– Vi fanns på plats under arbetet eftersom vi sedan tidigare haft misstankar om att det kan finnas en kropp där som skulle kunna vara den person som försvann 2011, säger Mattias Grenestam, polisinspektör vid Norrköpingspolisen.

Det var på onsdagsförmiddagen som fyndet gjordes i Vadsjön i Stjärnvik utanför Finspång.

– Om det är den person som varit försvunnen sedan 2011, kan vi inte säga än. Kroppen ska obduceras och identiteten fastställas, men vi har meddelat anhöriga om att det kan vara så. När identifieringen är klar vet vi inte i dagsläget, tillägger han.

Artikelbild

| Hittades. En människokropp har hittats i Vadsjön utanför Finspång. Kroppen hittades i samband med att sjön rengjordes från slam.

Det var alltså för sex år sedan som en man i 40-årsåldern, bosatt i Finspång, försvann spårlöst. Sökningarna som bland annat gjordes med hjälp av Missing People, riktades tidigt mot Vadsjön, efter att vittnen sett mannen där. Flera av hans tillhörigheter som plånbok och mobiltelefon hittades i närheten. Åtskilliga dykningar gjordes och sökandet fortsatte i flera år.

Nu när sjön skulle tömmas och iordningställas, såg polisen ytterligare en möjlighet.

– Sjön innehåller flera vassöar. Vi misstänker att kroppen legat under en sådan ö. Vår tekniska utrustning och våra sökhundar har tidigare indikerat det, men där under har vi inte kunnat söka tidigare eftersom det har varit allt för farligt. Nu när sjön grävts ur en del var det enklare, säger Mattias Grenestam.