöfrågor. Säldöd och liknande frågor gjorde att jag kände att jag ville och borde göra något. Miljö- och hållbarhetsfrågor är fortsatt en stor utmaning och därför är det utmärkt att engagemanget och kunskaper om detta prioriteras i Hällestad och på många andra håll i världen. Tack för ert arbete så här långt. Jag ska följa ert arbete framåt och hoppas att vi ses snart igen.

Namnbyte hos Moderaterna?

läser i Svenska Dagbladet att de Gamla Moderaterna kommer göra comeback på partistämman. Starkare försvar och längre fängelsestraff är principer som åter väntas drivas av Moderaterna. Paradgrenen lägre skatter för de som redan har det gott ställt är dock kvar som ett mantra. Frågan är vilket namn man väljer om man byter namn? "Gamla Moderaterna" eller "Samma gamla Moderater". Ett annat alternativ kan vara "Nya Gamla Moderaterna". 

Stefan Carlsson företräder Vänsterpartiet i Finspång.

Besök gärna vänsterpartiets hemsida; http://finspang.vansterpartiet.se/

Sportbloggar

Kultur- & nöje

Livsstil

Övrigt

Politiker

Frågor om våra bloggar?

Behöver du komma i kontakt med oss angående våra bloggar?
Mejla till bloggar@ostgotamedia.se