Temperaturen visade på omkring 27 grader när det på fredagen var dags för den traditionella balen. Sistaårselever från de kommunala gymnasieskolorna såg där fram emot att få mingla, äta och dansa inne på Flygeln.

Men innan dess fick de visa upp sig för familj och vänner på röda mattan. Och det var många som trängdes för att få en skymt av balfirarna och föreviga tillfället på bild. När vi hälsade på var det just dags för De Geer-eleverna att vandra in.

– Det här händer bara en gång i livet och det är kul att få klä upp sig, säger musikeleven OIiver Valentin, som var där tillsammans med Biew Kulnok från dansprogrammet.

– Ja, vi har förberett oss i flera veckor och snackat ihop oss om vad vi ska ha på oss, säger Biew Kulnok.

Trots värmen var det i vanlig ordning många som var uppklädda till tänderna i färgsprakande långklänningar och skarpa kostymer. Men vissa såg det inte som någon ansträngning.

– Inte alls. Jag har på mig det här varje dag, skämtade teatereleven Stefania Florida om sin silverfärgade balklänning, och fick medhåll av klasskompisen Cornelia Fält.

Andra såg mest fram emot att få släppa loss lite. Till exempel fotbollskillarna Marwan Bazi, allsvensk spelare i IFK, och Abbe Aziz, i Sylvia, som också går samhällsprogrammet tillsammans.

– Snart är vi äntligen klara med skolan och det är alltid kul med lite festligheter, säger Abbe Aziz.

– Ja, vi får passa på nu med balen och studentveckan. Annars blir det inte så mycket festande, när vi tränar så mycket, säger Marwan Bazi.