Ronald McDonald-huset erbjuder familjer med svårt sjuka barn ett tryggt och hemlikt boende under tiden barnen behandlas på Universitetssjukhuset i Linköping.

 

Prinsessan Madeleine planterade ett vårdträd, som ska bringa lycka åt alla familjer som bor på huset.

Artikelbild

| LINKÖPING 20090826 HKH Prinsessan Madeleine inviger Ronald McDonald Hus i Linköping onsdagen den 26 augusti. Universitetssjukhuset i Linköping får därmed Sveriges fjärde Ronald McDonald Hus. Prinsessan planterade symboliskt ett träd på scenen tillsammans med Amanda Gerdeman och Julia Collin. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX / Kod 10010

 

 

Efter invigningsceremonin fick prinsessan Madeleine en rundtur i huset, träffade en familj som redan flyttat in och fick ge namn åt ett av rummen.
- Behovet av huset har varit så stort att vi inte kunde vänta på invigningen, utan vi tjuvstartade och lät de första familjerna flytta in redan i juni, säger Katarina Hågfeldt-Collin, verksamhetsansvarig för Ronald McDonald Hus i Linköping, i en kommentar.

- Ronald McDonald Hus har gett oss kraft att kämpa för vår dotters liv. Det finns inte ord för vad detta betytt för vår familj. Huset är som en oas, en plats där vi kan andas och hämta ny kraft. De gånger som Julia kan bo med oss på huset märker vi att hon blommar ut och blir tryggare och lugnare. Det berättar Marcus och Johanna, som var en av de första familjerna som flyttade in på Huset i Linköping sedan deras lilla dotter drabbats av cancer.