Bakom kvällen "Scenario 2,6" står Titti Knutsson, initiativtagare till föreningen Klimatfolket och författare till boken "Hopp för klimatet".

– Det här ett experiment. För att nå målen och ställa om samhället måste vi nå alla. Då kanske vi måste gå utanför konferenslokalerna, säger Titti Knutsson.

Sebastian Andersson, verksamhetsansvarig på nöjespalatset Arbis Bar & Salonger tycker att samarbetet med Klimatfolket känns spännande.

– Det sträcker sig utanför våra vanliga ramar och låter oss bidra till omställningen. Vi riggar medvetet för en slags kulturkrock, säger han.

Kvällen har ett späckat program. Norrköpingsbandet Märtha Frans spelar, clownen Boo gör ett uruppförande av ett alldeles eget klimatföredrag och konstnären Mika Liffler håller textworkshop i Loesje-rörelsens anda. En rörelse känd för sina affischer med kluriga sentenser, signerade med det nederländska flicknamnet.

En av kvällens föreläsare är Svante Axelsson, nationell samordnare för fossilfritt Sverige.

– Det känns väldigt fint. Han har en väldigt positiv och konstruktiv syn. Det kommer att bli peppande att lyssna på honom, säger Titti Knutsson.

Bland de medverkande kan också nämnas konstnären SaharBurhan, satirtecknarenSaadHajo och Dödsstjärnans estradpoeter. Men dessutom Lisa Fernström, från Riksteatern, som gick i täten för klimatstafetten Run for your life 2015.

– Hon kommer att berätta om nya spännande planer, som antagligen handlar om mobilisering och kultur, säger Titti Knutsson.

Avslutar kvällen gör den Luleåbaserade hiphoptrion Movits!, men Titti Knutsson nämner att några i bandet också har uttryckt ett intresse att vara med i Loesje-workshopen.

Fotnot: "Scenario 2,6" syftar det mest optimistiska framtidsscenariot från FN:s klimatpanel.