På fredag öppnar Supermarket, en oberoende konstmässa på Kulturhuset i Stockholm, för att pågå hela helgen. Här finns 88 konstnärer från 32 länder som visar upp sig eller låter tala om - och för - sig. Alla konstnärer kompletteras med paneldebatter, konstnärssamtal och visningar. Från Norrköping deltar det mobila Museet för Glömska.

- Vi åker dit för att det är Skandinaviens största, konstnärsdrivna samlingspunkt, säger Kosta Economou för Museum för Glömska.

Museet, som startade 2007 och drivs av Erik Berggren och Kosta Economou, ska bland annat träffa en curator från Athen för att tala om möjligheterna att Museum för Glömska gör ett projekt eller visar upp sig i Grekland.

Artikelbild

| Kosta Economou var med och startade KSM. Han tror på en ljus framtid för utbildningen.

- Vi har ett bås där vi visar ett par verk med Núria Guëll och Daniela Ortiz från fjolårets utställning Det politiska är kollektivt - fraktioner.

Núria Guëlls projekt handlar om att erbjuda ett tvåårigt äktenskap med den kubanske man som skrev det vackraste kärleksbrevet. Vinnaren, utsedd av en jury bestående av tre kubanska prostituerade kvinnor, erbjuds en flyktmöjlighet från Kuba, ett spanskt och europeiskt medborgarskap och deltagandet i ett konstprojekt. Daniela Ortiz visade hur droger användes när USA utvisar illegala invandrare till Mexiko.

- Båda dessa konstnärer hittade vi här på Supermarket förra gången vi var här. Så det är verkligen en mötesplats för konstnärer och utställare.

Dessutom visar Museum för Glömska på Supermarket en del av Anna Berglinds nya utställning Mörkertal med bilder från ett nedlagt, övergivet och förfallet sinnessjukhus.

- Det visar något av de förträngda eller medvetet bortglömda ämnen som vi arbetar med. Vi deltar inte bara på Supermarket för att prata utan också för att visa de teman vi jobbar med, säger Kosta Economou.