Och det gör man trots att gruppen tog hem hela 15 av de 25 platserna vid förra valet för fyra år sedan.

– Ja, men nu har förutsättningarna förändrats, i och med att Socialdemokraterna, som saknades vid förra valet, nu ger sig in i kampen igen, om platserna i fullmäktige, säger Gösta Johansson i Posk och tillika ordförande i kyrkorådet.

– Frågan blir nu om de socialdemokrater, som valde andra grupper för fyra år sedan, bland annat oss, går tillbaka dit igen eller inte, när nomineringsgruppen nu återkommer.

Dessutom försvinner Skedevilistan och förutom Socialdemokraterna ställer även Sverigedemokraterna upp i år.

– Det kan bli en hård match i årets val, där förutom oss, även politiska partiet För svenska kyrkans framtid, finns kvar.

– Så vi får absolut hoppas på att många väljer att rösta i år, eftersom det kan bli ett jämnt och spännande val den här gången.

Nyvald ordförande i Posk är Thord Eriksson, som säger så här om de fyra gångna åren:

– Vi har satsat på att utveckla och förbättra verksamheten i alla våra kyrkor i Finspångs församling och jag tycker vi lyckats bra med det och det tänker vi fortsätta jobba med.

– Samtidigt har vi under den här perioden hunnit sälja två prästgårdar, i Hällestad och i Rejmyre, och även renoverat två av våra kyrkor, den i Rejmyre för tre miljoner kronor och kyrkan i Skedevi för fem miljoner. Så det har hänt en hel del under de gångna åren.

Vilka frågor lyfter ni inför det här valet?

– Vi fortsätter betona att våra kandidater inte är bundna av något politiskt parti, utan alla agerar med stor frihet under ansvar. Vidare poängterar vi vikten av att all grundläggande verksamhet bör finnas i den lokala kyrkan, men att vi samtidigt har samverkan mellan kyrkorna i vissa frågor, som större musikarrangemang och gästande föreläsare, säger Thord Eriksson.

– På olika sätt vill vi helt enkelt få människor att känna sig mer hemma i våra kyrkor, variera gudstjänstformerna och agera för en mångfald i församlingslivet, tillägger Gösta Johansson och får medhåll av Siw Johansson:

– Det är viktigt att vi behåller och helst får ännu fler barn och ungdomar, inte minst tonåringarna, till vår kyrkliga verksamhet inklusive konfirmationen. Men även fortsätta få "mitt i livet"-människor att vara med mer i våra kyrkliga aktiviteter. Och då gäller det för oss att hitta sånt som de är intresserade och beroende av.