– Målet är att visa upp något nytt och grejer som inte har visats förut, säger Anders Fredin från Östra Ryd.

Han visar upp burkar som är gjorda av olika metaller och även en serveringsskål i blandad metall.

– Skålar är kul och spännande. Jag börjar med en fyrkant som jag ska hamra ut. Den får en helt annan yta, blir rund och det är mer spännande för mig, skrattar Anders Fredin, som är en av tre nya medlemmar i blandArt.

Artikelbild

| Tavlor. Ohla Söderlund ställer ut tavlor och annat i sommar på blandArt.

Den lilla serveringsskålen är av blandad av två olika metall som han har värmt upp och hamrat ihop.

– De har olika kolhalter och olika oxider. Det kan vara både jättelätt och jättesvårt att blanda metaller men de flesta som gör det brukar göra knivar, skrattar han.

Skator med attityd på rostiga gamla grejer är något som Ulla Nerman från Skärblacka har jobbat med. Skatan återkommer ofta hos henne som ett alterego.

– Det är min första sommarutställning här, så det är väldigt spännande. Jag tycker att när det är sommar ska man unna sig något roligt som inte är så pretentiöst så min idé var att sätta skator på rostiga saker, skrattar hon.

Artikelbild

| Sommarutställning. Anders Fredin visar skålar och burkar i blandad metall.

Spadar och kar med skator kan sättas utomhus på väggar och bodar.

– Om man har fullt inomhus så har man oftast inte fullt utomhus i alla fall.

Artikelbild

| blandArt. Tillsammans skapar de årets sommarutställning.

Under sommaren ställer alla medlemmar i blandArt ut tillsammans men även två gästutställare, Pelle Lindqvist från Sörmland och Ola Niklasson från Söderköping. Medlemmar är också ansvariga för att finnas på plats i det öppna galleriet minst en vecka var. Då kan de ha egna utställningar i lilla galleriet utöver sommarutställningen.