Årets upplaga, den 18:e årgången, lär inte göra någon läsare besviken. Innehållet är som vanligt välmatad och bjuder på trevlig läsning för alla historieintresserade.

– Vi är nöjda. Absolut. Vi har fått med mycket material, upplevda historier och intressanta reportage från gamla Hävla kommun. Trots att krönikan är 20 sidor tjockare än vanligt fick vi välja bort artikel som nu sparas för framtiden, förklarar Henry Sonevang, samordnare i redaktionen som rymmer ett tiotal medarbetare.

Årets tema är det gamla ålderdomshemmet (Hageby gård) vid Skedevi kyrka. Förutom historiska porträtt – målare Åstrand och Per Abraham Örnsköld, konungens befallningshavare på Tisenhult – kan den nyfikne ta del av diverse handlingar från Skedevi kommun på 1800-talet, dåtidens arbetsförhållanden för drängar och pigor och sommarens 333-årsfirande av Häfla Hammarsmedja som grundades 1682.

Andra kapitel tar upp Reijmyre IF:s omtyckta damsektion som 35-årsjubilerade ifjol, tonsättaren Christer Lundén, lanthandeln i Skedevi, ett axplock av tidningsartiklar som berör bygden samt verksamhetsberättelser från Skedevibygdens föreningar.

0122-150 04