– Marknaden är vår största inkomstkälla och nettot brukar ligga på runt 130 000 kronor, berättar Pär Johansson, PR-ansvarig i Söderköpings Lions Club.

Mellan 100-120 knallar fanns över hela staden. Ungdomar från Kulturskolan i Söderköping inledde dagen med musikmarsch från Nybrogatan till Rådhustorget med Lions Maj-Britt Larsson och Lennart Flodström i spetsen som fanbärare innan marknaden invigdes av Anne Sophie Norlén på Rådhustorgets scen.

Därefter bjöds musik av mässingorkestern Ramunderblecket.

Artikelbild

| Elever i Söderköpings kulturskola svarade för mycket musik på marknaden.

Besökarna uppskattas till omkring 7000 med såväl ortsbor som många utifrån.

– Marknadsbesök, ja absolut , sade Monica Nylund , Söderköpingsbo, och Berit Lagnemyr instämde.

– En runda på Ramundermarken måste det alltid bli, det missar jag aldrig.

Senare fortsatte scenunderhållningen med mer sång och musik av Kulturskolans elever och senare på eftermiddan var det dags för Unga Förmågor, Albin Märsund, Ottilia Svensson och Linda Hallberg som framträdde tillsammans med musiklärarna Roland Engdahl och Lars Jönsson.

Artikelbild

| Berit Lagnemyr och Monica Nylund missar aldrig en Ramundermarken.

Ottilia Svensson och Linda Hallberg bor i Söderköping, Albin Märsund i Valdemarsvik, men välkänd för Söderköpingsborna genom teaterroller som Rasmus och Emil.

Tivoli på Hagatorget, tufftufftåg och ponnyridning i S:t Laurentii-parken hörde också till denna marknad som avslutades med att 2000 små gula plastankor tippades i Storån i lotteriet Å-racet.