IFK Norrköpings förlust med 0–1 blev för mycket för några av fansen. Ett antal supportrar blev efter målet bråkiga, uppger Solnapolisens insatschef Anders Djurestad.

– AIK gjorde ett mål, och då blev det oroligt. Några individer slet loss stolar som slängdes på läktaren, säger han och berättar att en supporter kastade stolarna mot ett par Norrköpingspoliser. Den supportern syns tydligt på en övervakningskamera och ska identifieras. Supportern är anmäld för våld mot tjänsteman.

– Efter matchen hade vi två val, att antingen gå in i supporterbussen och hämta ut personen – och riskera onödigt våld – eller att gå utredningsvägen. Som insatschef beslutade jag att vi inte skulle gå in i bussen, säger Anders Djurestad och tillägger:

Artikelbild

| IFK Norrköping förlorade kampen mot AIK med 0-1. I samband med målet slet några IFK-supportrar loss stolar på arenan och kastade dem bland annat mot ett par poliser.

– De var tydliga med att vi inte fick komma in i bussen.

Michael Kihlman, ordförande i Peking Fanz, säger:

– Det händer att olika grupper åker i samma buss. Vi har öppen anmälan och man kan åka med i bussen utan att vara medlem i Peking Fanz, säger han.

Peking Fanz har dock ordningsregler som måste följas.

– Vi har portat folk från att åka med på våra resor för att de inte har skött sig, säger han.

NT har sökt IFK Norrköpings säkerhetsansvarige Nicklas Pettersson för en kommentar.

AIK vann matchen med 1–0 efter ett självmål av IFK-backen Christopher Telo, som styrde in Daniel Sundgrens inlägg i andra halvlek.