Det blir Enotekets ägare som som tar över i köket framöver, som NT kunde berätta på torsdagen. Driften ansvarade klubben för själv tidigare, men nu blir det ändring.

– Vår personal var säsongsanställda. De hittade andra jobb. Vilket jag har full förståelse för. Det kändes som att det var läge att låta ett annat företag driva restaurangen, berättar Niclas Westerdahl.

Han tog kontakt med Jerney Kovac i höstas och nu blir det en krögare som hyr in sig i lokalerna.

– Klubben blir hyresvärd till entreprenören. Att de driver restaurangen avlastar mitt arbete och jag kan koncentrera mig på golfverksamheten, förklarar Westerdahl.

Om det inte blir lönsamt för dem. Vilka risker ser du på att de kanske inte kan vara kvar?

– Det vet hur man driver restaurang och allt vad det innebär med inköp och annat. Jag ser inte några risker med att de tar över, säger han.

I golfklubbens regi har restaurangen drivits med två kockar och öppet varje dag. Vilka förändringar som kommer göras är för tidigt att säga, men från klubben har man stora förhoppningar.

– För oss är det viktigaste att det kommer vara bra mat och god service. Detta gynnar inte bara golfspelare, utan även de som bor i samhällena vid golfbanan. De kan få en restaurang i närheten, säger Niclas Westerdahl.

Restaurangen kommer namnmässigt bli en kombination av både entreprenör och läge. Eno Golf.