– Vi ska testa att förlänga loppissäsongen genom att ha bakluckeloppis inne i Mirums parkeringshus under hösten och vintern, säger Andreas Giselgren vid handelsbolaget Turistia som arrangerar loppmarknader runt om i östergötland.

Idén har han fått från Skärholmen i Stockholm där den vanliga handeln sedan länge har kompletterats med marknadsstånd och loppis.

Samarbetet innebär att Mirum erbjuder tillräckligt med utrymme avdelat för att 80 till 100 försäljare ska kunna ställa upp sina bilar och bord, på samma sätt som vid Himmelstalund och till samma kostnad per bord.

Artikelbild

| Hageby Centrum Mirum

– Loppisen kommer att vara öppen mellan klockan 11 och 15 en söndag i månaden. Man är ju skyddad mot vädret där men det finns ingen värme så det blir inte så varmt att stå där.

Redan första söndagen efter att Himmelstalundsloppisen har bommat igen för säsongen kommer Mirum-loppisen att slå upp sina garageportar.

– Vi kommer att testa två gånger först, den 6 oktober och 3 november, sedan ska vi utvärdera om det blir någon fortsättning, säger Andreas Giselgren.

En annan sak som ska utvärderas är, den för sommaren nya, placeringen av Himmelstalunds loppmarknad.

Artikelbild

– Jag kan inte säga så mycket innan vi har träffat kommunen men det är klart att det förra området var inarbetat efter 23 år. I år har vi förlorat runt 30 procent av omsättningen. Men vi tror mycket på östgötadagarna då Visätter Kalkongård har kontaktat oss för en bakluckeloppis.