• torsdag 30 oktober 2014
Glädje är det viktigaste! Leg.Naprapat Hast Leg.Naprapat Hast
Vädersponsor:

Restaurang stängdes efter kontroll

Norrköping Kyckling i vasken, för varm kyl och dåligt städade lokaler var vad inspektörerna fann när de kom till restaurang La Uva
i Norrköping. Restaurangen stängde tills bristerna var åtgärdade.

Det var i tisdags som inspektören från Byggnads- och miljöskyddsnämnden på Norrköpings kommun kom på ett oanmält besök till restaurangen. Enligt protokollet fann de att lokaler, maskiner, samt kylar och frysar var mycket smutsiga. Dessutom uppmättes + 8,8 grader
i köttkylen, trots att det där förvarades köttfärs som inte bör förvaras över + 4 grader.

Dessutom fann man ett paket kycklingfilé i sköljhon i grönsaksrummet som hade en yttertemperatur på + 25 grader. "Risken att orsaka matförgiftningar bedöms vara överhängande", skriver inspektören i sitt protokoll. Restaurangen blev underkänd i kontrollen och stängdes ner tills problemen åtgärdats.

- Det är inte ofta en restaurang får så allvarliga anmärkningar att den tvingas stänga. Det händer högst 1-2 gånger per år
i Norrköping, säger Maria Pihlajärvi, livsmedelschef i Norrköpings kommun.

La Uvas ägare, Fernando de Paz, kommenterar det som hänt.

- Det hade med städningen att göra. Vi hade bara haft öppet en vecka efter sommaruppehållet, så det var vissa platser där det inte var okej.

Restaurangen åtgärdade anmärkningar och kunde hålla öppet som vanligt på torsdagen.

- Ja, nu är det fixat. Allt är kontrollerat och klart, säger Fernando de Paz.

 

Norrköping

Fler nyheter