- Vi kommer inte att genomföra några förändringar. Det blir buisness as usual. Blir det däremot en långvarig nedgång i produktionen, vilket vi kan avläsa om någon månad, så kommer vi att dra ner till fyradagarsvecka. Men det har absolut inget med köpet att göra, utan det är helt betingat av rådande konjunkturläge, säger en av de tre nya ägarna, den nuvarande vd:n Tommy Werlefors.

Tillsammans med Ulf Lang, affärsområdeschef inom i Hexagon, samt Percy Axelsson, ekonomichef inom Nordic Brass, ska trojkan föra Nordic Brass vidare. Och det är ett företag som under flera år har varit till salu, eftersom det inte riktigt har svarat mot ägarnas kärnaffärer.

Thomas Schlichting, ordförande för Unionen, samt styrelseledamot i Nordic Brass, säger spontant att köpet "inte känns så jäkla fel".

- Nu får vi ägare som verkligen vill driva den här verksamheten, vilket vi inte har haft på ett tag. Både Outokumpu och Hexagon har länge sagt att de vill kliva ur mässingsbranschen. De nya ägarna vill något annat, säger Schlichting,

 

Läs mer i fredagens Norrköpings Tidningar.