BlandArt gästspelar på Galleri Kronan

BlandArt gör ett gemensamt och sällsynt gästspel på Galleri Kronan. Under lördagen är det vernissage för föreningens utställning.

Fågelhuvuden i olika färger och former dyker upp lite varstans i Lars Malms konst. Inte minst i hans speglar.

Fågelhuvuden i olika färger och former dyker upp lite varstans i Lars Malms konst. Inte minst i hans speglar.

Foto: Gunnar Hagberg

Norrköping2019-11-29 17:30

Textilkonstnären Kerstin Danielsson har släppt kontrollen och tar ut svängarna i några av sina bidrag när BlandArt, konstnärsföreningen med basen i Söderköping, flyttar in i Galleri Kronan under några före-jul-veckor. Hennes ofta små och strama tilldragelser med knappar och blixtlås i huvudrollerna får nu intern konkurrens av ett par yvigare och större verk.

– Normalt sett är jag ett kontrollfreak. Jag behövde få tappa kontrollen för en gångs skull. En utmaning med kul resultat och det ska bli spännande att upptäcka vad publiken tycker. Jag har aldrig visat dem tidigare, säger hon inför lördagens vernissage.

Kerstin Danielsson är en av BlandArts åtta medlemmar som ställer ut på Kronan till och med den 15 december. Parallellt med detta håller man helgöppet hemma i Galleri Rådhuset i Söderköping.

– Det är nog 20 år sedan vi var här i samlad grupp senast, säger träkonstnären Lars Malm som också är på plats under pressvisningen.

Själv har han just anlänt från en utställning i Stockholm och hänger sin brokiga blandning av reliefer, skåp och skisser jämte snidade huvuden som påminner om sjöfåglar.

– Jag sparar alla mina skisser och några av relieferna bygger på skisser som är bortåt tio år gamla. Det här blir en kul utställning. Vi kompletterar varandra samtidigt som var och en står för sitt eget, säger han.

De övriga konstnärerna som deltar är Anders Fredin, Lena Neander, Ola Niklasson, Kåge Olsson och Ohla Söderlund.

Kerstin Danielsson tar ut svängarna och ställer ut i betydligt större format än vanligt.
Kerstin Danielsson tar ut svängarna och ställer ut i betydligt större format än vanligt.
Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!