Han tillsammans med Christer Hjert, företagets andre ägare, tog emot priset som årets företagare i Söderköping.

– Det skapar extra energi att fortsätta på den väg vi jobbar, berättar Christer Hjert.

Företaget har varit verksamt i fem år och jobbar med bland annat kylsystem och luftkonditionering till butiker och livsmedelsbranschen.

Artikelbild

| Utmärkelse. Diplom och blommor gick till vinnarna föutom äran.

– De var en av fyra kandidater. De har haft tillväxt varje år och dessutom är de en schysst arbetsgivare. Det är viktiga kriterier och vi tyckte de var bäst i år, förklarar Magnus Bengtsson, ordförande för Företagarna i Söderköping som delar ut priset.

Priset har delats ut i Söderköping i runt 30 år. Tidigare vinnare har inte kunnat få priset igen, men det har man nu ändrat på.

Att bli nominerad av andra företagare i kommunen ser pristagarna som hedrande och ett erkännande.

Vad betyder det att ni fått utmärkelsen?

Artikelbild

| Utdelning. Christer Hjert och Ulf Ingvarsson tar emot priset från kommunen genom Yvonne Persson (M) och Anders Bevemyr (S).

– Det kan göra att vi kanske får fler kunder, berättar Ulf Ingvarsson.

När han svarar det kommer en av deltagarna vid utdelningen och frågar om vi kanske ska göra lite affärer ihop. De skulle behöva lite ny utrustning till sina verksamhet och bestämde att kontakta varandra efter nyår.

Hur ska nu fira detta?'

– Det blir en lite extra krydda när vi ska ha femårsjubileum i januari. Vi hinner inte göra något innan jul och nyår, utan det får bli på den planerade festen, säger Christer Hjert.