Totalt rör det sig om fyra stölder där en 25-årig man ska ha varit delaktig vid samtliga brott. Vid ett tillfälle har 25-åringen haft medhjälp i form en 28-årig man, vid ett annat tillfälle av en 30-årig man.

Två stölder skedde i augusti förra året och två av stölderna skedde i januari detta år. Vid alla fyra tillfällen rör det sig om klädstölder på HM och Stadium i Norrköping. Stölderna har skett på flera platser, två stölder har skett centralt på Drottninggatan, en stöld i Mirum Galleria och en i Ingelsta Shopping. Männen har vid varje tillfälle stulit för tusentals kronor. Från butikerna har männen tagit bland annat byxor, kavajer och jackor. Högsta summan var då två av männen stal jackor på Stadium för ett värde av 7 797 kronor. Totalt har männen stulit för 11 886 kronor. I förhör säger männen att de vid varje stöld druckit alkohol och att ingen av dem skulle ha stulit om de hade varit nyktra.

28-åringen och 30-åringen erkänner brott. 25-åringen erkänner tre fall av stöld, men nekar i ett fall då han menar att endast medhjälparen, i detta fall 28-åringen gjort sig skyldig till stöld.