– Usch, vad dum jag känner mig. De ringde mig en lördagsmorgon och pratade med mig i 2,5 timme, berättar kvinnan.

När hon slog på sin stationära dator samma morgon så var datorn full med virus. Hon fick först prata med en engelsktalande kvinna som presenterade sig som en representant från Microsoft, efter en stund tog en engelsktalande man vid. Han förklarade att de kunde åtgärda felen bara hon betalade nio euro (motsvarande cirka 85 svenska kronor).

– Jag vet att man inte ska lämna ut sina kontouppgifter till okända personer via telefon, men det lät så trovärdigt och jag ville ha bort virusen, säger kvinnan som lämnade ut information så att bedragarna kunde fjärrstyra hennes dator.

Efter ett tag började kvinnan ana oråd och kontaktade sin son, som direkt sa åt henne att inte svara mer om de ringde igen och anmäla händelsen till polisen. Kvinnan spärrade också sina bankkort.

– Förra måndagen ringde de säkert 15 gånger och ville ha tag på mig, men jag svarade inte. Jag hade ändå tur, inga pengar har försvunnit från mina konton. Däremot har jag fortfarande massa virus både på min stationära dator och på min laptop. Nu har det dessutom kommit upp "sexgrejer" på min Facebook som jag inte lagt dit, förklarar kvinnan som vill varna andra från att göra samma misstag.

– Polisen berättade att det här är ett ganska vanligt tillvägagångssätt för bedragare att komma åt folks pengar. Det är de som ringer som själva har planterat in virusen på folks datorer, berättar kvinnan.