Temperaturen visade minus 13 grader på torsdagen när NT kom till adressen. Det enda som bröt tystnaden var motorn från en grävmaskin som arbetade på villatomten

– Tanken är att vi ska in och leta i huset trots att det kolar på några ställen. Sist vi var här i måndags brand det med öppna lågor och då fick vi backa. Väggarna slogs ut idag så att de inte riskerade att ramla över oss, säger Henrik Olsson, kriminaltekniker vid Norrköpingspolisen, innan personalen bar ut spadar och hackor till husresterna.

Som NT tidigare redogjort för totalförstördes villan under söndagens plötsliga brand. I fastigheten bodde en kvinna i 80-årsåldern. Polisen har hela tiden anat att kvinnan var hemma när branden bröt ut. Misstankarna har nu stärkts efter kontakten med anhöriga.

Artikelbild

| Grävskopa. Villaväggarna slås ut.

Henrik Olsson igen:

– Polisen befarar att kvinnan blev kvar i huset. Varken anhöriga eller grannar har hört av henne sedan dess. Vi räknar med att sökandet här kan pågå under flera dagar. Vi har ett svårt jobb framför oss. Det primära är att hitta kroppen, inte minst för de anhörigas skull. Den eventuella brandorsaken – om den går att fastställa – får komma i andra hand.

Fredrik Kliman, polisens presstalesman, sade så här till NT efter branden i söndags:

– Vi får inte kontakt med den person som står skriven på villan. Så troligtvis rör det sig om en person som blivit innebränd.