Dag Gunnarsson är bolagets vd och han är mäkta stolt över att bolaget har fått nomineringen. Han ser det som ett erkännande för bolagets idéer om ägarlägenheter.

– Det känns jätteroligt att vi fått uppmärksamheten. Vi har jobbat med det här länge och nu börjar vi få uppmärksamhet, säger han.

Han tror att effekten av nomineringen blir att fler kommer titta på möjligheten att satsa på ägarlägenheter.

– Man ser att alternativet finns och blir intresserade, säger Dag Gunnarsson.

Sammanlagt har 20 byggen runt om i Sverige nominerats av tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form. 9 mars avgörs tävlingen på en gala på Cirkus i Stockholm.

– Det är klart att jag hoppas att vi vinner. Men bara att vi nominerats är roligt. Och det lyfter också fram lilla Söderköping. En liten kommun kan vara i framkant inom byggsektorn, säger han.

Fotnot: En ägarlägenhet är en lägenhet som ägs direkt. Ägarlägenheter skiljer på så sätt från bostadsförenings-, bostadsrätts- och bostadsaktiebolagslägenheter, där föreningen eller bolaget äger en fastighet och lägenhetsinnehavaren endast har en andel i samfälligheten.