Vid onsdagens presskonferens bekräftade Mari Torstensson, vd för Norrköpings Airport, att den nya storsatsningen är en direktlinje till München - vilket NT kunde publicera uppgifter om redan på onsdagsförmiddagen.

- Via den här linjen vill vi snabbt och enkelt ge våra resenärer tillgång till Europa och resten av världen, säger Mari Torstensson, vd Norrköping Airport, i ett pressmeddelande.

Den reguljära flyglinjen startar den 15 april och ska trafikeras sex dagar i veckan av Lufthansas samarbetsbolag BMI Regional.

Artikelbild

- Satsningen på flyglinjen får en stor betydelse för Norrköping och regionens näringsliv och turism, säger kommunalrådet Reidar Svedahl (L) i ett pressmeddelande, där även kollegan Lars Stjernkvist (S) håller med:

- Vi är oerhört glada över satsningen i Norrköping. Det stärker både stadens attraktivitet och Norrköping som ett av Sveriges bästa logistiklägen. Kommunen har en långsiktig och uthållig ambition för vår flygplats, säger kommunstyrelsens ordförande i pressmeddelandet.

München, som är huvudstad i delstaten Bayern i södra Tyskland, är landets tredje största stad. München är framför allt känd för sin stora Oktoberfest som årligen hålls mellan september och oktober. Det stora tekniska museet Deutsches Museum är känt internationellt, liksom fotbollslaget Bayern München - ett av världens främsta klubblag.

I staden finns även Franz Josef Strauss internationella flygplats, som är Tysklands andra flygplats och Europas sjunde största - med omkring 30-35 miljoner passagerare per år. Flygplatsen är ett viktigt nav för Lufthansa och Star Alliance (där bland annat SAS ingår), vilket ger resenärer från Norrköping möjlighet att byta flyg vidare till en lång rad destinationer runt om i världen. Flygplatsen utnämndes 2015 dessutom till Europa bästa.

- Med den nya non stop-linjen som nu startas av bmi regional mellan Norrköping och München får nu också resenärer från Norrköping tillgång till Lufthansas globala nätverk via en av världens bästa flygplatser, säger Håkan Bäverstrand, Sweden Country Manager Lufthansa i ett pressmeddelande.

Som NT kunde berätta på tisdagen uppger spanska medier att en linje mellan Barcelona och Norrköping också är på gång. Vad som händer med den linjen är ännu oklart.

Läs mer under dagen på nt.se!