Det var under natten mot torsdagen som en svårt skadad ung man sökte hjälp på en krog i centrala Norrköping. Senare samma morgon greps fyra personer efter husrannsakningar på tre olika adresser. Polisen misstänker att kvartetten hade misshandlat mannen med ett tillhygge och sedan pressat honom på pengar.

På fredagseftermiddagen begärde kammaråklagare Anna Hjorth alla fyra häktade misstänkta för grov utpressning.

Bland namnen, som genom häktningsframställningnarna nu har blivit offentliga, finns bland annat en 65-årig kvinna. Hon är sedan tidigare välkänd av polisen och dömdes så sent som 2012 för ett flertal bedrägeribrott. Även innan dess hade kvinnan ett upprepat antal gånger dömts för olika bedrägerier och förfalskningsbrott.

Hennes misstänkta medhjälpare är tre män. Där finns en 27-årig man med flera tidigare fängelsedomar för bland annat utpressning, rån och en rad andra brott.

De övriga två männen är bröder, 28 och 43 år gamla. Båda figurerade tidigare kring det kriminella gänget M16 i Norrköping, som då hade nära band till Black Cobra.

Den 43-årige mannen har en lång brottshistorik som bland annat innehåller fängelsestraff i ett utpressningsärende 2011.

Hans 28-årige bror är även han tidigare dömd till fängelse, då för bland annat rån, vapenbrott och narkotikabrott.

Bröderna blev också indragna i de gängkonflikter som under några år pågick i Norrköping. Båda var brottsoffer vid ett uppmärksammat knivdåd 2012, där två medlemmar i det rivaliserande gänget Outlaws senare dömdes för dråpförsök och grov misshandel.