Den skada han genom att vara oaktsam kan nu kosta honom dryga 700 000 kronor.

Mannen som bor centralt i Norrköping kom till sitt hem berusad av tabletter och alkohol. Han rökte när han kom in och klädde av sig sina kläder i hallen, varefter han uppger att han gick till soffan och somnade.

Efter ett tag förstod han att det brann i hallen. Han säger sig då ha försökt släcka branden med hjälp av sina byxor och sedan försökt få tag i sin katt, men förlorade medvetandet. Han minns inte mer än att han släpades ut och sedan fick åka till Vrinnevisjukhuset.

I förhören uppger han att han som alltid gjorde när han kom hem. Satte sig i hallen, la ifrån sig cigaretten. Därefter tror han själv att cigaretten trillat ned i en byrålåda och antänt kläderna.

Enligt räddningstjänsten fanns det en uppenbar risk för att branden kunde ha spridit sig och därmed utgjort en farlig miljö för människor som vistas i fastigheten.

Mannen, som saknar hemförsäkring inser att han varit oaktsam och förstår att hyresvärden har yrkat på drygt 700 000 kronor i ersättning, men säger sig inte ha möjlighet att betala.