– Arbis är så himla vackert. Det är en underbar scen, säger Ängie.

Hon spelade nämligen här i Norrköping även tidigare i år, under Where's the Music?-festivalen. Då fick hon dock enligt egen utsago en dålig recension av en musiksajt, trots att hon själv tyckte att det var ett av hennes bästa gig.

– Recensenten förstod nog inte riktigt min grej med "Smoke Weed Eat Pussy". Jag älskade allt vi gjorde med framträdandet, jag älskade stylingen med silvrig klänning, keps och självlysande hår.

Ängie är 22 år och bor i Haninge i Stockholm. Under vårt samtal närmar sig klockan ett på dagen, och hon har just vaknat.

– Mina dagar ser väldigt olika ut. Ibland håller jag på med musiken, ibland är jag i skogen och ibland bara hemma. Jag är värsta naturmänniskan, säger hon.

Hur skulle du beskriva din musik?

– Oj, svår fråga... Öppen, fri. Det mesta är självbiografiskt, men lite mer utflippat.

Enligt Arbis Facebook-evenemang fick ett svettigt svartklubbsgig på Way Out West och ett gästspel med Elliphant på Gröna Lund folk att lägga namnet Ängie på minnet. Men själv vill hon inte säga att hon slagit igenom i Sverige riktigt än.

– Det är fler fans från Ryssland, USA, London och Brasilien som hör av sig. Sverige är kanske inte redo än, säger sångerskan, som gärna skulle ha fler svenska fans.

– Den internationella spridningen kanske kan göra att det tar eld även här.

Det sägs att din attityd inte har hörts från en svensk artist tidigare. Du ska ha sagt: "Jag kan vara en fitta, fast jag är det aldrig med flit". Hur menade du då?

– Jag tar så lätt på ord, jag är lite whatever. Jag menar inte att vara en fitta, fast man blir nog lätt sedd så som tjej om man är lite framstående.

Ängie menar att inläggen som hon publicerar på sitt Instagramkonto är en konstform. Budskapet är att vara sig själv, tycker hon.

– Min mamma har alltid sagt: "Du får vara som du vill", vilket gjorde det lättare för mig när jag var 12 år och blev kär eller i alla fall attraherad av en tjej för första gången.

– Provokativ har jag nog alltid varit, fortsätter hon, när jag säger att jag hört henne kallas "provokativ feminist".

Är du feminist?

– Absolut, annars är man dum i huvudet.

Inom kort släpps Ängies nya EP med runt sju låtar. Soundet kommer vara både hårt och "drömmigt".

Melinda Reyes Hiltunen