En säkerhetsvakt på Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping fick plötsligt en liten bebis i sin famn. Det var mamman till barnet som överlämnade bebisen till vakten.

– Jag ska besöka toaletten, sade kvinnan när hon överlämnade barnet. Men när det hade gått en stund, och mamman inte visat sig, förstod vakten att allt inte stod rätt till. Det upptäcktes att bebisen hade en lapp där det stod skrivet "Ta hand om mig och mina syskon". Budskapet var enligt uppgift formulerat på franska. Vakten larmade polisen, som i sin tur kontaktade socialtjänsten i Norrköping.

– Jag kan bekräfta att det här har hänt. En person har fått en bebis i sin famn, ett mindre barn som är under ett år, säger Alexandra Elias på Migrationsverkets presstjänst till NT.

Artikelbild

| Här inne på Migrationsverkets huvudkontor i Norrköping övergavs en bebis på torsdagen. Bilden togs i samband med höstens flyktingvåg.

– Polisen har kontaktat handläggare på socialtjänsten, säger hon och påpekar att det är socialtjänsten som ansvarar för ärendet.

Verksamhetschefen Åsa Carlsson på socialtjänsten vill inte kommentera händelsen:

– Tyvärr kan vi inte uttala oss i individärenden.

Det är oklart om fler barn har omhändertagits.