Green Cargo säljer åkerier

norrköping Logistikföretaget Green Cargo säljer sin lastbilsverksamhet. Däribland åkeriet i Norrköping. Hur det kommer att påverka de anställda är, enligt informationsdirektör Mats Hollander, ännu oklart.
- Förhoppningen är givetvis att vi hittar en köpare som är villig att utveckla lastbilsverksamheten och som har finansiella muskler att investera. Grundtipset är att det i varje fall inte leder till färre anställda, säger han.

 

Orsaken till att Green Cargo säljer ut åkeridelarna runtom i landet ,är en pågående omorganisation. Bättre lönsamhet är ett av målen .

 

- Det innebär att vi framför allt lägger krutet på godstrågtrafiken. Men vi kommer även att nyttja lastbilstransporter i framtiden. Då använder vi oss av externa åkerier. Det gör vi till viss del även nu, säger Mats Hollander.

 

Vad gäller lagerverksamheten som är den största divisionen inom Green Cargo i Norrköping, kommer verksamheten inte att påverkas nämnvärt.

 

-  Inte mer än att den drivs som ett dotterbolag. med en lite friare roll. Det har gått så otroligt bra, med bra tillväxt, god lönsamhet och med många nya uppdrag. De anställda har gjort ett fantastiskt jobb där, säger Mats Hollander.

 

 
 
  • Senaste Nytt
  • Senaste nytt
  • Mest lästa