24nt är en lokal tv-kanal med nyheter, sport, väder och program. Vi sänder ut 24nt till tittarna på flera olika sätt. Genom traditionell marksändning (tv-master), kabel-tv, IP-tv och som webb-tv.
Var du kan se 24nt beror på vilken typ av tv-mottagning du har. Se nedan vad som gäller för dig.    Alla kan behöva göra en kanalsökning på sin tv alternativt sin box och efter det hamnar kanalen på följande kanalplats:


Comhem: Kanalplats 451 om du har digitalbox, kanalplats E12 om du har analog kabel-tv
Marksänd digital-tv: Kanalplats 82
Bredbandsbolaget (tidigare Tele2): Analog kanalplats S7, IP-TV Kanalplats 299
Telia IP-TV: Kanalplats 900
Sappa: Kanalplats 20


Har du tillgång till internet kan du se 24nt:s sändningar via dator, smartphone eller läsplatta. På www.nt.se/24nt/ hittar du sändningen just nu men även enskilda program och inslag.

 

Vilka kan se 24nt?
Svar: 170 000 personer i NTs spridningsområde kan se 24nt. Rent tekniskt har upp emot en halv miljon tittare möjlighet att se kanalen, men innehållet riktar sig till boende i NTs del av länet.
Vi sänder ut 24nt via marksänd digital-tv, kabel-tv och IP-tv. Det är alltså bara tittare som enbart använder satellit-tv som inte kan se kanalen. I gengäld kan du se 24nt på webben på www.nt.se/24nt/

 

Jag kan inte se 24nt, varför?
Svar: Det beror antingen på att du bor i en fastighet som inte nås av kanalen, eller att du inte har gjort nödvändig kanalsökning på din tv alternativt digital-tv-box. Det kan också bero på att din mottagare är av äldre modell och inte kan hantera den typ av signal som 24nt sänds med.
Hur man gör en kanalsökning skiljer sig mellan olika tv-apparater och digital-tv-boxar. All information du behöver finns i din instruktionsbok. Du kan också kontakta din tv-handlare för kompletterande information.

 

Jag får in 24Corren på kanalplats 82. Varför?
Svar: Det är för att du har din antenn riktad mot någon av masterna i Kisa, Motala, Åtvidaberg eller Linköping. Eftersom 24nt och 24Corren sänds med samma frekvens, väljer din box den kanal som har den starkaste signalen. Den andra kanalen läggs då på en annan plats. Om du får in 24Corren på kanalplats 82 återfinns förmodligen 24nt någonstans kring kanalplats 809. För att se 24nt på 82:an får du vrida om antennen mot någon av masterna i Krokek eller Valdemarsvik.

 

Hur ser jag 24nt genom marksänd digital-tv?
Svar: 24nt sänds ut från masterna i Krokek och Valdemarsvik och är en gratiskanal. Det krävs inget kort i boxen men det krävs en mottagare som hanterar komprimeringstekniken Mpeg4.
När du gör en kanalsökning återfinns 24nt på kanalplats 82.
Hur man gör en kanalsökning skiljer sig åt mellan olika digital-tv-boxar. Titta i bruksanvisningen eller kontakta din tv-handlare om du får problem.
Du kan läsa mer om digital-tv och kanalplatser på Teracoms hemsida: www.teracom.se                                                              
Där kan du också se täckningsområden för master. För frågor som rör digital-tv-boxen, kontakta en tv-handlare.

 

Hur ser jag på 24nt genom kabel-tv?
Svar: För att kunna se 24nt måste du vara ansluten till ett kabel-tv-nät som distribuerar kanalen. Vi kommer löpande att ansluta 24nt till fler nät i Östergötland.
Idag kan du se 24nt via följande kabel-tv leverantörer:
ComHem Kanalplats 451 om du har digitalbox, kanalplats E12 om du har analog kabel-tv
Bredbandsbolaget (tidigare Tele2) Analog kanalplats S7, IP-TV Kanalplats 299

 

Hur ser jag på 24nt genom IP-tv?
Svar: För att kunna se 24nt måste du vara ansluten till ett IP-tv-nät som distribuerar kanalen, vilket bland annat är Telia och Bredbandsbolaget. Vi kommer löpande att ansluta 24nt till fler nät i Östergötland.
Gör en kanalsökning på din digital-tv-box för att se 24nt. Hur man söker efter nya kanaler skiljer sig mellan olika digital-tv-boxar. I bruksanvisningen hittar du all info som du behöver.
Telia: Kanalplats 900
Bredbandsbolaget (tidigare Tele2): Kanalplats 299
Övriga: Många har 24nt i sitt utbud. Om du inte hittar kanalen, fråga din kabel-tv leverantör.

 

Hur ser jag på 24nt genom satellit-tv?
Svar: 24nt distribueras inte ut via satellit-tv. Det innebär att du som bara har parabol inte kan se kanalen. Det enklaste sättet att komplettera parabolantennen är att köpa en bordsantenn och en digital-tv-box.
Har du tillgång till internet kan du se 24nt:s sändningar via dator, smartphone eller läsplatta. På www.nt.se/24nt/ hittar du sändningen just nu men även enskilda program och inslag.