Rekryteringsprocessen har varit lång och omfattande men när det nu står klart att Stadiums vd blir Gustaf Öhrn drar både han och nuvarande vd Ulf Eklöf en suck av lättnad. De får ett par månader tillsammans i Stadiums kontor i Norrköping innan Gustaf Öhrn kliver på sitt livs utmaning.
– Jag längtar redan till jobbet, säger Gustaf Öhrn och ser både glad och avslappnad ut. Det är en stor utmaning att bli vd i ett familjeföretag som Stadium men vi har fört en lång och nära dialog om uppdraget och jag är säker på att det här kommer att passa mig bra.


Fick vända siffrorna
41-årige Gustaf Öhrn kommer närmast från vd-stolen i Fotoquick AB men han har tidigare jobbat inom modebranschen hos bland annat H&M och J Lindeberg där han fick vara med och vända röda siffror till svarta.
– Jag är modeintresserad på ett professionellt plan men annars ligger nog sport närmare till hands för mig, förklarar Gustaf Öhrn som både seglar och åker skidor. Mitt jobb på Stadium kommer att handla om att förtydliga målen, förbättra lönsamheten och fortsätta fokusera på tillväxt för att göra koncernen marknadsledande i Norden.
För att lösa den uppgiften får Öhrn ett femårigt förordnande som kan förlängas om parterna är överens om det. I början kommer han att dela sitt boende mellan Stockholm och Norrköping men på sikt räknar han med att flytta till Norrköping med sin familj. Den nya vd:n är ekonom och kommer att ha Ulf Eklöf i närheten eftersom han fortsätter som vice styrelseordförande.
Beslutet att lämna vd-posten tog Ulf Eklöf vid sin 50-årsdag för knappt sex år sedan. Han bestämde sig för att hitta en efterträdare inom fem år och precis så har det blivit.


Nytt blod behövs
– Det är med väldigt stor glädje jag lämnar över till Gustaf, säger Ulf.
– Beslutet har mognat fram och när det var fattat kände jag en viss lättnad. Det är nyttigt för både mig och Stadium att det kommer in nytt blod i företaget och jag kommer att finnas kvar i företaget för att bland annat arbeta med etableringsfrågor och konceptutveckling.
Gustaf Öhrn får ansvar för ett företag som i dagsläget omsätter 5 miljarder kronor och har en snabbt växande e-handel. Varje månad går 800 000 besökare in i Stadiums butik på nätet och företagsledningen har med förvåning och glädje upptäckt att nätkunden i snitt handlar för 2–3 gånger mer än butikskunderna.
Eklöf kommer snart att få mer tid för sitt arbete som vd för Eklöf Invest AB. Ett bolag där han tillsammans med sin bror Bo Eklöf utvecklar golfanläggningar i Ekerum på Öland och Bara i Skåne. Dessutom planeras en utbyggnad med 18 hål på Ingelstabanan i Norrköping.
Därutöver fortsätter Ulf Eklöf med sitt engagemang i Ski Lodge i Lindvallen/Sälen där man ska bygga ut samt arbete med vidareutveckling av fastigheter.