Posten Logistik satsar på lager

Norrköping Posten Logistik öppnar ny lager- och distributionsverksamhet i Norrköping.
Det är Postens tredjepartslogistik som flyttar in i Mattssons lager på Herstaberg i november. Till att börja med tar man 5 000 kvadratmeter.

 

- Men vi räknar med att behöva 20 000 kvadratmeter inom tre år, säger Lars Gurfeldt, chef för tredjepartslogistiken inom Posten Logistik.

 

Marknaden växer
Marknaden för tredjepartslogistik, alltså lagring, administration och distribution av varor, växer trots att konjunkturnedgången gjort att transportmarknaden i sin helhet gått ner. Lars Gurfeldt räknar med en fortsatt stark utveckling.

 

- Allt fler företag ser över sina kostnader och väljer att låta andra ta över den här verksamheten för att de i stället ska kunna koncentrera sig på sina kärnverksamheter.

 

Enbart de 5 000 kvadratmeter man börjar med i Norrköping betyder att tredjepartslogistiken inom Posten expanderar med totalt 20 procent.

 

- Så det här är en viktig satsning för oss, säger Gurfeldt.

 

Tidigare har man verksamheter i Malmö, Göteborg och Gävle. Men verksamheten i Gävle är riktad mot läkemedel och Norrköping ska täcka efterfrågan i Mälardalen, Stockholm men också i Finland och Baltikum.

 

Bra knutpunkt
- Norrköping är en bra knutpunkt för transporter inom Sverige och även österut, säger Gurfeldt.

 

Mattssons lager på Herstaberg är 10 000 kvadratmeter stort, men kan byggas till med lika mycket. Gurfeldt räknar med att det snart kommer att behövas.

 

- Vi är väldigt glada över att få Posten Logistik som hyresgäst, säger Fredrik Mattsson, vd för Mattsson Fastighetsutveckling, som äger lagret på Herstaberg.

 

 

 
 
  • Senaste Nytt
  • Senaste nytt
  • Mest lästa