Bebis övergavs på Migrationsverket

Norrköping Vid 15.15-tiden på torsdagen överlämnades en bebis till en vakt på Migrationsverket i Norrköping. Mamman är försvunnen.

En säkerhetsvakt på Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping fick plötsligt en liten bebis i sin famn. Det var mamman till barnet som överlämnade bebisen till vakten.

– Jag ska besöka toaletten, sade kvinnan när hon överlämnade barnet. Men när det hade gått en stund, och mamman inte visat sig, förstod vakten att allt inte stod rätt till. Det upptäcktes att bebisen hade en lapp där det stod skrivet "Ta hand om mig och mina syskon". Budskapet var enligt uppgift formulerat på franska. Vakten larmade polisen, som i sin tur kontaktade socialtjänsten i Norrköping.

– Jag kan bekräfta att det här har hänt. En person har fått en bebis i sin famn, ett mindre barn som är under ett år, säger Alexandra Elias på Migrationsverkets presstjänst till NT.

– Polisen har kontaktat handläggare på socialtjänsten, säger hon och påpekar att det är socialtjänsten som ansvarar för ärendet.

Verksamhetschefen Åsa Carlsson på socialtjänsten vill inte kommentera händelsen:

– Tyvärr kan vi inte uttala oss i individärenden.

Det är oklart om fler barn har omhändertagits.

 
 
  • MEST LÄST PÅ NT.SE

Mest läst på nt.se just nu

Norrköping