Kvinnan var vid 9-tiden på söndagsmorgonen på väg att uträtta ett ärende när hon träffade på den utländska trion, en kvinna och två män, som frågade henne efter vägen till lasarettet. Medan hon förklarade hur de skulle hitta dit, blev hon bestulen på både klocka och halsband. Men i samma ögonblick som hon upptäckte att hon blivit bestulen passerade en polispatrull.

– Kollegorna skulle kontrollera deras bil, men inte då på grund av stölden, säger förundersökningsledare Calle Jerrhage. Genom att polisen fanns på rätt plats vid rätt tillfälle kunde trion istället gripas, misstänkta för stöld, och sedan anhållas av åklagare.

– Åklagaren har beslutat om fortsatt utredning. Vi tror inte att det här är det enda brott de har begått, säger Calle Jerrhage och tillägger att det inte är ovanligt med den här typen av stölder på sommaren. Fler har blivit lurade av personer som med en karta i handen har låtsats fråga om vägen.

Artikelbild

| Inga spår. Polisen har inte fått upp något spår av dem som rånade Coop i Åby och en guldsmed på S:t Persgatan den 11 och 12 februari.

– Det enda råd vi kan ge, är att man ska backa om någon visar en karta, säger han.