Annonssamarbete med Biljardbaren

Biljardbaren – mer än bara en biljardhall

Låt inte namnet lura dig. Inne på biljardbaren finns mer än tygklädda bord. Här kan du spela shuffleboard, dart och sjunga dig hes i karaokerummen. Dessutom har de, enligt ägaren, stans bästa hamburgare. ”De som inte varit här tidigare blir positivt överraskade”, säger Afrem ”Affe” Agirman.

"Vi får ännu fler aktiviteter redan om några veckor", säger Affe.

"Vi får ännu fler aktiviteter redan om några veckor", säger Affe.

Foto: NTM media/Content Studio

Native2024-03-20 10:15
Detta är ett annonssamarbete.

Intresset för biljard har funnits inom Affes familj länge. 1997 tog de över det som idag går under namnet Biljardbaren. De startade verksamheten som ett biljardkafé och valde att rikta in sig på gaming en tid senare. För tio år sedan stod Affe vid ett vägskäl, antingen satsade han på verksamheten, eller så skulle lokalen säljas. 

– Jag ville fortsätta så jag och min bror Theodor bestämde oss för att köra fullt ut. Då valde vi att utöka utbudet genom att ta in två shuffleboardbanor och bygga om till restaurang med fullständiga rättigheter, säger Affe.

undefined
På Biljardbaren kan du spela modern dart på någon av deras fyra tavlor.

Gamingdelen lades ner i samband med när pandemin slog till, under den tiden passade de på att bygga om. De installerade ännu fler shuffleboardbanor, byggde karaokerum och tog in darttavlor.

– I dag har vi tretton biljardbord, tio shuffleboardbanor, fyra moderna dartbanor och två karaokerum. Vi har utökat för varje år som gått. När vi först tog in shuffleboardbanor märkte vi hur stort intresset var, då köpte in fler banor direkt. 

undefined
I kareokerummen kan du sjunga dina favoritlåtar tillsammans med dina vänner.

Affe berättar att förändringarna de gjort uppskattats av besökarna, något han ser som ett kvitto på att satsningen var helt rätt.

– De som inte varit här tidigare är positivt överraskade av aktiviteterna, atmosfären och maten. Vi har fått jättebra recensioner på vår mat. Vi har stans bästa hamburgare, enligt mig. De är helt fantastiska, säger han.

– På helgen är stämningen på topp. Vi höjer musiken litegrann och det blir som en enda stor fest härinne. Hela lokalen är en öppen yta vilket skiljer sig från andra ställen, det skapar en härlig miljö.

undefined
Biljard är kärnan i verksamheten.

Biljardbaren har inte bara öppet för enskilda personer och mindre kompisgäng, det går även att boka hela lokalen, delar av den eller enskilda aktiviteter till företagsevents, möhippor eller födelsedagsfester. 

– Vi får mycket förfrågningar från större grupper, vi kan ta in ett sällskap på 120 personer här utan problem. Vi anpassar oss efter vad gästerna vill ha och kan skräddarsy ett upplägg. Om gästerna vill ha mat som inte finns med på menyn kan vi till och med ordna det, om det önskas. Alla är välkomna hit, säger han. 

undefined
Det går att boka hela lokalen, delar av den eller enskilda aktiviteter till företagsevents, möhippor eller födelsedagsfester.

Trots att Biljardbaren numera har fler ben att stå på är biljard fortfarande kärnan i verksamheten. Norrkoping Billiard Club har ett 60-tal personer som ofta spelar hos dem. Föreningen anordnar dessutom tävlingar tillsammans med Biljardbaren flera gånger om året.

– Tillsammans så ansöker vi om tävlingar hos Svenska biljardförbundet. Norrköping ligger så bra till geografiskt så när vi arrangerar tävlingar är det många som kommer hit, det är jätteroligt, säger Affe och fortsätter:

– Det skulle vara kul att starta i gång en dartförening i stan. Vi märker att det finns ett intresse för det och vi har möjligheten att göra det hos oss. Det skulle vara roligt att få kontakt med en engagerad dartspelare som vill starta upp en förening tillsammans med oss, eller med oss som bas, säger han.

undefined
I dag har Biljardbaren tio shuffleboardbanor.

Vad händer hos er framöver?

– Vi får ännu fler aktiviteter redan om några veckor. Till sommaren bygger vi ut restaurangdelen och adderar med ytterligare ett par damtoaletter som saknats efter att vi bara fått fler och fler besökare med åren, säger Affe.

undefined
Hela lokalen är en öppen yta vilket skapar en härlig atmosfär för besökarna.
Biljardbaren

Adress: Prästgatan 50

Telefon: 011-163400

Mejl: info@biljardbaren.se

Hemsida: https://biljardbaren.se/

Besök deras Facebooksida här.

Besök deras Instagramsida här.

Karta: Prästgatan 50
Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på NT.