Fanny Blomé kan bli Miss Earth

Fanny Blomé från Svärtinge har bytt spår i livet. Från basketplanen och en plats som plutonchef i Boden till att representera Sverige i skönhetstävlingen Miss Earth.
När Fanny Blomé tog studenten i våras visste hon inte riktigt vad hon skulle göra. Efter sju år med basketträning bestämde hon sig för att sluta med det också. Hon ville börja med något nytt. Nu väntar ett äventyr i Manila, på Filippinerna. Allt på grund av en skönhetstävling som hon hittade via nätet.

 

Stort internationellt
Miss Earth har funnits sedan år 2000 och är världens tredje största skönhetstävling, efter Miss Universum och Miss World.

 

- I andra länder är de här tävlingarna jättestora, men i Sverige är det nästan tabu att prata om det.

 

Hon menar att många tjejer drömmer om att gå en Victorias Secret-visning och att det inte är något fel med det.

 

Vad fick ni göra?

 

- Vi gick visning i bikini och aftonklänning på Café Opera i torsdags. Och så fick vi prata lite om vår syn på olika miljöfrågor.

 

Vad tog du upp?

 

- Att vi måste fundera mer på att jordens resurser är begränsade. Och så svarade jag på juryns fråga om hur jag skulle beskriva jorden för en blind pojke.

 

Vad sa du då?

 

- Att man får använda alla andra sinnen för att berätta i stället för att beskriva i synintryck.

 

Att få välja aftonklänning och bli stylad var det roligaste, tyckte Fanny.

 

- Till Manila får jag vara med och tycka till också, då ska de sy upp en speciellt till mig.

 

Hur var det att vinna?

 

- Förvirrande. Kul. Och så fick jag en tiara och band.

 

Tidigare har hon bara prövat att gå mindre visningar i Norrköping. Dessutom sökte hon till Top Model i Linköping för några år sedan.

 

Ingen agentur än
Vad händer nu?

 

- Jag vet inte riktigt, men vi åker till Filippinerna den 18:e oktober och så är jag med i finalen den nionde november. Det är tv-profiler och modeller med från de andra länderna, så det känns nervöst.

 

Några agenturer kontaktade henne förra veckan efter vinsten men ingenting är klart. På hemsidan diskuteras hennes chanser och många tror att hennes längd kan ta henne långt. Hittills är hon den längsta kandidaten som deltar i år. Fanny själv tar det lugnt och jagar inte något kontrakt.

 

- Efter finalen ska jag resa i Asien med min pojkvän och sedan väntar lumpen som plutonchef i Boden.

 

Om hon inte vinner, då blir det till att resa världen runt till förmån för miljön.

 

 
 
  • MEST LÄST PÅ NT.SE